Forum

Gawędy o jedzeniu

A właśnie że będę!

• Autor: malbec Data: 2006-06-09 17:40:05

A właśnie że będę:
    - jadła pomidory, mimo tego, ze nie dojrzały na słońcu,
    - pożerała rzodkiewki nafaszerowane pewnie azotanami, barbituranami i Bóg wie czym jeszcze,
    - wcinała szpinak świeży, sałatę, botwinkę i resztę zielska.
    Na przekór zimnu, deszczowi, pogodzie pod psem, sztormowi nad morzem i latu, którego nie ma. Nie mogę bez słońca żyć! Dlaczegooooooooo tak jeeeest??. Zrobiłam juz kompot z rabarbaru, krupniczek na młodej włoszczyżnie, młodą kapustkę, botwinkę, a jeszcze zrobię (tak tak) chłodnik. Najwyżej zjem go w wełnianych skarpetach na nogach i w czapce. Wszystko to po to, zeby przywołać lato. A tu nic, o grillu nie ma co marzyć. Będę tak siedzieć z gorącą herbatą przed komputerem i zastawiać się, co jeszcze letniego zrobić. A, truskawki zostały jeszcze, to nimi sie zajme na pewno. Czy ktos oprócz mnie przezywa takie frustracje czy sama sfiksowałam? Co letniego już robicie do jedzenia?

• Autor: kinga_d Data: 2006-06-09 17:59:34

oj tak popieram!! ja tez marznę i jestem z tego powodu rozdrażniona. Aktualnie siedzę w kocu i ciepłych papuciach.  I mimo niepogody poleciałam na rynek bałucki po młode ziemniaczki, kalafiorka i kapustkę oraz pomidory z kalisza, a jak. w końcu mamy czerwiec, jakby nie było.

• Autor: Sweetya Data: 2006-06-09 18:56:21

nie nie sfiksowałaś....chyba że sfiksowałam też ja i parę innych osób-hehehe
    tęsknię niemozliwie do słońca ,do ciepła-tym bardziej,że jestem potwornym zmarzlakiem;)))
    a słoneczko niestety chyba wzięło sobie urlop-buuuu
    Nawet truskawki nie takie jak powinny być-jakieś takie kwaśne i bez wyrazu-ale jak tu nie skwaśnieć przy takiej pogodzie?!Mi też niewiele brakuje-
    Ale i tak bedę się pocieszać ,,świeżyzną'' i jak narazie ,,sztucznym słonkiem''choć wiem ,że to niezdrowe...
    Pozdrówka
    Ps. właśnie siedzę z kubkiem goracej truskawkowej herbaty-bo mnie trzęsie...

• Autor: Sweetya Data: 2006-06-09 19:03:44

a w ogóle do czego to doszło-lipiec za pasem-a w Tatrach leży śnieg

• Autor: Janek Data: 2006-06-09 19:13:37

Dziewczyny, u mnie od rana słońce. W krótkich spodniach i  w koszuli wychodziłem po zakupy...
    Co wy na Syberi mieszkacie?... teraz tez grzeje, gdyby nie mecz to działaka i grill, a tak to lampka wina, fondue i ekran ...meczowy...
    Pozdrawiam...

• Autor: Wróbelek Data: 2006-06-09 19:26:09

A u mnie również nie fajna pogoda, mam wrażenie ze jest jesień i już tylko na zimę czekamy,brrr. Dzisiaj było łądnie istotnie do południa, a potem zaczął padaćdeszccz i teraz jest jużznowu zimno. Ide zrobić sobie ciepłej herbatki i pod kocyk.

• Autor: olusia1 Data: 2006-06-09 19:34:55

U mnie dziś raz słońce , raz deszcz , ale juz  jest zdecydowanie lepiej niż bylo pare dni temu:)

• Autor: kasia d Data: 2006-06-11 14:44:30

sprobujcie pomieszkac w anglii....

• Autor: vena1980 Data: 2006-06-09 21:45:47

Hm, trzymam razem z Tobą. Nie cierpię zimna, a brak słońca pozbawia mnie energii i chęci do życia. Jednakże wczoraj robiłam sernik z truskawkami i próbuję wycisnąć coś z ogórków na małosolne. Może się uda obudzić lato...

Przejdź do pełnej wersji serwisu