Witam wszystkich zarlokow. Czy nie uwazacie, ze niektore komentarze na forum sa za bardzo szczere. chodzi mi o to, ze niektore osoby pisza bardzo niemile komenarze do osob, ktorych w ogole nie znaja. Myslalam, ze jest to portal dla osob poszukujacych porad? A co dostaja? "kubel zimnej wody na glowe". Moze lepiej, niech takie osoby nie komentuja wszystkich wypowiedzi, jesli one nic i tak nie wnosza.
Podpisuję się obiema rękami. Dlatego właśnie ostatnimi czasy coraz mniej komentuję. Zauważyłam, że wiele przeze mnie lubianych osób zrobiło to samo i przestało się udzielać. A szkoda. Chyba można dawać bany za takie zachowanie?? Bez złośliwych wypowiedzi byłoby tu o wiele spokojniej, przytulniej i milej. Mam wrażenie, że niektórzy za pomocą tego forum leczą kompleksy, a to nieładnie, zwłaszcza wobec młodszych i mniej doświadczonych. Co tu dużo gadać, spójrzcie na wątek o zadymach. Komuś zależy, żeby na forum nie było nudno. Nieważne jak o nas mówią, byleby mówili. Żenujące, doprawdy ...
Najlepiej by było, gdyby osoba która koniecznie czuje potrzebę dokopania komuś w stylu - jesteś gówniarz, sam sobie jesteś winny (oczywiście nie zawsze dosłownie), czy dygresji o domniemanej lekkomyślności proszącego o radę, sama się zastanowiła czy chciałaby przeczytać taką odpowiedź na swój problem. Takie odpowiedzi sugerujące różne przywary piszącego są po prostu niegrzeczne. Masz rację, że nie znając kogoś nie można sugerować publicznie że sam swoim postępowaniem prowokuje swoje problemy osobiste. To są obraźliwe domniemania, do których odpowiadający nie ma prawa.
A moze nie wszystkie wypowiedzi są złosliwe? Pamiętajcie, że piszemy króciutkie teksty, które często są skrótami myślowymi. Może autor ma coś innego na myśli. Odmienne stanowisko, inne zdanie nie musi być wcale złośliwe. natomiast, jeżeli ktoś czuje się urażony, dotknięty daną wypowiedzią - niech pisze do nas - maile, gg są w użytkownikach - postaramy się wszystko wyjaśnić.
Intencje piszącego nie muszą być faktycznie podbarwione złośliwością, ale one (intencje) schodzą w necie na plan dalszy. Tak jak napisałaś, stosujemy skróty, brak w tych wypowiedziach wyrazu obecnego gdy rozmawiamy bezpośrednio, gdy widzimy mimikę i słyszymy intonację głosu. Są osoby nie dobierające szczególnie starannie słownictwa, co ujdzie w rozmowie bezpośredniej, ale via net daje to opłakany efekt.
bez przesady ! Jak ktoś coś o sobie pisze i prosi o radę to chyba nie spodziewa się samego słodzenia w stylu: dziecino Ty taka dobra i wspaniała i mądra i śliczna i utalentowana itd a on taki złyi nie dobry ...... komentarze są po to by pisać swoje zdanie na jakiś temat. Jest to forum, na którym nie ma chamstwa ale są rozmowy i dyskusje i są odmienne opinie, które można tu przedstawić.
wlasnie! Zgadzam sie: nie o to chodzi by sobie "dosladzac" lecz o to zeby sie dzielic rada (moze i krytyka - ale jakas konstruktywna, a bynajmniej nie taka ze slowami "ponizej pasa". Latwo jest oceniac jezeli sie nie ma rozmowcy przed soba ....Nieraz mam wrazenie , ze niektorzy z nas czekaja tylko na okazje by prowokowac i komus "dolozyc z grobej rury". Dziwne to... szczegolnie u kogos kto wydaje sie "z innej strony" wrazliwym czlowiekiem.
