Forum

Diety i kącik dużego Tadka Niejadka

Zupa spalająca tłuszcze - dołączysz się !!:))) cz.3

• Autor: Elek Data: 2006-07-10 15:40:20

Do pałaszowania zupki zachęca tajger !!!
    Od poniedziałku zaczynam tą dietkę-czy jest chętna osoba by zacząć ją ze mną? Zawsze to raźniej gdy jest do kogo ponarzekać
    Jest to dieta bardzo podobna do kapuścianej.A teraz szczegóły;

Składniki;
    -mała puszeczka koncentratu pomidorowego
    -3 szklanki wody
    -główka kapusty
    -3 duże cebule
    -1 seler naciowy
    -1 por
    -2 papryki
    sól,pieprz, curry, bazylia, papryka, pietruszka, ostry sos,np.sojowy.

Warzywa poszatkować na małe kawałeczki,zalać wodą i gotować 10 min.na ostrym ogniu.
    Następnie dodać koncentrat i gotować na małym ogniu do chwili,aż warzywa będą miękkie.
    ZUPKę MOżNA JEść ILE SIę CHCE I KIEDY SIę CHCE!
    Zupa nie daje energii.
    Im więcej się jej je,tym szybciej się chudnie.
    Jeśli dłużej przebywasz poza domem,napełnij termos i zajadaj się nią do woli.

Dzień 1;Można jeść wszystkie owoce oprócz bananów.Polecam melony i arbuzy,gdyż mają najmniej kalorii za wszyztkich.
    Jedz tylko owocę i zupę.
    Pić można tylko nie słodzone soki owocowe i niegazowaną wodę mineralną.

Dzień 2;Nie wolno jeść żadnych owoców! Możesz jeść jarzyny,aż do uczucia sytości.
    Staraj się jeść jarzyny zielone,unikaj grochu oraz kukurydzy.
    Jedz tylko jarzyny i zupę. Na kolację mażesz jeść 3-4 gotowane ziemniaki.

Dzień 3;Nie wolno jeść ziemniaków i bananów!
    Jedz ile chcesz,ale tylko jarzyny, owoce i zupę.
    Jeśli przez te trzy dni nie oszukiwałaś,to schudniesz 2-3 kilogramy.

Dzień 4;Jedz owoce! Pij maślankę,dużo wody i zupę!
    W tym dniu Twój organizm potrzebuje potasu, węglowodanów, protein i wapnia.
    Tracisz ochotę na słodycze.

Dzień 5;Nie jedz owoców!
    Za to warzyw jedz do uczucia sytości. Postaraj się wypić 6-8 szklanek wody,aby wypłukać z Twojego organizmu kwas mlekowy.
    Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz.

Dzień 6;Nie wolno jeść ziemniaków.
    Możesz wypić maślankę i jeść owoce,aż do uczucia sytości.
    Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz.

Dzień 7;Jedz ile chcesz jarzyny.
    Pij niesłodzone soki owocowe. Zjedz zupę chociaż raz.
    Jeśli nie oszukiwałaś to schudniesz od 4 do 8 kg.

Powyższy cykl można powtarzać,ile się chce.
    Jeżeli dieta jest prawidłowo prowadzona,zgodnie ze wskazaniami,to będziesz miała doskonałe samopoczucie.
    Po tych 7 dniach poczujesz się o wiele lżejsza, przybędzie Ci energii,sama zauważysz korzystne zmiany.
    W czasie diety nie wolno pić alkoholu!
    Jeżeli musisz to przerwij dietę na 24 godziny.
    Nie wolno też jeść chleba i pić wody gazowanej.
    Pij nie gazowaną wodę i maślankę oraz niesłodzone; herbatę,czarną kawę, soki owocowe.
    W trakcie trwania diety możesz zażywać wszelkie lekarstwa.

• Autor: inka21 Data: 2006-07-10 16:03:06

dobra- to ja też juz od jutra zaczynam:)))

• Autor: Elek Data: 2006-07-10 16:17:51

inka21 - naprawdę ?? :)))))))))))
    To ja muszę na głowie stanąć ( tylko nie wiem jak to zrobię -hahaha ) i zdobyć ten seler naciowy !!

