Forum

Kuchenne porady

szybkowar - znów parę pytań

• Autor: cailleach Data: 2006-07-17 18:38:34

Chciałabym kupić szybkowar na prezent (w przyszłości i sobie) i wolałabym, żeby trochę posłużył. Mimo przeczytania wszelkich wpisów na tym forum, mam parę wątpliwości :)
    1. czy te plastikowe (ebonitowe) rączki do zamykania nie nagrzewają sie i nie topią na kuchence gazowej?
    2. jak wyglądają zawory tam, gdzie ich nie mogę znaleźć? :) Tzn. tam, gdzie właściwie wszystko na pokrywie jest z ebonitu
    3. Czy nie lepiej mieć zawór metalowy wkręcany? Taki jest na starym domowym szybkowarze i działa od lat, a nie ufam temu, czego nie widzę :)
    Jak widać jestem w kropce. Z góry dziękuję za wszelkie porady!!! 

• Autor: Stella Data: 2006-07-18 16:10:46

Ja kupiłam szybkowar firmy Zepter .Wszystkie pytania sa zbędne.Uchwuty nie nagrzewają się a zawory są podwójnie zabezpieczone i napewno bespieczne.Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu i napewno bedzie bezpiecznie złużył przez wiele lat.Pozdrawiam Stella

• Autor: sealand1 Data: 2006-07-18 17:52:20

A ja zanim kupiłam swój szybkowar dużo o nich czytałam i wybrałam taki:http://allegro.pl/item115982671_znakomity_szybkowar_od_ss_gwarancja_12_miesiecy.html ale 6-cio litrowy, bo taki mi wystarcza. Dla mnie jest supper, prosty bez żadnych zbędnych zakamarków i wystających uszczelek, wiele razy myty w zmywarce.

• Autor: zabki Data: 2006-07-18 22:47:13

Mam AMC - tak samo jak i Zeptera - nic dodać nic ująć, a jeszcze dożywotnia gwarancja. Też myję w zmywarce.
    Jedyny minus - Ch...e drogi, ale warto wydać na garnki, w końcu to nasz "front robót"

• Autor: cailleach Data: 2006-07-18 23:15:20

Dzięki za odzew! Zepter "ciut" za drogi ale cieszę się, że sealand ma sprawdzony taki, jak oglądałam. A co z tymi plastikowymi zaworkami? Żyją?

• Autor: sealand1 Data: 2006-07-19 19:58:00

Spoko żyją i całkiem dobrze się mają. Moja mama ma ten szybkowar ładnych parę lat i nadal jest ok. Moim zdaniem Zepter jest trochę przereklamowany i przez to zabija ceną (nikogo nie obrażając). Jeśli będziesz kupować przez allegro to szukaj firmy "SOLINGEN" i czytaj komentarze, bo oszustów jest wiele.

• Autor: cailleach Data: 2006-07-21 10:32:51

Dzięki! Poszukam jeszcze w sklepach, a jak nie to faktycznie tylko allegro mi zostanie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu