Cześc kochane żarłoczki, sezon ogórkowy w pełni i pewnie juz każda gospodyni lub gospodarz myśli o wykonaniu zapasów na zimę. Podzielcie się wypróbowanymi przepisami takimi które wasze rodzinki uważają za HIT, Może i innym przyda się taka LISTA hehe Pozdrówka.... Aha u mnie najszybciej zniknęły tej zimy ogórki z czosnkiem oczywiście z naszej stronki, w tym roku napewno powtórka
Ja robię podobną sałatkę, a mianowicie 4kg ogórków/obranych/ poikrojonych w plasterki, 6 cebul w kostkę,1/2 kg marchewki potartej na grubej tarce, garść natki pietruszki wszystko wymieszać i zostawić na 2 godz. Po tym czasie odleć powstała wodę. a następnie dodać 1/2 szkl.oleju 1 szkl.10% octu 2-3 łyżeczki soli,1 łyżeczka pieprzu, 4 łyżki czubate cukru, 6 ząbkow zgniecinego czosnku. Pasteryzować 10 minut. Jest też bardzo dobra.
Robię zawsze ogórki kiszone, konserwowe, w musztardzie, po chińsku, mizerię, z czosnkiem a w ub. r. zrobiłam też z curry. Zrezygnowałam już z sałatki z dodatkiem marchewki, cebuli i papryki, bo jakoś w zimie już "nie idzie". Przepsów nie podaję, bo jest ich cała masa na stronie. A w tym oku to się zastanawiam co zrobić. Odwiedziłam kilka dni temu piwnicę i się przeraziłam. Jedynie konserwowe prawie wyjedzone, pozostałych jeszcze spory zapas, wystarczyłoby pewnie na kilka zimowych miesięcy. I co robić?
Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości: > Cześc kochane żarłoczki, sezon ogórkowy w pełni i pewnie juz każda gospodyni > lub gospodarz myśli o wykonaniu zapasów na zimę. Podzielcie się wypróbowanymi > przepisami takimi które wasze rodzinki uważają za HIT, Może i innym przyda się > taka LISTA hehe Pozdrówka.... Aha u mnie najszybciej zniknęły tej zimy ogórki > z czosnkiem oczywiście z naszej stronki, w tym roku napewno powtórka Nie wiem dlaczego nie mogę odpowiedzieć normalnie ,bez cytowania ?! chyba sie coś "zpsuło" No wiec tak :ja miałam ten sam dylemat co Ty ! Jakieś dwa lata temu znalazłam gdzieś,przepis na ogórki w zalewie musztardowj(?!)PO niewielkich modyfikacjach zrobiłam! rodzinka w niebo wzięta .Mój przepis w dziale dla leniwych jest!Tych przepisów rozdałam,chyba ze 100!Ogóreczki są przepyszne więc zachęcam do wypróbowania :) PS.Oto namiar http://wielkiezarcie.com/przepis4729.html :) Jest to przepis bardzo łatwy a osoby, które go przetestowały chyba są zadowolone.
Cześc kochane żarłoczki, sezon ogórkowy w pełni i pewnie juz każda gospodyni lub gospodarz myśli o wykonaniu zapasów na zimę. Podzielcie się wypróbowanymi przepisami takimi które wasze rodzinki uważają za HIT, Może i innym przyda się taka LISTA hehe Pozdrówka.... Aha u mnie najszybciej zniknęły tej zimy ogórki z czosnkiem oczywiście z naszej stronki, w tym roku napewno powtórka
Ja robię podobną sałatkę, a mianowicie 4kg ogórków/obranych/ poikrojonych w plasterki, 6 cebul w kostkę,1/2 kg marchewki potartej na grubej tarce, garść natki pietruszki wszystko wymieszać i zostawić na 2 godz. Po tym czasie odleć powstała wodę. a następnie dodać 1/2 szkl.oleju 1 szkl.10% octu 2-3 łyżeczki soli,1 łyżeczka pieprzu, 4 łyżki czubate cukru, 6 ząbkow zgniecinego czosnku. Pasteryzować 10 minut. Jest też bardzo dobra.
Robię zawsze ogórki kiszone, konserwowe, w musztardzie, po chińsku, mizerię, z czosnkiem a w ub. r. zrobiłam też z curry. Zrezygnowałam już z sałatki z dodatkiem marchewki, cebuli i papryki, bo jakoś w zimie już "nie idzie". Przepsów nie podaję, bo jest ich cała masa na stronie. A w tym oku to się zastanawiam co zrobić. Odwiedziłam kilka dni temu piwnicę i się przeraziłam. Jedynie konserwowe prawie wyjedzone, pozostałych jeszcze spory zapas, wystarczyłoby pewnie na kilka zimowych miesięcy. I co robić?
Użytkownik renataz36 napisał w wiadomości:
> Cześc kochane żarłoczki, sezon ogórkowy w pełni i pewnie juz każda gospodyni
> lub gospodarz myśli o wykonaniu zapasów na zimę. Podzielcie się wypróbowanymi
> przepisami takimi które wasze rodzinki uważają za HIT, Może i innym przyda się
> taka LISTA hehe Pozdrówka.... Aha u mnie najszybciej zniknęły tej zimy ogórki
> z czosnkiem oczywiście z naszej stronki, w tym roku napewno powtórka
Nie wiem dlaczego nie mogę odpowiedzieć normalnie ,bez cytowania ?! chyba sie coś "zpsuło"
No wiec tak :ja miałam ten sam dylemat co Ty ! Jakieś dwa lata temu znalazłam gdzieś,przepis na ogórki w zalewie musztardowj(?!)PO niewielkich modyfikacjach zrobiłam! rodzinka w niebo wzięta .Mój przepis w dziale dla leniwych jest!Tych przepisów rozdałam,chyba ze 100!Ogóreczki są przepyszne więc zachęcam do wypróbowania :)
PS.Oto namiar http://wielkiezarcie.com/przepis4729.html :) Jest to przepis bardzo łatwy a osoby, które go przetestowały chyba są zadowolone.
Jako jedną z alternatyw proponuję WŚCIEKŁE - pasteryzowane
masz rację Mariniku już właśnie dziś je zrobiłam... powtórka z rozrywki:) Pozdrówka
A ja proponuję korniszony Bahusa. Robiłem je kilkakrotnie. Pycha.