Czy ktoś zna dokładne proporcje ciasta na hinkali?? Próbowałam raz ale chyba cos pomyliłam ,nie bardzo chciały się lepić .No i po co daje się do tego ciasta wódkę?czy po to by nie chłoneło tłuszczu z tłustawej baraniny?
Serdeczne dzięki,wiem gdzie pewnie tkwił mój błąd-woda musi być gorąca,widziałam jak je się robi ale nie zwróciłam uwagi na temperaturę/ale w przepisie który dostałam w Gruzji jest coś o alkoholu /1 łyżka wódki do ciasta/ a w tym niema -to może lepiej,albo coś pokręciłam to było tak dawno
Czy ktoś zna dokładne proporcje ciasta na hinkali?? Próbowałam raz ale chyba cos pomyliłam ,nie bardzo chciały się lepić .No i po co daje się do tego ciasta wódkę?czy po to by nie chłoneło tłuszczu z tłustawej baraniny?
Serdeczne dzięki,wiem gdzie pewnie tkwił mój błąd-woda musi być gorąca,widziałam jak je się robi ale nie zwróciłam uwagi na temperaturę/ale w przepisie który dostałam w Gruzji jest coś o alkoholu /1 łyżka wódki do ciasta/ a w tym niema -to może lepiej,albo coś pokręciłam to było tak dawno