Okoliczne koty uwielbiają odwiedzać mój ogródek. Wiosną okrywam grządki włókniną żeby roślinki mogły wzejść. Obecnie zrobiły sobie u mnie toaletę i plażę. Jak widzę te place z wyschniętymi roślinami to ryczeć mi się chce. Kupowałam różne środki, ostatnio Tatgeta bodajże " pies, kot - stop" i guzik, chyba je tylko rozśmieszyłam. Czy znacie jakieś sposoby, żeby się pozbyć tych niechcianych gości?
Podzielam Twój żal. U mnie natomiast okoliczne wróbelki elemelki w grządkach warzywnych robią dołeczki kąpielowe. Na rośliny już nie ma miejsca i tez nie mogę sobie poradzić.
Coś tu znalazłam, może spróbujecie:
BROS - ODSTRASZA KRETY, PSY, KOTY
Preparat w proszku, stanowi doskonałą ochronę ogrodów i miejsc zabaw dzieci. Pozwala uniknąć kretowisk, odchodów psów i kotów. Produkt naturalny oparty na specjalnie dobranej kompozycji zapachowej.
Zawartość opakowania: 350 ml lub 900 ml
albo to:
FEE - REPELENT NA PSY I KOTY
Preparat odstraszający psy i koty do użycia na zewnątrz pomieszczeń. Przeznaczony do ochrony trawników, drzew i krzewów przed szkodliwym działaniem moczu tych ssaków, kopaniem dołków itp.
Zawartość opakowania: 100g
Na odstraszanie kotów i psów są też następujace preparaty: 1. WASH & GET OFF SPRAY 375ML-środek zniechęcający psy i koty do zanieczyszczania w domu i ogrodzie Wash & Get Off Spray -Preparat zniechęcający psy i koty do zanieczyszczania trawników i ogrodów • wysoce efektywny preparat zniechęcający psy i koty do zanieczyszczania obiektów, a następnie powrotu w to samo miejsce • najpierw dokładnie oczyszcza, a następnie neutralizuje nieprzyjemny zapach zwierzęcego moczu • zawiera środek bakteriobójczy, który w ciągu 30 min. neutralizuje nieprzyjemne zapachy, pozostawiając po sobie aromat cytrusów • przeznaczony jest do stosowania zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz pomieszczeń • nadaje się do stosowania zarówno w domu – na dywanach oraz meblach, jak i na zewnątrz – na podjazdach, dróżkach, tarasach, trawnikach, grządkach, śmietnikach, słupkach ogrodzeniowych, oponach samochodowych cena ok.28 zł
2. GET OFF - Preparat zniechęcający do zanieczyszczania trawników i ogrodu - 225g lub 375g Get Off My Garden - Preparat zniechęcający koty i psy do zanieczyszczania trawników i ogrodów • zniechęca psy i koty do zanieczyszczania i kopania na terenach wokół domu, w ogrodach, na trawnikach, ścieżkach i grządkach kwiatowych • kryształki rosną w deszczu i kurczą się w słońcu, stopniowo wydzielając mocny, silnie perfumowany, cytrynowy zapach, który odstrasza psy i koty • w przeciągu kilku tygodni zwierzęta przyzwyczajają się do omijania obszarów, gdzie zostały rozrzucone kryształki • preparat może być stosowany na powierzchniach betonowych, wybrukowanych oraz na trawnikach i grządkach • użyty zgodnie z instrukcją jest całkowicie bezpieczny i nieszkodliwy dla zwierząt i ludzi. Dwie wielkości opakowania : mała 225g , duża 375g cena ok.19-25 zł
3. BEAPHAR Catty Home 10ml Catty Home jest naturalnym preparatem przywabiającym o atrakcyjnym dla kota zapachu. Preparat nie zawiera żadnych szkodliwych dla kota substancji. Sposób użycia: kilka kropli preparatu nanieść w miejscu wydzielonym, np. takim, w którym kot powinien ostrzyć pazury. Uwaga: preparat może pozostawiać plamy. Stosować w miejscu gdzie ewentualne plamy nie będą widoczne. Nie stosować na zwierzę. Nie podawać zwierzętom. Catty Home zawiera ekstrakt waleriany. cena ok.14 zł 4.
