Forum

Rozmowy wolne i frywolne

ugryzienie przez kota

• Autor: katya Data: 2006-07-13 23:05:09

..jakoś dziwnie to brzmi.może "ugryzienie kota"? ale tu powstałaby wątpliwość co do tożsamości poszkodowanego btw: poszkodowaną jest moja mama. jakiś miesiąc temu ugryzł ja w nogę nasz kocur - w obronie koniecznej, bo został nadeptnięty niechcący. Mama wzięła juz 3 opakowania róznych antybiotyków, ale rany się nie goją, wyglada to bardzo brzydko, no i ciagle utrzymuje się opuchlizna i miejscowe zaczerwienienie. lekarz stwierdził miejscowe zakazenie krwi. Stąd moje pytanie: czy znacie jakieś domowe sposoby - które można by zastosować obok tych farmakologicznych - przy tego tyupu dolegliwościach? moze jakieś ziółka? próbowałam szukać w necie, ale bez rezultatu

• Autor: Janek Data: 2006-07-13 23:32:56

Może zabrzmieć dziwnie ale skontaktujcie sie z weterynarzem . Będzie wiedział co to może być za zakażenie, tak działajace na człowieka.
    Nie próbujcie leczenia domowymi sposobami. Co na to Medycy z W.Ż.?

Janek

• Autor: katya Data: 2006-07-14 00:02:18

o! i to jest bardzo dobry pomysł, na który sama nie wpadłabym choćby przyszło 1000 atletów i każdy zjadłby 1000 kotletów.jutro zaciagnę Mamcię do weterynarza, choćby się zapierała wszystkimi 4 kopytkami

• Autor: Mareek Data: 2006-07-14 08:50:02

Na początek może wystarczy przedzwonic  do kliniki weterynaryjnej i przedstawic sytuacje.
    Wtedy on zdecyduje co robic dalej.

• Autor: miauka Data: 2006-07-14 10:23:28

kocie ugryzienia i zadrapania długo się leczy. Ja mojemu mężowi nogę podrapona przez naszą kocicę w locie rumiankiem i szałwią smarowałam. w locie bo sobie nie zyczył ale w końcu zaczęło sie goić. Pomysłz weterynarzem jest rzeczywiście dobry. I też choćby ...kotletów...atletów...i lokomotywę..........

• Autor: zabki Data: 2006-07-14 20:07:22

Oj, jeżeli to potrwa dłużej, to lepiej mamusię (oprócz do weterynarza, bo to dobry pomysł - ukłony dla Janka) do labolatorium zabrać również, niech sprawdzą, czy jakieś "świństwo" się przez przypadek nie przyplątało.

Przejdź do pełnej wersji serwisu