witajcie Żarłacze tu viola68 potrzebuje porad w zwiazku z dietą kopenhaską chce zaczą c od jutra mam do zgubienia z 6 kg co byscie mi mogli poradzic ??????????? czekam
Cześć:) Ja osobiście na tej diecie się nie znam,ale dam Ci link,już go czytałam i rozmawiałam z osobą ,która tą dietkę stosowała,schudła 8kg. Ale mówiła też że dietka jest CIĘŻKA:) podaję Ci stronę i będę dopingować:)))) http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=39709
Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, jeśli będzie to miało miejsce tego samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii, co prowadzi do tego, że po 13 dniu możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze dwa lata. Jeżeli dietę przeprowadzisz rygorystycznie, zgubisz nadmiar tłuszczu (7-20 kg). Kurację przeprowadza się 13 dni i ani jeden dzień więcej ani mniej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo, zjesz słodycze albo żujesz gumę do zucia, jesz dodatkowe jedzenie, to przerywasz kurację od razu i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni, możesz ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Jeżeli kurację przeprowadziło się punkt po punkcie we wszystkim, nie można jej absolutnie powtórzyć szybciej niż po roku. Zaleca się jednak, aby kurację powtórzyć po 2 latach (jeśli to potrzebne). Ze względu na długość kuracji jest ją trudno zaplanować, należy się upewnić czy w tym czasie nie jesteśmy zaproszeni do znajomych na urodziny czy inne przyjęcie. Jeśli jesteś głodny – wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody dziennie!!!
DZIEŃ 1, 8 Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 2, 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3, 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 4, 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 5, 12 Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną Lunch:duża chuda ryba Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły
DZIEŃ 6, 13 Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka
DZIEŃ 7 Śniadanie:kubek herbaty bez cukru Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa Obiad:NIC
Lub inna wersja
DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPENHADZE
DZIEŃ 1+8
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor Obiad : 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną (filet lub schab)
DZIEŃ 2+9
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 świeży owoc Obiad: 1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3+10
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka Lunch: gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 4+11
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchewka, małe opakowanie twarożku (serek wiejski) Obiad: 1 mała puszka mieszanego kompotu z owoców, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego ( ugotować kompot )
DZIEŃ 5+12
Śniadanie: 1 duża tarta marchewka z cytryną Lunch: 1 chuda ryba z cytryną - sok z cytryny dodać do pieczenia Obiad: 1 duży befsztyk, brokuły lub sałata
DZIEŃ 6+13
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka Lunch: 1 cały kurczak (gotowany), sałata z olejem i cytryną Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew
DZIEŃ 7
Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Lunch: 1 kawałek zgrilowanego chudego mięsa, 1 świeży owoc Obiad: nic
Chuda ryba - dorsz lub pstrąg Gruby plaster - 10 dkg wędlina musi być chuda Kawa może być rozpuszczalna lub z ekspresu, zaleca się pić 2 litry wody dziennie.
UWAGA: Lunch i obiad można zamieniać miejscami jeżeli będzie to miało miejsce tego samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii co sprawia że po dniach można jeść normalnie bez efektu tycia, przez pierwsze dwa lata. Nie jest to więc żadna dieta odchudzająca lecz dieta zwiększająca przemianę materii dlatego spokojnie działa nawet po zakończeniu kuracji. Jeżeli kurację przeprowadza się niewolniczo zgubisz nadmiar tłuszczu 7-20 kg. Kurację przeprowadza się przez 13 dni ani 1 dzień mniej ani więcej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo, zjesz słodycz, albo żujesz gumę jesz dodatkowe jedzenie to od razu przerywasz kurację i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni można ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach.
Dokopałam się jeszcze do inych informacji , a oto one ;
Dieta kopenhaska
Dieta kopenhaska stanowi połączenie diety niskowęglowodanowej i termogenicznej, w której spalany tłuszcz zostaje zamieniony w energię cieplną. Jest dietą ekstremalną - tzw. dieta ostatniej szansy, trzynastka. Trwa 13 dni i nie wolno stosować jej dłużej, gdyż na pewno źle to się odbije na naszym zdrowiu. Nie można jej stosować częściej niż raz na dwa lata. Bardzo ważne jest by nie złamać zasad diety i ściśle trzymać się opracowanego jadłospisu. Zatem jakikolwiek batonik czy piwko może całkowicie zniweczyć naszą dietę. W trakcie diety można schudnąć od 4 do 8 kg, sama więc oceń czy efekt wart jest tych 13-stu dni poświęceń i wyrzeczeń. By łatwiej przejść przez rygor diety poleca się picie ok. 2l płynów dziennie (można z dodatkiem cytryny czy natki pietruszki) - poprawia trawienie, wypełnia żołądek - daje nam uczucie sytości.