Beaphar Katzen Fernhalte Zerstauber 100ml
Preparat odstraszający o nieprzyjemnym dla kota zapachu. Skutecznie chroni przedmioty i miejsca przed zniszczeniem i zabrudzeniem przez koty. Sposób użycia: wybrane przedmioty spryskiwać początkowo dość często, nawet co kilka godzin, po kilku dniach wystarczy stosować raz dziennie.
Dziękuję serdecznie dziewczyny za porady. Jutro udam się na zakupy w poszukiwaniu tych środków. Kocham koty, ale ostatnio już mniej. Robić im krzywdy nie mam zamiaru, bo taka ich natura. Jestem Wam bardzo wdzięczna i gorąco pozdrawiam :-)))))))))
Użytkownik niutka napisał w wiadomości: > Dziękuję serdecznie dziewczyny za porady. Jutro udam się na zakupy w > poszukiwaniu tych środków. Kocham koty, ale ostatnio już mniej. Robić im > krzywdy nie mam zamiaru, bo taka ich natura. Jestem Wam bardzo wdzięczna i > gorąco pozdrawiam :-))))))))) Czesc! Jeśli nie skutkują powyższe metody :)to kup w aptece "krople walerianowe",które działają na koty jak najlepszy afrodyzjak i rozlej gdzieś daaaaleko od ogrodu .Gwarantuje że kociaki się przeniosą a zapach bedą wyczuwały jeszcze po roku .U mnie zadziałało a miałam co noc kilkanaście kocich odwiedzin . PS.wystarczy kilkanascie kropelek (z 15) :)
Okoliczne koty uwielbiają odwiedzać mój ogródek. Wiosną okrywam grządki włókniną żeby roślinki mogły wzejść. Obecnie zrobiły sobie u mnie toaletę i plażę. Jak widzę te place z wyschniętymi roślinami to ryczeć mi się chce. Kupowałam różne środki, ostatnio Tatgeta bodajże " pies, kot - stop" i guzik, chyba je tylko rozśmieszyłam. Czy znacie jakieś sposoby, żeby się pozbyć tych niechcianych gości?
Podzielam Twój żal. U mnie natomiast okoliczne wróbelki elemelki w grządkach warzywnych robią dołeczki kąpielowe. Na rośliny już nie ma miejsca i tez nie mogę sobie poradzić.
Coś tu znalazłam, może spróbujecie: BROS - ODSTRASZA KRETY, PSY, KOTY Preparat w proszku, stanowi doskonałą ochronę ogrodów i miejsc zabaw dzieci. Pozwala uniknąć kretowisk, odchodów psów i kotów. Produkt naturalny oparty na specjalnie dobranej kompozycji zapachowej. Zawartość opakowania: 350 ml lub 900 ml albo to: FEE - REPELENT NA PSY I KOTY Preparat odstraszający psy i koty do użycia na zewnątrz pomieszczeń. Przeznaczony do ochrony trawników, drzew i krzewów przed szkodliwym działaniem moczu tych ssaków, kopaniem dołków itp. Zawartość opakowania: 100g
Na odstraszanie kotów i psów są też następujace preparaty:
Beaphar Katzen Fernhalte Zerstauber 100ml
Preparat odstraszający o nieprzyjemnym dla kota zapachu. Skutecznie chroni przedmioty i miejsca przed zniszczeniem i zabrudzeniem przez koty.
cena ok.22 zł
1.