• Autor: tajger Data: 2006-07-10 16:27:05

A ja właśnie sobie ją jem:) mój obiadek:))) A jak narazie dziś było jeszcze jabłuszko i arbuz/oczywiście nie cały/
    no i woda mineralna z cytrynką:)

• Autor: tajger Data: 2006-07-10 16:28:56

No,no..... ale Ty zdolna jesteś!!!!!!!!!!!!!!

• Autor: łasica Data: 2006-07-10 17:27:56

Życzę Wam dużo samozaparcia,bo znam dobrze tę dietę i wiem z doświadczenia,że trzeciego dnia ta zupa już tak bardzo nie smakuje, następnego wcale nie smakuje,a w kolejnych trzeba sie zmuszać,żeby ją zjesc.Chudnie się rzeczywiście,ale potem trzeba się baaaardzo pilnować, bo jo-jo czyha;-).Pozdrawiam.

• Autor: inka21 Data: 2006-07-10 17:41:51

seler kupisz w każdym super i hipemarkecie:))

• Autor: Elek Data: 2006-07-10 19:31:07

Tak  Ineczko - wiem - tyle tylko ,że muszę się do niego wybrać , a i tez nie zawsze się trafia :)))))))

• Autor: jolus Data: 2006-07-10 21:31:54

czy koniecznie musi byc seler naciowy??

• Autor: tajger Data: 2006-07-10 21:51:01

Z tego co wiem ma bardzo dużo witamin i minerałów,oraz działa leczniczo... ja dałam tylko troche ,bo też liści nie lubię:)))

• Autor: tajger Data: 2006-07-10 21:35:33

Pierwszy dzień zaliczony:) ciekawe jak basia19 , oprócz zupki był arbuz i jabłuszka.
    Na jutro mam rzodkiewkę,ogórek świeży,pomidorki i ziemniaczki na kolację. Dziwne,ale zupka wyszla mi lepsza niż ostatnio...a tak samo robiłam:)
    czyżby mi ktoś coś do niej dorzucił...

• Autor: Elek Data: 2006-07-10 23:25:16

ale , ale  , - a gdzie meldunek o poczatkowej wadze ??

• Autor: tajger Data: 2006-07-11 07:50:06

Co tu meldować!!!Dalej jest 9kg.do sukcesu...

• Autor: basia19 Data: 2006-07-11 13:16:19

Tajger niestety ja zrezygnowałam (moja zupka wylądowała w śmieciach niestety) nie mogłam jej przełknąć, a to z powodu cebuli (choć dałam jej tylko trochę ok. 1/2 główki) i pora, może jeszcze spróbuję kiedyś tam, ale na razie mam dość, chyba zostanę przy moich wypróbowanych dietach, pozdrawiam wszystkich i trzymam za Was kciuki

• Autor: tajger Data: 2006-07-11 15:35:24

Ale tyś jesst! A wystarczyło dosmażyś kiełbaski ,jakieś przyprawy i więcej przesieru ,może trocę zasmażki i wiesz jaki miałabyś bigos:)))))))))))
    Taki bigo w koszu...no nie

• Autor: cytrynka Data: 2006-07-11 13:42:36

No chyba mnie dziewczyny przekonałyście. Kupuję składniki i od jutra zaczynam, a dziś jeszcze będę się zajadać przepysznym Fantastycznym cytrynowcem mmmmniam :) Namówiłam też moją mamę (mam nadzieję, że się nie rozmyśli) - dobrze mieć sojusznika w walce z tłuszczem.  Pozdrawiam. Cytrynka :)

• Autor: tajger Data: 2006-07-11 20:19:22

No to Cytrynka działaj...:) A ja dziś zaliczam dzień drugi:))) Był bigos:))))3razy...był pomidor...była rzodkiewka...i wiecie co !!!--sama niewierze!!!
    Przez tamte dwie dietki to ja się nie mogłam doczekać kolacji ,by zjeść te ziemniaczki:)-a dziś ..ZAPOMNIAŁAM!!!!!!--

• Autor: Elek Data: 2006-07-12 07:56:44

No to ładnie , ładnie !!
     Jak tak dalej pójdzie to w ogóle zapomnisz o jedzeniu !! Ha ha ha ha

• Autor: tajger Data: 2006-07-12 08:54:53

To niemożliwe...zabardzo kocham jedzenie!!!!! i tu cały problem..

