Witam ponownie, wiem, że moje pytanie może zabrzmieć głupio, ale zmywarkę mam od 3 dni, więc wiadomo jak jest.
W instrukcji jest napisane, że po zakończeniu programu należy uchylić drzwiczki i po około 15 minutach wyjmować naczynia. Czy jest to konieczne? Czy można nastawiać zmywarkę np. na noc i rano wyjmować naczynia?
Z góry dzięki za odpowiedzi od doświadczonych posiadaczy:))
Witam serdecznie. Jeżeli chodzi o wyjmowanie naczyń ze zmywarki, to ja zawsze czekam aż przestygną i odparują i po 15 - 20 min. wyciągam. Moja zmywarka po umyciu sygnalizuje co jakiś czas, że skończyła pracę, dlatego nie włączam jej na noc - obudziłaby pół bloku. Jeżeli Twoja zmywarka nie ma takiej funkcji, to z powodzeniem możesz ją włączyć na noc. Tak w ogóle, to jest to świetne urządzenie:) Pozdro;)
veno - zawsze włączam moją zmywarkę w nocy i, co oczywiste, wyjmuję naczynia dopiero rano. Nie ma potrzeby, aby od razu je wyciągać. Przecież zmywarka ma ułatwiać Ci życie! Ta informacja dotycząca uchylenia drzwi i odczekania 15 minut jest ważna tylko wtedy, gdy MUSISZ wyjąć naczynia od razu, bo są potrzebne. Producent po prostu radzi co zrobić, abyś się nie poparzyła. Pozdrawiam :)))
Witam ponownie, wiem, że moje pytanie może zabrzmieć głupio, ale zmywarkę mam od 3 dni, więc wiadomo jak jest. W instrukcji jest napisane, że po zakończeniu programu należy uchylić drzwiczki i po około 15 minutach wyjmować naczynia. Czy jest to konieczne? Czy można nastawiać zmywarkę np. na noc i rano wyjmować naczynia? Z góry dzięki za odpowiedzi od doświadczonych posiadaczy:))
Witam serdecznie. Jeżeli chodzi o wyjmowanie naczyń ze zmywarki, to ja zawsze czekam aż przestygną i odparują i po 15 - 20 min. wyciągam. Moja zmywarka po umyciu sygnalizuje co jakiś czas, że skończyła pracę, dlatego nie włączam jej na noc - obudziłaby pół bloku. Jeżeli Twoja zmywarka nie ma takiej funkcji, to z powodzeniem możesz ją włączyć na noc. Tak w ogóle, to jest to świetne urządzenie:) Pozdro;)
veno - zawsze włączam moją zmywarkę w nocy i, co oczywiste, wyjmuję naczynia dopiero rano. Nie ma potrzeby, aby od razu je wyciągać. Przecież zmywarka ma ułatwiać Ci życie! Ta informacja dotycząca uchylenia drzwi i odczekania 15 minut jest ważna tylko wtedy, gdy MUSISZ wyjąć naczynia od razu, bo są potrzebne. Producent po prostu radzi co zrobić, abyś się nie poparzyła.
Pozdrawiam :)))
Ja również nastawiam zmywarkę na nocne mycie i rano wyłączam.
Dziękuję za odpowiedzi:)). O tak, już kilka dni użytkowania pokazało, że to bardzo pożyteczne urządzenie:). Pozdrawiam Vena