WASH & GET OFF SPRAY 375ML-środek zniechęcający psy i koty do zanieczyszczania w domu i ogrodzie
Wash & Get Off Spray -Preparat zniechęcający psy i koty do zanieczyszczania trawników i ogrodów • wysoce efektywny preparat zniechęcający psy i koty do zanieczyszczania obiektów, a następnie powrotu w to samo miejsce • najpierw dokładnie oczyszcza, a następnie neutralizuje nieprzyjemny zapach zwierzęcego moczu • zawiera środek bakteriobójczy, który w ciągu 30 min. neutralizuje nieprzyjemne zapachy, pozostawiając po sobie aromat cytrusów • przeznaczony jest do stosowania zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz pomieszczeń • nadaje się do stosowania zarówno w domu – na dywanach oraz meblach, jak i na zewnątrz – na podjazdach, dróżkach, tarasach, trawnikach, grządkach, śmietnikach, słupkach ogrodzeniowych, oponach samochodowych
cena ok.28 zł
2.
GET OFF - Preparat zniechęcający do zanieczyszczania trawników i ogrodu - 225g lub 375g
Get Off My Garden - Preparat zniechęcający koty i psy do zanieczyszczania trawników i ogrodów • zniechęca psy i koty do zanieczyszczania i kopania na terenach wokół domu, w ogrodach, na trawnikach, ścieżkach i grządkach kwiatowych • kryształki rosną w deszczu i kurczą się w słońcu, stopniowo wydzielając mocny, silnie perfumowany, cytrynowy zapach, który odstrasza psy i koty • w przeciągu kilku tygodni zwierzęta przyzwyczajają się do omijania obszarów, gdzie zostały rozrzucone kryształki • preparat może być stosowany na powierzchniach betonowych, wybrukowanych oraz na trawnikach i grządkach • użyty zgodnie z instrukcją jest całkowicie bezpieczny i nieszkodliwy dla zwierząt i ludzi. Dwie wielkości opakowania : mała 225g , duża 375g
cena ok.19-25 zł
3. BEAPHAR Catty Home 10ml
Catty Home jest naturalnym preparatem przywabiającym o atrakcyjnym dla kota zapachu. Preparat nie zawiera żadnych szkodliwych dla kota substancji.
Sposób użycia:
kilka kropli preparatu nanieść w miejscu wydzielonym, np. takim, w którym kot powinien ostrzyć pazury.
Uwaga: preparat może pozostawiać plamy. Stosować w miejscu gdzie ewentualne plamy nie będą widoczne.
Nie stosować na zwierzę.
Nie podawać zwierzętom.
Catty Home zawiera ekstrakt waleriany.
cena ok.14 zł
4.
Sposób użycia: wybrane przedmioty spryskiwać początkowo dość często, nawet co kilka godzin, po kilku dniach wystarczy stosować raz dziennie.
Dziękuję serdecznie dziewczyny za porady. Jutro udam się na zakupy w poszukiwaniu tych środków. Kocham koty, ale ostatnio już mniej. Robić im krzywdy nie mam zamiaru, bo taka ich natura. Jestem Wam bardzo wdzięczna i gorąco pozdrawiam :-)))))))))
Użytkownik niutka napisał w wiadomości:
> Dziękuję serdecznie dziewczyny za porady. Jutro udam się na zakupy w
> poszukiwaniu tych środków. Kocham koty, ale ostatnio już mniej. Robić im
> krzywdy nie mam zamiaru, bo taka ich natura. Jestem Wam bardzo wdzięczna i
> gorąco pozdrawiam :-)))))))))
Czesc! Jeśli nie skutkują powyższe metody :)to kup w aptece "krople walerianowe",które działają na koty jak najlepszy afrodyzjak i rozlej gdzieś daaaaleko od ogrodu .Gwarantuje że kociaki się przeniosą a zapach bedą wyczuwały jeszcze po roku .U mnie zadziałało a miałam co noc kilkanaście kocich odwiedzin .
PS.wystarczy kilkanascie kropelek (z 15) :)