Forum

Gawędy o jedzeniu

Do Poznaniaków...

• Autor: Duniasza Data: 2006-07-15 23:47:54

Dawno już nie byłam w Poznaniu, a wybieram się z rodziną w te strony. Będziemy zwiedzać nie tylko to miasto, ale i okolice, czy ktoś może mi polecić miejsca gdzie można dobrze i niedrogo zjeść? Lubimy każdą kuchnię, byle dobra. :)

• Autor: Grażka* Data: 2006-07-16 15:43:34

• Autor: zabki Data: 2006-07-16 15:48:02

Jeśi zawitacie do Wrześni, na samym rynku jest restauracja Margarita. Niedrogo naprawdę i smacznie. Polecam solę - pyszna!!!! Inne dania też b. dobre.
    A w samym Poznaniu jest super włska restauracja Milano na Al. Niepodległości, ale niestety droga.... Ale jakie dania ! A winka !
    Na Starym rynku w Poznaniu jest wiele restauracjii, ale nie mam pojęcia gdzie teraz jest dobre i niedrogie jedzonko, tak szybko zmieniają się właściciele.....

• Autor: cailleach Data: 2006-07-22 23:03:18

W okolicach Rynku:
    na pewno Olivka na Sierocej - włoski barek, niedrogi, pyszny, duże porcje i duży wybór zapiekanek itp,
    Da Luigi tez włoska restauracyjka (i jak wyżej) na Woźnej,
    the Mexican na Kramarskiej (od Wielkiej) - ciut droższe ale za 15 już się zje, niestety ostatnio obsługa powolna,
    Bistro u Andrzeja na ul. Piekary (od ul. św. Marcin) - dość tradycyjne "domowe" jadło,
    Cubana na Wronieckiej (chyba) - inne, ciekawe
    nie najgorsze bary mleczne - nalesniki itp (np. na Podgórnej)
    lody w Puszczykowie niedaleko dworca!!!
    poza tym multum restauracji i knajpek, niestety często dość drogo i niezbyt oryginalnie. Osobiście niezbyt polecam Sphinxa (choć kiedyś był całkiem całkiem) i pochodne shoarmowe knajpy typu sioux. 
    Pozdrawiam!

• Autor: trylobicik Data: 2006-09-09 21:46:07

Rany! Te lody w Puszczykowie są pyszne i to od bardzo dawna. Żałuję, że tak rzadko tam bywam.

• Autor: bahus Data: 2006-07-25 00:09:30

Polecam mieszkanie Bahusa...coś tam do jedzenia się znajdzie...a i ze zwiedzaniem mogę pomóc
    ,Bahus

• Autor: miauka Data: 2006-07-28 21:01:47

Bahus to lecę do Ciebie! ja co miesiąc w Poznaniu jestem

• Autor: zabki Data: 2006-07-31 15:47:18

jak to co miesiąc??? I nic nie mówisz??? Toż to warchlaczek nie kotek!!!!
    Ino mi chybko informacje dawaj co gdzie jak i kiedy !!!

• Autor: miauka Data: 2006-08-04 05:52:48

:) Zabo w szkole bywam, co miesiac. Poznan dla mnie to miasto trudne wiec wysiadam na dworcu, taksowka juz czeka, wiaezie mnie na yyy Starołęke, po 3 dniach zawozi pod dowrzec. Moja znajomosc Poznania ograniczona jest do tego co z kolega wieczorem po zajeciach zobaczymy - np. Starowka noca. Teraz Rogalin mamy ktoregos wieczoru zwiedzic.   :)    :)

• Autor: miauka Data: 2006-08-04 05:56:44

mnie bahus olał :(

• Autor: Janek Data: 2006-09-04 09:05:20

Nie tylko Ciebie. Miał podać kiedy jedzie przez Gorzów do Szczecina, ...miał coś mi "podrzucić" ...miał, ...miał, ... Olewać lubi (musi?!)...bo za dużo piwa łyka, no i z pamięcię już nie tak. W końcu 100 lat ...ma swoje skutki...
    Janek

• Autor: ciotkamatylda Data: 2006-09-20 11:42:43

no właśnie....wybaczcie mu...100 lat człowiek ma przecież...

• Autor: Duniasza Data: 2006-09-07 17:22:41

Dzięki za informacje. Znajomi ze Swarzędza zabrali nas do pizzerii, niedaleko basenu miejskiego na Wronieckiej (jeśli mnie pamięć nie myli, kawałek dalej jest sklep dla plastyków, a na przeciwnym winklu Chimera. No chyba tam była...:)

Spisałam sobie te informacje, bo jak będę następnym razem w Poznaniu to już nie będę błądzić.

Bahusku, skorzystam, a jakże...jeszcze nie wiesz co Cię czeka.

Przejdź do pełnej wersji serwisu