Dieta ta składa się tylko z trzech posiłków dziennie: śniadania, śniadania II (tzw. lunch) oraz obiadu. Można zamieniać lunch z obiadem - pod warunkiem, że będą to miało miejsce tego samego dnia. Po zakończeniu diety należy kontynuować dietę niskowęglowodanową, a przynajmniej wykluczyć potrawy z białej mąki i cukier.Spożywane produkty w trakcie diety:
Chude mięso (kurczak, indyk) i ryby (dorsz, pstrąg)
Woda mineralna
Kawa (z ekspresu, rozpuszczalna - bez znaczenia)
Przyprawy: pieprz, sól, cukier
Wędliny (chude, wędzone, gotowane)
Warzywa (sałata, marchew, brokuł lub zamiennie kalafior)
Owoce (grejpfruty, pomarańcza, jabłka i in.)
Jaja kurze
Dieta polecana dla ludzi ze znaczną nadwagą. Dla osób obdarzonych silną wolą i ceniących szybkie efekty, gdyż dieta jest bardzo rygorystyczna. Osoby mające problemy z żołądkiem powinny raczej zrezygnować z tej diety, w której każdy dzień zaczynamy kawą - na czczo. Wegetarianom polecam zastąpienie mięsa - tofu (ale w takim wypadku wypadało by spożywać dodatkowo Fat Burner). Osoby aktywne fizycznie np: ćwiczące na siłowni - powinny dla regeneracji obiad zjeść po treningu.
Dietę opracowali pracownicy rządowego szpitala w Kopenhadze.
Dzień 1 i 8 diety (poniedziałek):
śniadanie - kubek czarnej kawy i kostka cukru
Lunch - 2 jajka ugotowane na twardo, gotowany szpinak (lub brokuł) i pomidor
Obiad - duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną
Dzień 2 i 9 diety (wtorek):
śniadanie - kubek czarnej kawy i kostka cukru
Lunch - duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, duży owoc
Bardzo pomogłaś. Dziękuję za cenne wskazówki. To forum dieta jest na prawdę genialne, bo mogę tam znaleźć poradę na każdy temat, jadłospisy, potrawy. Jestem bardzo zadowolona.
Ja mając nadwagi około 10 kg zaczęłam stosować tą dietę. W siódmym dniu omal nie zemdlałam w sklepie. Kilka moich koleżanek też ją stosowało i żadna nie była zadowolona a na brokuły i sałatę nie mogły patrzeć. W tej chwili sama sobie wymyśliłam, że będe jeść mniej słodyczy (1 ciastko lub lody raz w tygodniu), nie jem chleba i ziemniaków. Bez ćwiczeń schudłam 4 kg przez niecałe trzy tygodnie i fajnie sie czuję i nie jestem głodna. Piję 1 kawę dziennie, poza tym niegazowaną wodę i 1-2 filiżanek herbaty czerwonej z BIO-ACTIV. Pozdrawiam!
ja schudlam tylko 5kg ale nie przestrezgałam jej aż tak dosłownie dieta jest bardzo rygorystyczna nie wolno nawet żuc gumy i bardzo wycięcza organizm jeśli nie będziesz jeje przesrezgać to po 3 m-cach można ją powtórzyć
ja stosowałam tę dietę jest męcząca ale się chudnie tylko potem jest efekt jojo.i tobardzo szybko.bardziej polecam picie aloesu chudnie się wolniej ale skutecznie i bez efektu jojo.a jak ostatni posilek zjeszo 18 to efekt murowany .po kopenhaskie zaczęły mi wypadać włosy.zastąp chleb warzywami gotowanymi jajkami zrezygnuj z sosów.np. makaron i goowane warzywka jest wypełniacz a i zdrowo. moja znajoma dietetyczka powiedziała mi że do 12 należy jeść owoce dojrzałe i pomidory , a potem warzywa gotowane .robię tak schudlam i czuję się pelna energi.warzywa gotowane .
