Witajcie!Powiedzcie mi czy macie przepis na biszkopt z 4 jaj.Bo mam zamiar zrobic ciacho i wlasnie mam zrobic biszkopt z ulubionego przepisu.Patrzylam na przepisy i mi sie wydaje ze prawdziwy biszkopt jest bez masla bez poszku do pieczenia bez octu.Tylko jajka cukeir i maka .Tylko ze nie wiem dla 4 jajek jakie mam dac proporcje.Pomozcie...Aaa no i nie mam wagi zeby jaja zwazyc...pozdrawiam Bobo
Zajrzyj do artykulow ze szkoly gotowania, tam jest przepis na wszystkie ilosci jajek do obliczenia. Jak nie chcesz poszku do pieczenia to nie daj. Glumanda
Ja mam taką zasadę bez ważenia - w zależności od tego na co ma być biszkopt: jak na roladę to biorę 2 dkg mąki na jajo, jak do przełoźenia to 3 dkg na jajo, zawsze łyżka cukru na jajko. Mąkę oczywiście zawsze można dać w połowie kartoflaną. A proszku nigdy nie dawałam.
A ja wlasnie zrobilam juz ten biszkopt i wyszedl rewelacyjny po zmieszaniu dwoch mak tylko ze nie wiedzialam ze z 4 jaj to na blache a nie do tortownicy .Niezle sie "naukladalam" kawalkow w blaszce.dzieki za rady.pozdrawiam.bobo
Witajcie!Powiedzcie mi czy macie przepis na biszkopt z 4 jaj.Bo mam zamiar zrobic ciacho i wlasnie mam zrobic biszkopt z ulubionego przepisu.Patrzylam na przepisy i mi sie wydaje ze prawdziwy biszkopt jest bez masla bez poszku do pieczenia bez octu.Tylko jajka cukeir i maka .Tylko ze nie wiem dla 4 jajek jakie mam dac proporcje.Pomozcie...Aaa no i nie mam wagi zeby jaja zwazyc...pozdrawiam Bobo
ja przewaznie daje tyle lyzek maki ile jest jaj przeznaczonych na biszkopt i tyle samo cukru
Zajrzyj do artykulow ze szkoly gotowania, tam jest przepis na wszystkie ilosci jajek do obliczenia. Jak nie chcesz poszku do pieczenia to nie daj. Glumanda
Zajrzyj do przepisów Ilki76 . Ona piecze biszkopt ale z 3 jaj jako spód pod przepyszne ciasta. Może ten przepis ci sie przyda.
A ja wlasnie zrobilam juz ten biszkopt i wyszedl rewelacyjny po zmieszaniu dwoch mak tylko ze nie wiedzialam ze z 4 jaj to na blache a nie do tortownicy .Niezle sie "naukladalam" kawalkow w blaszce.dzieki za rady.pozdrawiam.bobo
biszkopt piaskowy-4jajka szkl cukru,poł szklanki maki pszennej poł szklanki ziemniaczanej,łyzeczka proszku.Mi sie zawsze udaje i jest dosc wysoki:)
bez octu,bez masła i bez wpadki :) polecam http://wielkiezarcie.com/przepis6098.html