Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ufff jak gorąco

• Autor: Cewa2 Data: 2006-06-20 20:30:38

Nie mogę już znieść tych upałów i powoli zaczynam tęsknić za zimą. U mnie w pokoju jest teraz na termometrze 29 stopni. Lekka przesada! Jak tu spać w takim ukropie?
    W pracy cały dzień "przesypiam", nawet kilka kaw nie jest w stanie mnie dobudzić. Kiedy założyli nam klimatyzację, cieszyłam się jak dziecko.
    Nie mam wogóle ochoty na jedzenie. Najchętniej przeleżałabym cały dzień w jakimś chłodnym cieniu, mając pod ręką sok prosto z lodówki. Picie zimnych napojów oczywiście musiało zaowocować, od prawie dwóch tygodni męczę się z zapaleniem gardła.
    Dla mnie temperatura "do zniesienia" nie powinna przekraczać 20-22 stopni. Wiosno wróć!!

• Autor: Janek Data: 2006-06-20 20:32:42

uważaj co mówisz

• Autor: kamilka Data: 2006-06-20 20:35:40

No wlasnie ja to bym mogla miec taka pogode caly rok.wygrzewac i opalac sie na plazy cos pieknego!!

• Autor: smakosia Data: 2006-06-21 09:26:09

Ja też! Ja też!!!!!

• Autor: Janek Data: 2006-06-23 21:33:29

...coś tak mocno nogi podkurczyła(?) ...opalaj się porządnie ...całe ciałko

• Autor: Janek Data: 2006-06-23 21:34:00

sorki------dubel

• Autor: kamilka Data: 2006-06-28 10:47:09

Nie bardzo rozumiem ,ja sie nie gniewam.

• Autor: Dagi007 Data: 2006-06-20 20:58:15

A tu u mnie po tygodniu piekla zrobilo sie zimnawo... I deszczyk kropnal tez, co prawda podlal mi wszystko w ogrodku, to juz niech mu bedzie... A tydzien temu wychodzilam sobie z kawa do ogrodu, patrzylam na termometr i az mi w oczach ciemnialo, godzina osma rano i 34 stopnie w cieniu! Rany boskie... W dzien siedzialam w domu, bo chlodniej (mury 80cm grubosci!), wychodzilam dopiero poznym wieczorem, a z kuchni wyrzucalo mnie z przytupem. Glicynia podlewana codziennie zdechla i tak, kot przespal caly tydzien rozplaszczony na kamiennej posadzce, no wogole koszmar...

• Autor: joking Data: 2006-06-20 21:34:51

Tak to już jest,ludziom nigdy się nie dogodzi.Jak było zimno i padał deszcz to marudziliśmy i prosiliśmy o lato.Mamy słońce i ciepełko,to marudzimy,że za gorąco.A swoją drogą to bez przesady,taką pogodę mamy od niedawna,a prognozy są mało obiecujące na piękne lato.Tak więc cieszmy się z tego co mamy.

• Autor: pandora Data: 2006-06-20 23:22:36

A ja się cieszę szczególnie z tych prognoz...

• Autor: teresa55 Data: 2006-06-21 09:19:12

dla mnie mogłoby być tak do 25 st. ale ani jednego więcęj, tez wolę trochę chłodniejsze powietrze,

• Autor: Glumanda Data: 2006-06-21 09:41:51

A u mnie jest teraz burza ... w bialy dzien! tzn. przepraszam... troche szary dzien..

• Autor: ekkore Data: 2006-06-28 18:38:55

ja z lenistwa i zmęczenia uniknęłam burzy w górach - zostałam w samochodzie, mój mąż poszedł dalej oglądać. trasę 45 minut w jedną strone pokonał w godzinę w obie. Dotarł prawie do celu swojej wyprawy - w tym momencie piorun łupnał w sam szczyt, na którym stał metalowy krzyż. W tył zwrot... Chciał przeczekać w jednym z fortów - pełnego metalowych barierek i zbrojeń w betonie. Biegiem na dół. W drodze złapał go grad, może nie imponująco wielki (ziarnka fasoli) co bolesny.

Na drugi dzień rano wycieczka zajęła nam regulaminowy czas ponad 2 godzin - bo oczywiście skoro nie widział to trzeba iść jeszcze raz. Ale dzięki burzy ja też zobaczyłam.

• Autor: MonikaK Data: 2006-06-21 09:58:59

Ja osobiście wolę piękne słońce i oby było jak najdużej 

• Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-21 10:55:20

Kochana Cewo 2 ja mysle, ze to tak jak u nas mowia: bylo bez przerwy zimno a tu nagle taki szok termiczny. Nasz organizm nie mial czasu sie przestawic. Twoj szczegolnie bo jestes oslabiona tym chorobskiem, A propo zimnych napoi. Znajomy Iranczyk powiedzial mi ze nalezy pic wtedy herbate mietowa jesli ktos lubi poslodzona z odrobina cytryny. Do tego jeszcze goraca... mam byc szczera? W pierwszej chwili popatrzylam na niego jak na wariata ale wyprobowalam i to dziala naprawde! pic malymi lykami ale czesto. naprawde lepiej sie znosi upal a ja szczerze mowiac tez mam klopoty jak jest bardzo goraco bo mam niskie cisnienie. Pozdrawiam serdecznie i zycze powrotu do zdrowia!

• Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-21 16:55:11

no wlasnie tacy lazimy przy sloneczku pozdrawiam serdecznie towarzyszke niedoli

• Autor: mini.is Data: 2006-06-27 15:37:38

Zapraszam do siebie do Islandii...uwierz mi...tu zatesknisz za upalami.....za sloneczkiem i temp powyzej 15 stopni w lecie :)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-27 16:56:40

a u mnie dzis taaaka burza byla ze mi wszystko na balkonie powywracala

• Autor: Janek Data: 2006-06-28 18:22:08

Nie przesadzaj, że wszystko. Butelki z piwem(?) na pewno zdążyłaś schować przed "katastrofą"...

• Autor: Dorota zza plota Data: 2006-06-29 12:41:44

oj wczystko: stojak z praniem tez i gdybym na ceracie na stole nie polozyla ciezkiej podstawy od parasola to by pewniw poleciala, z dywanu podwial gory padoly, nawrzocal starych lisci (skad one byly o tej porze? ) a konewke z woda  i inneymi lzejszeymi rzeczami "pobawil sie" na balkonie. Przy ratowaniu zmoczyl mnie w  pare sekund do cna. Trwalo moze pol godziny i jak nagle przyszlo tak nagle poszli hihi

• Autor: mini.is Data: 2006-06-29 16:55:31

albo wypic....to pewniejsze

Przejdź do pełnej wersji serwisu