Stosowałam ta dietę w lutym. Schudłam 3 kg, a potem w tydzień waga powróciła. Osobiście polecam żywienie sposobem Montignaca. Może efekty nie są widoczne od razu, ale nie ma za to efektu jo-jo. Nie polecam kopenhaskiej.
Ja osobiście odradzam stosowanie tej diety.stosowałam ją parę lat temu i schudłam 5 kg, ale co z tego jak póżniej przytyłam jeszcze więcej a na dodatek osłabiłam tak organizm,że przez 2 lata byłam non stop chora leżałam nawet w szpitalu i dopiero wizyta u zielarza i picie ziół postawiło mnie na nogi.Tak więc odradzam tą dietę .Zresztą czytałam w którejś z gazet artykuł o dietach i tam też negatywnie się o niej wypowiadano.
witajcie Żarłacze tu viola68 potrzebuje porad w zwiazku z dietą kopenhaską chce zaczą c od jutra mam do zgubienia z 6 kg co byscie mi mogli poradzic ??????????? czekam
viola68
Cześć:) Ja osobiście na tej diecie się nie znam,ale dam Ci link,już go czytałam i rozmawiałam z osobą ,która tą dietkę stosowała,schudła 8kg.
Ale mówiła też że dietka jest CIĘŻKA:) podaję Ci stronę i będę dopingować:))))
http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=39709
Dieta kopenhaska
Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, jeśli będzie to miało miejsce tego samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii, co prowadzi do tego, że po 13 dniu możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze dwa lata. Jeżeli dietę przeprowadzisz rygorystycznie, zgubisz nadmiar tłuszczu (7-20 kg). Kurację przeprowadza się 13 dni i ani jeden dzień więcej ani mniej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo, zjesz słodycze albo żujesz gumę do zucia, jesz dodatkowe jedzenie, to przerywasz kurację od razu i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni, możesz ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Jeżeli kurację przeprowadziło się punkt po punkcie we wszystkim, nie można jej absolutnie powtórzyć szybciej niż po roku. Zaleca się jednak, aby kurację powtórzyć po 2 latach (jeśli to potrzebne). Ze względu na długość kuracji jest ją trudno zaplanować, należy się upewnić czy w tym czasie nie jesteśmy zaproszeni do znajomych na urodziny czy inne przyjęcie.
Jeśli jesteś głodny – wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody dziennie!!!
DZIEŃ 1, 8
Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor
Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 2, 9
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3, 10
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka
Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 4, 11
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru,
Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny
Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 5, 12
Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną
Lunch:duża chuda ryba
Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły
DZIEŃ 6, 13
Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru
Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną
Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka
DZIEŃ 7
Śniadanie:kubek herbaty bez cukru
Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa
Obiad:NIC
Lub inna wersja
DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPENHADZE
DZIEŃ 1+8
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy
Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor
Obiad : 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną (filet lub schab)
DZIEŃ 2+9
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru
Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 świeży owoc
Obiad: 1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3+10
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka
Lunch: gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc
Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryną
DZIEŃ 4+11
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru
Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchewka, małe opakowanie twarożku
(serek wiejski)
Obiad: 1 mała puszka mieszanego kompotu z owoców, 2-3 szklanki
jogurtu naturalnego
( ugotować kompot )
DZIEŃ 5+12
Śniadanie: 1 duża tarta marchewka z cytryną
Lunch: 1 chuda ryba z cytryną - sok z cytryny dodać do pieczenia
Obiad: 1 duży befsztyk, brokuły lub sałata
DZIEŃ 6+13
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka
Lunch: 1 cały kurczak (gotowany), sałata z olejem i cytryną
Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew
DZIEŃ 7
Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru
Lunch: 1 kawałek zgrilowanego chudego mięsa, 1 świeży owoc
Obiad: nic
Chuda ryba - dorsz lub pstrąg
Gruby plaster - 10 dkg wędlina musi być chuda
Kawa może być rozpuszczalna lub z ekspresu, zaleca się pić 2 litry wody
dziennie.
