Urlop możliwy tylko w sierpniu, przed małym we wrześniu początek szkoły (7 lat) , babcia ma swoje sprawy a dziadek jest schorowany. Co robicie w takiej sytuacji- poradźcie mądrzy ludzie!!!
Jakoś nie miałam takiej sytuacji (tutaj przypominam sobie co było jakieś 8 lat wstecz...) miałam to szczęście, że teściowa była w domu i tam syn mógł "przeczekać" aż ja czy mąż wróciliśmy z pracy. Jednak koleżanka była w podobnej sytuacji, wówczas córkę zaprowadzała do Domu Kultury gdzie były organizowane tzw. półkolonie i do 15 godz. córa była pod opieką.
jest to dobry pomysł ale dziecko będzie cały czas w budynku wolałabym by spędzał czas na łonie natury. Ale pomysł jest ok i sprawdzę możliwości w moim mieście. Dzięki i proszę jeszcze o więcej tak dobrych pomysłów.
Wiele szkół podstawowych organizuje tzw.Lato w mieście ( organizują wyjścia do kin , teatrów , zajęcia sportowe , wycieczki w ciekawe miejsca , gry , zabawy itp), dyżurują przedszkola , ja nigdy nie miałam takiego problemu , mam wakacje , jak również pomocne babcie .Pozdrawiam.
Urlop możliwy tylko w sierpniu, przed małym we wrześniu początek szkoły (7 lat) , babcia ma swoje sprawy a dziadek jest schorowany. Co robicie w takiej sytuacji- poradźcie mądrzy ludzie!!!
Jakoś nie miałam takiej sytuacji (tutaj przypominam sobie co
było jakieś 8 lat wstecz...)
miałam to szczęście, że teściowa była w domu i tam syn mógł
"przeczekać" aż ja czy mąż wróciliśmy z pracy.
Jednak koleżanka była w podobnej sytuacji, wówczas
córkę zaprowadzała do Domu Kultury gdzie były
organizowane tzw. półkolonie i do 15 godz. córa była pod opieką.
jest to dobry pomysł ale dziecko będzie cały czas w budynku wolałabym by spędzał czas na łonie natury. Ale pomysł jest ok i sprawdzę możliwości w moim mieście. Dzięki i proszę jeszcze o więcej tak dobrych pomysłów.
niczego nie znalazłam w ofercie młodzieżowego pałacu kultury na wakacje niestety
A ja chętnie bym wzięła jakieś dziecko na wakacje na wieś
szkoda ze nie jestes moją tesciową:)
Wiele szkół podstawowych organizuje tzw.Lato w mieście ( organizują wyjścia do kin , teatrów , zajęcia sportowe , wycieczki w ciekawe miejsca , gry , zabawy itp), dyżurują przedszkola , ja nigdy nie miałam takiego problemu , mam wakacje , jak również pomocne babcie .Pozdrawiam.