Niedawno , będoąc na imprezce jadłam super kanapkę: kromeczka bułki paryskiej posmarowana masełkiem, na to plasterek wędzonego łososia i na to plasterek cytrunki oczywiście obranej ze skórki .PYCHA .Może znacie jakieś inne ciekawe kanapkowe zestawy? pozdrowienia
W 2 liście sałaty rzymskiej (liście prawie jak kap.pekin.)w łożyć: szczypior nie siekany, kalarepka starta na grubo, cieniutki plaster boczku wędzonego lub parówka,pare listów oregano, bazyli, łyżeczka majonezu, może być trochę konc. pomidorowego zamiast pomidora ...zawinąć w rulonik i ...smacznego. Ja na działce czasem zjadam bez wkładki mięsnej.. wtedy nazywam to "zielona kiełbasa"...Oczywiście bez pieczywa! Janek
Niedawno , będoąc na imprezce jadłam super kanapkę: kromeczka bułki paryskiej posmarowana masełkiem, na to plasterek wędzonego łososia i na to plasterek cytrunki oczywiście obranej ze skórki .PYCHA .Może znacie jakieś inne ciekawe kanapkowe zestawy? pozdrowienia
1. bulka, jajko, szczypiorek, sol i pieprz, majonez
2. "dziki zachod"
bulka, salata, boczek wedzony usmazony (plastry), pomidor, cebula
ja dodam, ze starta rzodkiewka i utarty ser zolty swietnie wyglada na kanapkach:)
Zobacz, może będzie smakowało : http://wielkiezarcie.com/przepis18666.html
W 2 liście sałaty rzymskiej (liście prawie jak kap.pekin.)w łożyć: szczypior nie siekany, kalarepka starta na grubo, cieniutki plaster boczku wędzonego lub parówka,pare listów oregano, bazyli, łyżeczka majonezu, może być trochę konc. pomidorowego zamiast pomidora ...zawinąć w rulonik i ...smacznego. Ja na działce czasem zjadam bez wkładki mięsnej.. wtedy nazywam to "zielona kiełbasa"...Oczywiście bez pieczywa!
Janek
ja znam wariant z lososiem na twardo, jajkiem i krazkami bialej cebulki, na to kleksik majonezu
proste kanapki pasujace do bufetu srodziemnomorskiego (antipasti, oliwki, melon w szynce parmenskiej itd.) bulka parsyka posmarowana pesto.Proste, ale fajne:)
Serek homogenizowany+plasterki surowej pieczarki+drobny szczypiorek.lub natka pietruszki,sól.