Witam serdecznie. Mozna wszystko co sie chce smazyc: przygotowac jak na grill a potem na rozgrzanej patelni juz tylko smazyc (ja nie daje nawet tluszczu). Jesli patelnia nie ma pokrywki nie nadaja sie raczej duze sztuki i cale surowe karofle bo sie nie upieka. Mozna za to swietnie piec kielbaski, cukinie i baklazan w plastrach, pomidorki, kartofle w czastkach lub plasterkach, kotlety czy rybki...
Dzisiaj przetestowałam moją patelnię, ale chyba zrobiłam coś nie tak. Smażyłam trzy cienkie plasterki pieczonej karkówki i owszem usmażyły się dobrze, ale w całym mieszkaniu mam pełno dymu. Może powinnam dodać trochę tłuszczu, albo zmniejszyć gaz ?
Przypuszczam, ze byl zbyt duzy przyplyw energii... mozna tez dac troszke tluszczu, ale ja dzis pieklam rybe i pelna energia to poziom 12 a ja pieklam na 6-7.
Na patelnię grilową nie potrzeba tłuszczu. Poprostu za mocno ją rogrzałaś, stąd ten dym. Myślę, że powoli dojdziesz na jakim płomieniu, lub mocy kuchenki najlepiej ci się smaży. Każda kuchenka jest inna. Nie zniechęcaj się, to jest superowa patelnia, ja smażę na niej już 3 lata i jestem bardzo zadowolona.
ja juz dzisiaj po prubie nowiutkiej żeliwnej patelni grilowej. zrobiłam skrzydełka kurczaka w przyprawach. posmarowałam je troszkę olejem, rozgrzałam patelnię a potem na najmniejszym ogniu. pyszne wyszły :)
Dostałam w prezencie patelnię grillową i nie mam pomysłów jak ją wykorzystać, poradźcie jakie można przygotować potrawy.
Witam serdecznie. Mozna wszystko co sie chce smazyc: przygotowac jak na grill a potem na rozgrzanej patelni juz tylko smazyc (ja nie daje nawet tluszczu). Jesli patelnia nie ma pokrywki nie nadaja sie raczej duze sztuki i cale surowe karofle bo sie nie upieka. Mozna za to swietnie piec kielbaski, cukinie i baklazan w plastrach, pomidorki, kartofle w czastkach lub plasterkach, kotlety czy rybki...
Szczegolnie filety rybne, porcjowane w kwadraty... bo idealnie pasuja do kwadratowej patelni!!!
wyjdą na tym? tez mam taka patelnię ale jeszcze nie uzywałam :)
Dzisiaj przetestowałam moją patelnię, ale chyba zrobiłam coś nie tak. Smażyłam trzy cienkie plasterki pieczonej karkówki i owszem usmażyły się dobrze, ale w całym mieszkaniu mam pełno dymu. Może powinnam dodać trochę tłuszczu, albo zmniejszyć gaz ?
Przypuszczam, ze byl zbyt duzy przyplyw energii... mozna tez dac troszke tluszczu, ale ja dzis pieklam rybe i pelna energia to poziom 12 a ja pieklam na 6-7.
Na patelnię grilową nie potrzeba tłuszczu. Poprostu za mocno ją rogrzałaś, stąd ten dym. Myślę, że powoli dojdziesz na jakim płomieniu, lub mocy kuchenki najlepiej ci się smaży. Każda kuchenka jest inna. Nie zniechęcaj się, to jest superowa patelnia, ja smażę na niej już 3 lata i jestem bardzo zadowolona.
ja juz dzisiaj po prubie nowiutkiej żeliwnej patelni grilowej. zrobiłam skrzydełka kurczaka w przyprawach. posmarowałam je troszkę olejem, rozgrzałam patelnię a potem na najmniejszym ogniu. pyszne wyszły :)