Kochani mam na swojej działce plagę mrówek są wszędzie (chodzą nawet po drzewkach owocowych). Nic nie pomogły dostępne na rynku preparaty, mrówki przenosząsie na jakiś czas w inne miejsce. Dziękuję i pozdrawiam z Sopotu :-) Aholec
ja kiedyś "potraktowałam"je preparatem na insekty u zwierząt w aerozolu, juz drugi rok jak sobie gedzies poszły,... ale chyba niedawno był taki wątek...
Do Lajana! Ja też mam psa, ale na spacer po ulicach Sopotu ani do lasu psa nie zabieram, bo tam można napatoczyć się jak niewiesz na dziki w biały dzień. I właśnie wyjeżdzam na działkę. A co to za przyjemność szarpać się z psem po ulicach Kurortu i uważać na roztargnionych turystów. Tak naprawdę to ja niezabardzo lubię swoje miasto w sezonie ze względu na TURYSTÓW .Proponuję kup sobie dobry przewodnik albo popytaj się "tubylców" co można ciekawego zobaczyć w Sopocie i nie tylko!! A tak wogóle to z kąt Ty jesteś??
na dzialce nie pröbowalam ale w pracy mielismy kolone tych malych zwierzontek po posypaniu ich scierzek bylo po jednej nocy po problemie. wypruböj napewno niezaszkodzi.
Użytkownik Rumcajs napisał w wiadomości: > Diatamaceous earth- zpudrowane muszle, to dziala na wszystkie owady a > zwierzetom daje sie do pokarmu jesli maja robaki. Dla robali to jest ostre > jak rozbite szklo, przebija im pancerz i wysychaja. A rozbite w miazge szklo > jest dobre na myszy i szczury.
W jakim słowniku jest te hasło:Diatamaceous earth ...coś mi tu zajeżdża "Wielką Teorią" ..."starego" WŻ-etowca Ja...
Kochani mam na swojej działce plagę mrówek są wszędzie (chodzą nawet po drzewkach owocowych). Nic nie pomogły dostępne na rynku preparaty, mrówki przenosząsie na jakiś czas w inne miejsce. Dziękuję i pozdrawiam z Sopotu :-) Aholec
ja kiedyś "potraktowałam"je preparatem na insekty u zwierząt w aerozolu, juz drugi rok jak sobie gedzies poszły,...
ale chyba niedawno był taki wątek...
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=65550&post=65589 zajrzyj tutaj.
Serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrowienia z upalnego uzdrowiska - Sopot
W tym Sopocie podoba mi się tylko Park Wodny i górska rzeka. W Sopocie nie lubią psów. Wszędzie zakazy ich prowadzania, feeeeeeee.
Lajanie:
Władze Sopotu nie chcą by gród ich był
obsrany,
Wprowadzili zakaz, bo psy, mają tam ..." barany".Pozdrawiam.
Janek
kasuje...zdublowałem
Janek
Do Lajana!
Ja też mam psa, ale na spacer po ulicach Sopotu ani do lasu psa nie zabieram, bo tam można napatoczyć się jak niewiesz na dziki w biały dzień. I właśnie wyjeżdzam na działkę. A co to za przyjemność szarpać się z psem po ulicach Kurortu i uważać na roztargnionych turystów. Tak naprawdę to ja niezabardzo lubię swoje miasto w sezonie ze względu na TURYSTÓW .Proponuję kup sobie dobry przewodnik albo popytaj się "tubylców" co można ciekawego zobaczyć w Sopocie i nie tylko!! A tak wogóle to z kąt Ty jesteś??
mrówki są tam gdzie są mszyce - one je zjadają /mrówki zjadają mszyce oczywiście a nie odwrotnie/
i hodują je sobie dbając o te mszyce jak o niemowlęta !!!! Czasem, to mnie sz.... trafia, bo tworzą całe kolonie!!!!
...najgorsze jest to, że nie zjadaja mszyc, a pomagają im w przeżyciu!!!
w robieniu TEGO ???? A to świntuchy !!!!
Głodnemu chleb na myśli... Czy jak podajesz Miśkowi czystą koszulę i sprzatasz chatę to to jest robienie "tego"...
Świntuszysz Zabolku sexiaro jedna .
Zawsze i o każdej porze dnia i nocy jestem na usługi mego Pana Męża !!!! Wszystko robię dla niego i z myślą o nim !!!
Aha, spytam Go...
......... no no no ...... ale szczęsciarz z Niego !!
..........a ja MU osobiście pogratuluję !! :))))))))))))))))
Nie będę ...............pytać !! ha ha ha
A jakby spróbować je wyłapać? Zajęcie na całe lato
Bahus
Jwzeli ktos ma problemy z mröwkami to najlepszy jest proszek do pieczenia. sprawdzona receptura....dlugotrwala
na działce też to działa?
na dzialce nie pröbowalam ale w pracy mielismy kolone tych malych zwierzontek po posypaniu ich scierzek bylo po jednej nocy po problemie. wypruböj napewno niezaszkodzi.
Użytkownik Rumcajs napisał w wiadomości:
> Diatamaceous earth- zpudrowane muszle, to dziala na wszystkie owady a
> zwierzetom daje sie do pokarmu jesli maja robaki. Dla robali to jest ostre
> jak rozbite szklo, przebija im pancerz i wysychaja. A rozbite w miazge szklo
> jest dobre na myszy i szczury.
W jakim słowniku jest te hasło:Diatamaceous earth ...coś mi tu zajeżdża "Wielką Teorią" ..."starego" WŻ-etowca
Ja...