• Autor: cytrynka Data: 2006-07-12 11:08:14

No i nie wypaliło. Wczoraj kupiłam wszystkie składniki, po seler naciowy wybrałam się nawet do marketu, ale zapomniałam o jednym szczególe - kapuście , a że w moim sklepiku jest tylko "sklepowa" to same rozumiecie ...

A więc dziś kupuję kapustę i zaczynam od jutra. Ale co się odwlecze .......

mam jeszcze pytanko: co z kawą (może nie doczytałam) - mogę wypić filiżaneczkę dziennie? bo się nie dobudzę

• Autor: tajger Data: 2006-07-12 22:07:26

Ja kawę pije normalnie:)tyle,że gorzką i czarną....

• Autor: cytrynka Data: 2006-07-12 23:29:16

Czyli taka jaką lubię najbardziej. Przynajmiej coś będzie sprawiało mi przyjemność w tym pewnie niewyobrażalnie dłuuuugim tygodniu. Właśnie ugotowalam zupkę (bigos?) na jutro. Podżerałam z garnka jeszcze gorący, że jęzor sobie spaliłam. Ciekawe czy za parę dni też tak bardzo będzie mi smakowało. Prawdę mówiąc, emocje opadły i chętnie (gdybym nie zdeklarowała się na forum) bym się wycofała. O dziwo moja mama wręcz przeciwnie - jest zachwycona planem i jadłospisem na kolejny tydzień. A więc do dzieła.

• Autor: Elek Data: 2006-07-12 11:59:22

Cytrynko - Ciebie również będę dopingować !!
    Trzymam kciuki za Was !! :)))))))))
    Obiecuję tańczyć razem z Wami !!
    Może już będe mogła wlepiać obrazki bez problemu !! :))))))))
    Pozdrawiam - Elek

• Autor: tajger Data: 2006-07-12 22:06:35

No i trzeci dzień zgłowy:) dziś bylo trochę ciężko,ale zaliczone:)
    Była zupka,arbuz,jabłka,i czarna kawa gorzka oczywiście....

• Autor: tajger Data: 2006-07-13 20:01:45

I czwarty dzień minął.......zupy zostało mi tylko jeszcze na jutro..... I BARDZO DOBRZE!!!!!!!!!!!!!
    Elek:))))))))) uczcimy tańcem mój biedny jeden kilogramek spadnięty???

• Autor: Elek Data: 2006-07-13 20:25:15

Jasne, że zatanczę za ten Twój kilogramik !!
    Ale zatańczę też za to ,że mi nie przybywa kilogramików !!

• Autor: tajger Data: 2006-07-13 20:40:49

Dzięki:)))))))))))) biedny ten mój kilogramik,ale tak to jest-na początku lecą ...a teraz to tylko spadają jak im się chce!.Choć mam nadzieję że po dzisiejszym zabieganym dniu to jeszcze jeden gdzieś zgubiłam!!!

• Autor: lajan Data: 2006-07-14 03:28:12

Też sobie zatańczę, nie stosuję już diety / niech organizm się odstresuje/ ale od lipca nic nie przybyło, ale też nic nie spadło. Idę na działkę ważę się, wracam, jest 2 kg mniej. Uzupełniam i tak w koło. Czyli jest dobrze!

• Autor: tajger Data: 2006-07-14 10:33:41

Gdzieś Ty się podziewał tyle czasu!  ....Ale to juz sukces Twój ,bo naprawdę najgorzej jest to utrzymać. Ja też narazie robię przerwę,to znaczy
    spróbuję w miarę możliwości nie łączyć białek z węglowodanami,wydaje mi się że narazie to wystarczy. I piję wodę mineralną z cytryną,
    to też podobno jakiś sposób:)))  A jak często stajesz na wagę?

