Forum

Kuchenne porady

ser do ciasta drożdżowego -pomóżcie

• Autor: ilona sowa Data: 2006-06-13 01:52:47

Jak zrobić ser do drożdżóki nocnej wg przepisu autora xenka.Proszę  o pomoc .Dzięki. Pozdrawiam Ina.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-13 11:23:05

Hejka, ja taki ser robie jak do nalesnikow: ser mielony  pol kilo +cukier  szklanka+cukier waniliowy dwa+szczypta soli +skorka otarta z jednej cytryny+na pol kilo sera dwa jajka. Wszystko mieszam razem widelcem i na placek drozdzowy klade. Po upieczeniu smaruje cieniutko marmolada morelowa ktora najpierw trzeba podgrzac by sie lepiej smarowala.

• Autor: ilona sowa Data: 2006-06-13 16:40:38

Dototko bardzo dziękuję za szybką wiadomość na pewno wypróbuję.Pozdrawiam. Ina.

• Autor: chmurki Data: 2006-06-13 17:44:13

Dorotko a czy mozna ten ser wyłożyć tak żeby był w drożdżówce w środku np. na połowę ciasta i przykryć drugą połową? Czy się uda?

• Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-13 18:03:17

chmurko kochana no nie wiem bo nie probowalam ale ja taki ser daje tez do buleczek drozdzowych nadziewanych albo do kopertowek. Wiesz kwadracik ciasta na srodku kleks sera i wszystkie cztery rogi zlozyc do srodka. Ale nie wiem jak w tej drozdzowce nocnej bo ona jest raczej taka bardziej rozlewajaca sie i nie wiem czy ser nie splynie na dno czy cos. Ale Tobie zycze powodznia moze wyprobujesz na malej foremce i dasz znac?

• Autor: chmurki Data: 2006-06-13 20:40:10

Dziękuję wypróbuje i napiszę jak wyszło.

Przejdź do pełnej wersji serwisu