Nie tak dawno kupiłam forme do muffinów. O właśnie tą:
www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=21063&langId=-27&parentCats=10108*10219
Muffiny są pyszne ale zastanawia mnie do czego jeszcze można tą formę wykorzystać. Co jeszcze można w niej piec? Macie jakieś pomysły?
mi sie zdaje ze buchty drozdzowe mozna w nich robic i racuchy z jablkami mniam - troszke oleju w kazde wglebienie i napelnic ciastem do polowy musi sie udac. Wyprobowane juz robilam
drożdżowe bułeczki-same lub z nadzieniem, a jak drozdżowe to i ponczówki(bo to tez z drożdżowego), kruche babeczki, paszteciki na słono z nadzieniem....
widziałam kiedyś na TV Club fajne wykorzystanie: Dziurkę wyściełasz szynką, najlepiej w jednym kawałku cienkim plastrem (są takie). Do takiej foremki wbijasz jajko. Posypujesz natką albo serem albo dajesz kleks śmietanowy i zapekasz aż jajko się zetnie. Wyyjmujesz i masz taką foremkę z jajkiem w środu. Nie proboałam bo nie mam owych foremek ale wyglądało na proste a zarazem smaczne (ach te jajka!)
Nie tak dawno kupiłam forme do muffinów. O właśnie tą: www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=21063&langId=-27&parentCats=10108*10219 Muffiny są pyszne ale zastanawia mnie do czego jeszcze można tą formę wykorzystać. Co jeszcze można w niej piec? Macie jakieś pomysły?
mi sie zdaje ze buchty drozdzowe mozna w nich robic i racuchy z jablkami mniam - troszke oleju w kazde wglebienie i napelnic ciastem do polowy musi sie udac. Wyprobowane juz robilam
drożdżowe bułeczki-same lub z nadzieniem,
a jak drozdżowe to i ponczówki(bo to tez z drożdżowego),
kruche babeczki,
paszteciki na słono z nadzieniem....
widziałam kiedyś na TV Club fajne wykorzystanie:
Dziurkę wyściełasz szynką, najlepiej w jednym kawałku cienkim plastrem (są takie). Do takiej foremki wbijasz jajko. Posypujesz natką albo serem albo dajesz kleks śmietanowy i zapekasz aż jajko się zetnie. Wyyjmujesz i masz taką foremkę z jajkiem w środu. Nie proboałam bo nie mam owych foremek ale wyglądało na proste a zarazem smaczne (ach te jajka!)
to jest pyszne robiłam
Polecam umieszczony przeze mnie przepis http://wielkiezarcie.com/recipe52294.html