Forum

Kuchenne porady

Oceto balsamico

  • Autor: malina Data: 2006-06-24 00:07:05

    Pierwszy raz w życiu zakupiłam ocet balsamiczny. Nie odczuwałam do tej pory potrzeby używania go, wystarczał ocet winny. Teraz dowiaduję się, że ma on jakieś magiczne walory smakowe i inne. Rzeczywiście, przyprawiona nim sałatka ma inny posmak. A jeszcze ten ocet, który kupiłam nie należy do najszlachetniejszych, bo choć oryginalny, z Modeny, to tylko dwuletni, a ponoć najdoskonalsze są te pięcio-, dwunasto-, a nawet dwudziestoletnie, ale o tych niuansach dowiedziałam się po fakcie, a szkoda. I teraz moja prośba, jeśli używacie, to w jakich okolicznościach kulinarnych, do czego oprócz sałatek i jakie są wasze wrażenia.

  • Autor: Glumanda Data: 2006-06-24 00:29:34

    jutro Ci odpisze, bo chce mi sie spac.. jest jeszcze balsamico bianco! papa

  • Autor: marinik Data: 2006-06-24 12:20:18

    a co to, że klarax to coto ?????????????

  • Autor: malina Data: 2006-06-24 12:58:27

    Użytkownik marinik napisał w wiadomości:
    > a co to, że klarax to coto ?????????????

Przejdź do pełnej wersji serwisu