hej, czy ktoś umie mi odpowiedzieć na pytanie co to jest siedlisko? (w sensie możliwości zabudowy działki rolnej bez przekształcania w bydowlaną) Bo coś takiego chyba funkcjonuje, ale nie wiem nic bliżej.
www.bip.grodzisk.pl/?p=document&action=save&id=1540&bar_id=1254 Jest taki fragment: siedlisko rolnicze- zabudowa zagrodowa (zabudowa mieszkaniowa jednorodzinna, budynki gospodarcze odpowiadające wielkością i charakterem prowadzonej produkcji rolniczej);
Na działce rolniczej można budować "co się chce", o ile ma to "uzasadnienie" w produkcji rolniczej :) Wiadomo, z uzasadnieniami nigdy nie ma problemu :> Wydaje mi się, że nie można się jednak tam meldować.
Wygląda na to, ze siedlisko rolnicze to skrótowa nazwa dla zabudowy gospodarczej na terenie rolnym.
hej,
czy ktoś umie mi odpowiedzieć na pytanie co to jest siedlisko? (w sensie możliwości zabudowy działki rolnej bez przekształcania w bydowlaną)
Bo coś takiego chyba funkcjonuje, ale nie wiem nic bliżej.
dzięki
m.
www.bip.grodzisk.pl/?p=document&action=save&id=1540&bar_id=1254
Jest taki fragment:
siedlisko rolnicze- zabudowa zagrodowa (zabudowa mieszkaniowa jednorodzinna, budynki gospodarcze odpowiadające wielkością i charakterem prowadzonej produkcji rolniczej);
Na działce rolniczej można budować "co się chce", o ile ma to "uzasadnienie" w produkcji rolniczej :) Wiadomo, z uzasadnieniami nigdy nie ma problemu :>
Wydaje mi się, że nie można się jednak tam meldować.
Wygląda na to, ze siedlisko rolnicze to skrótowa nazwa dla zabudowy gospodarczej na terenie rolnym.