• Autor: lajan Data: 2006-07-14 14:53:59

Jestem codziennie, czytam co piszecie, na wagę staje przed wyjściem z domu i po powrocie. Przed wyjściem  jest 121 kg, po powrocie 119 kg, nadrabiam to i znowu jest 121 kg
     hahahahahaha

• Autor: tajger Data: 2006-07-15 16:17:23

To czemu się nie odzywałeś!!!!!.... Ja też się ważę podobnie jak Ty. tyle że rano mam 80kg a wieczorem81....
    Jak będziesz miał coś nowego to daj znać:)))))))

• Autor: marsil Data: 2006-07-15 20:49:08

witajcie po 3 tygodniach - chwilowo - 1 tydzień był gorący w pracy przed urlopem, a później urlop nad naszym pięknym, bardzo zimnym morzem, wróciłam dzisiaj, przytyłam, od jutra pilnuję się rygorystycznie na swojej diecie, a we wtorek jeszcze wyjeżdżam na kilka dni.W związku z tym będę Wam kibicować od przyszłego tygodnia i też pilnować swojego jedzenia. Buziaki dla wszystkich i spadam (trzeba doszorować rodzinkę).

• Autor: tajger Data: 2006-07-15 22:25:05

To wracaj bo trzeba nam tu pomóc:))))

• Autor: Elek Data: 2006-07-15 21:54:06

marsil -- witam Cię pięknie !!
    Jak już Rodzinkę doszorujesz to pewnie będziesz nadrabiać zaległości w czytaniu WŻ !!
    Nazbierało się - oj......... działo sie tu .....oj działo !!
    Oj .........masz chyba spore zaległości ...... oj spore !!
     Przyjemnej lekturki życzę !!

• Autor: marsil Data: 2006-07-21 19:28:24

Wszystko przeczytałam, zaległości nadrobiłam, ale co tu taka pustka, gdzie jesteście?

• Autor: Elek Data: 2006-07-22 19:04:46

Ta cisza to wakacyjno - letnie lenistwo , no i zaprzestanie chyba odchudzania - hahahahah
    Pogoda z nas wytapia sama tłuszcze - hihihihi

• Autor: Żabka Data: 2006-08-16 15:07:08

jA SIę DOłąCZAM, BęDę JEść ZUPKę!

• Autor: angela Data: 2006-08-16 18:16:34

Dziś jestem drugi dzień na zupce. Ugotowałam ją bez selera, którego nigdzie nie mogę dostać.

• Autor: till Data: 2006-08-16 19:28:27

Zabka , duże litery w necie oznaczają krzyk . Na Wielkim Żarciu na siebie nie krzyczymy ...
    Poza tym Twoja wypowiedź poprzez dosyć swobodne zmiany wielkości liter staje się mało czytelna .
    Pomyśl o tym ....

• Autor: Żabka Data: 2006-08-16 20:08:54

Nie wiedziałam że na Wielkim Żarciu wielkie litery oznaczają krzyk. Nie wiedziałam że przez takie pierdoły ktoś się do mnie przyczepi i posądzi mnie o "brak myślenia". Ale jak kto lubi...

• Autor: till Data: 2006-08-16 21:40:14

Nie posądzam Cię o brak myślenia , natomiast zachęcam do lektury regulaminu i faq .

• Autor: emiloos Data: 2006-08-17 17:24:07

Żabko, nie denerwuj się. Wszędzie w internecie duże litery oznaczają krzyk :-) Taka netykieta. Tak zostało to kiedyś przyjęte i nie tylko na WŻ obowiązuje. Nikt Cie nie posądził o "brak myślenia" ale są ludzie, którzy mogą się czuć urażeni jak się na nich krzyczy. Pomyśl o tym...

• Autor: Żabka Data: 2006-08-17 17:30:41

ok, teraz już wiem i nie będę używać wielkich liter bez powodu

• Autor: justyśkap Data: 2006-08-18 20:06:23

ZNAM TO DIETE I ZECZYWISCIE DAJE REZULTAT ....

Przejdź do pełnej wersji serwisu