Proszę doświadczone kuchareczki (albo kucharzy :)) o pomoc . Chcę zrobić żeberka w kiszonej kapuście i nie wiem czy żeberka najpierw trzeba obsmażyć przed włożeniem ich do kapusty i pieczeniem czy dać surowe??? Dziekuję z góry za pomoc
Robiłam takie żeberka w kapuście i nie podsmażałam ich wcześniej - nie ma takiej potrzeby. Natomiast dzień wcześniej przyprawiłam żeberka i odstawiłam do lodówki. Wcale nie wyszły " rozciapciane " !! Sorki za jakość zdjęć - ale robione były aparatem z tel komókowego. Pozdrawiam - Elek
Ja natomiast obsmażam a następnie duszę żeberka, osobno gotuję kapustę, lekko przyprwaioną z grzybkami lub pieczarkami /kminek, wegeta/a następnie na dobrze podgotowaną kapustkę kłąe poduszone żeberka razem z sosikiem i jeszczew chwilkę dusze równiez pod przykryciem, też mniamniusne.
Wcale nie kwestionuję , że po wcześniejszym podsmażeniu też potrawa jest pyszna . Ja robiłam wg przepisu w którym nie podsmażało się i napisałam że nie jest konieczne stanie przy kuchni , bo ja od razu wstawiłam żeberka z kapustą do piekarnika i były pyszne !
Wielgaaaaaaaaśne dzięki wszystkim za pomoc, obsmażyłam jednak, włąśnie siedzą w piekarniku, zobaczymy jaki efekt ale zapaszki całkiem całkiem :))) Jeszzce raz dziękuje za pomoc. Jak zwykle na WŻ- otwcach zawsze można polegać :)) Buziaki
Proszę doświadczone kuchareczki (albo kucharzy :)) o pomoc . Chcę zrobić żeberka w kiszonej kapuście i nie wiem czy żeberka najpierw trzeba obsmażyć przed włożeniem ich do kapusty i pieczeniem czy dać surowe??? Dziekuję z góry za pomoc
Uważam,że podpieczone,czy surowe na kapuście będą smaczne.Jeżeli je podpieczesz to nie będziesz musiała potem długo ich piec na kapuście.
Obsmażone na rumiano i ugotowane w kapuście będą smaczniejsze i będą miały przyjemniejszą (nie rozciapcianą) konsystencję.
Podpisuję się pod powyższymi radami. Najpierw podsmaż.
Robiłam takie żeberka w kapuście i nie podsmażałam ich wcześniej - nie ma takiej potrzeby.

Natomiast dzień wcześniej przyprawiłam żeberka i odstawiłam do lodówki.
Wcale nie wyszły " rozciapciane " !!
Sorki za jakość zdjęć - ale robione były aparatem z tel komókowego.
Pozdrawiam - Elek
Ja natomiast obsmażam a następnie duszę żeberka, osobno gotuję kapustę, lekko przyprwaioną z grzybkami lub pieczarkami /kminek, wegeta/a następnie na dobrze podgotowaną kapustkę kłąe poduszone żeberka razem z sosikiem i jeszczew chwilkę dusze równiez pod przykryciem, też mniamniusne.
Wcale nie kwestionuję , że po wcześniejszym podsmażeniu też potrawa jest pyszna .
Ja robiłam wg przepisu w którym nie podsmażało się i napisałam że nie jest konieczne stanie przy kuchni , bo ja od razu wstawiłam żeberka z kapustą do piekarnika i były pyszne !
Wielgaaaaaaaaśne dzięki wszystkim za pomoc, obsmażyłam jednak, włąśnie siedzą w piekarniku, zobaczymy jaki efekt ale zapaszki całkiem całkiem :))) Jeszzce raz dziękuje za pomoc. Jak zwykle na WŻ- otwcach zawsze można polegać :)) Buziaki