UWAGA:
Lunch i obiad można zamieniać miejscami jeżeli będzie to miało miejsce tego
samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii co sprawia że po dniach
można jeść normalnie bez efektu tycia, przez pierwsze dwa lata. Nie jest to
więc żadna dieta odchudzająca lecz dieta zwiększająca przemianę materii dlatego
spokojnie działa nawet po zakończeniu kuracji. Jeżeli kurację przeprowadza się
niewolniczo zgubisz nadmiar tłuszczu 7-20 kg. Kurację przeprowadza się przez 13
dni ani 1 dzień mniej ani więcej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina,
piwo, zjesz słodycz, albo żujesz gumę jesz dodatkowe jedzenie to od razu
przerywasz kurację i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz
przed upływem 6 dni można ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach.
Dokopałam się jeszcze do inych informacji , a oto one ;
Dieta ta składa się tylko z trzech posiłków dziennie: śniadania, śniadania II (tzw. lunch) oraz obiadu. Można zamieniać lunch z obiadem - pod warunkiem, że będą to miało miejsce tego samego dnia. Po zakończeniu diety należy kontynuować dietę niskowęglowodanową, a przynajmniej wykluczyć potrawy z białej mąki i cukier.Spożywane produkty w trakcie diety:
Bardzo pomogłaś. Dziękuję za cenne wskazówki. To forum dieta jest na prawdę genialne, bo mogę tam znaleźć poradę na każdy temat, jadłospisy, potrawy. Jestem bardzo zadowolona.
Ja mając nadwagi około 10 kg zaczęłam stosować tą dietę. W siódmym dniu omal nie zemdlałam w sklepie. Kilka moich koleżanek też ją stosowało i żadna nie była zadowolona a na brokuły i sałatę nie mogły patrzeć. W tej chwili sama sobie wymyśliłam, że będe jeść mniej słodyczy (1 ciastko lub lody raz w tygodniu), nie jem chleba i ziemniaków. Bez ćwiczeń schudłam 4 kg przez niecałe trzy tygodnie i fajnie sie czuję i nie jestem głodna. Piję 1 kawę dziennie, poza tym niegazowaną wodę i 1-2 filiżanek herbaty czerwonej z BIO-ACTIV. Pozdrawiam!
ja schudlam tylko 5kg ale nie przestrezgałam jej aż tak dosłownie dieta jest bardzo rygorystyczna nie wolno nawet żuc gumy i bardzo wycięcza organizm jeśli nie będziesz jeje przesrezgać to po 3 m-cach można ją powtórzyć
ja stosowałam tę dietę jest męcząca ale się chudnie tylko potem jest efekt jojo.i tobardzo szybko.bardziej polecam picie aloesu chudnie się wolniej ale skutecznie i bez efektu jojo.a jak ostatni posilek zjeszo 18 to efekt murowany
.po kopenhaskie zaczęły mi wypadać włosy.zastąp chleb warzywami gotowanymi jajkami zrezygnuj z sosów.np. makaron i goowane warzywka jest wypełniacz a i zdrowo.
moja znajoma dietetyczka powiedziała mi że do 12 należy jeść owoce dojrzałe i pomidory , a potem warzywa gotowane .robię tak schudlam i czuję się pelna energi.warzywa gotowane .
witam
napisz cos wiecej o twej dietce i co to za aloies ktory pijesz bo jestem ciekawa
pozdrawiam viola68
Stosowałam ta dietę w lutym. Schudłam 3 kg, a potem w tydzień waga powróciła. Osobiście polecam żywienie sposobem Montignaca. Może efekty nie są widoczne od razu, ale nie ma za to efektu jo-jo. Nie polecam kopenhaskiej.
nigdy niewierzyłam w skuteczność tej diety
Polecam wszystkim moją stronę o zdrowym odżywianiu www.zdrowe-odzywianie.prv.pl
Ja osobiście odradzam stosowanie tej diety.stosowałam ją parę lat temu i schudłam 5 kg, ale co z tego jak póżniej przytyłam jeszcze więcej a na dodatek osłabiłam tak organizm,że przez 2 lata byłam non stop chora leżałam nawet w szpitalu i dopiero wizyta u zielarza i picie ziół postawiło mnie na nogi.Tak więc odradzam tą dietę .Zresztą czytałam w którejś z gazet artykuł o dietach i tam też negatywnie się o niej wypowiadano.