hihi bahusie fajne powiedzenie ale... pamietam Twoje niedawnw upomnienie pewnej maloletniej forumowiczki: byla krytyka ale konstruktywna. Brawo! Ktos inny wypowiedzial sie jako ostatni w zupelnie inny sposob: wedlug motta "na pochyle drzewo wszystkie kozy skacza. I to jest roznica! Pozdrawiam serdecznie fajnie , ze juz z Francji wrociles
Jakby nie patrzeć ...zawsze d.....z tyłu Możesz się starać, wysilać, ale i tak, jeśli masz inne zdanie będziesz ta "be" Nikt nie lubi krytyki i ...krytyków Pozdrawiam :-D
Nie chciałem zabierać juz głosu w tej sprawie ale zostałem "wywołany do tablicy" ...pod pregierz. Ni bropnie się ..podtrzymyje swoje wcześniejsze wypowiedzi. Zgadzam się z każdą i każdym z Was, jak i z tymi osobami, które nie wypowiedziały się. Wątek ma bardzo wymowny tytuł... "Ironia na forum"...Drogie dziewczyny ...przed tzw. "Wielkim Odejściem" ...poczytajcie sobie same ...jak same sobie dokładałyście ...Dankarz ...wróć do swoich niektórych wypowiedzi ( i nie tylko )... tęsknisz za tymi którzy odeszli. Fakt odeszło kilku wartościowych Żarłoków, ale odeszli też Ci którzy uważali WŻ za swój prywatny folwark(!!!) i chcieli rządzić ...niestety słowa ich były z "dużo cięższego kalibru", ...za tymi również Danusiu tęsknisz. Bardzo długo nie odzywałaś się na forum, denerwuje Cię ( i nie tylko Ciebie) brak lukru na forum w stylu: "...tak kochaniutka, jesteś biedulka bo masz faceta drania, popędź go i niech sobie idzie gdzie chce albo sama odejdź, a Ty kochaniuśka bądź wolna..." Tylko, że ten ktoś podjał już dezyzję i chce tylko potwierdzenia ...to nie ważne ...ważne jest tylko to aby zabrac głos WIELKIGO WSPÓŁCZUCIA ... i wspÓłczuć ...wszyscy mają "dmuchać w jeden gwizdek " ... delikatniutko aby broń Boże nie urazić kogoś ...właśnie ...czym, słowem(?) , mocno wypowiedzianą opinią(?) ... czu może powinienem zamiastt całego "klepania" w klawiature od razu napisać: Szanowna interlokutosko, przecież podjęłas juz decyzje i przestań (ze mnie) z nas robić bałwanów, przecież chcesz tylko potwierdzenia, że odejście od tego drania jest najlepszym rozwiązaniem, tak jak postanowiłaś ... i nie pisz, że nie wiesz co zrobić, nie zasłaniaj się córeczką i jej dobrem. Przecięż decyzja juz zapadła. Nie kpij... "...facet to świnia..." jsak mówia słowa piosenki. A, że pozornie potrzebująca Waszej opinii(!!!???), chciała tylko utwierdzenia sie w podjetej decyzji i liczyła głosy za....i przerwałą cała "dyskusję" gdy wypowiedzi przestały byś "za rozstaniem" ..to umknęło Waszej uwadze... To jest właśnie IRONIA ...pisana dużymi literami ...jak krzyk...
Przeczytajcie jeszcze raz cały wątek ...wołający o pomoc cały jest ...ironia... nie temat(!!!!) ale wątek..
No tak znowu próbujesz mnie sprowokawać nie uda ci się, ja napisałam do Cewy a ty to komentujesz?? Daruj sobie Janek ! za stara jestem na takie prowokacje ( a swoją drogą przeczytaj komentarz Cewy dokładnie chyba że ja już nie kontaktuje) dankarz
Witam wszystkich zarlokow. Czy nie uwazacie, ze niektore komentarze na forum sa za bardzo szczere. chodzi mi o to, ze niektore osoby pisza bardzo niemile komenarze do osob, ktorych w ogole nie znaja. Myslalam, ze jest to portal dla osob poszukujacych porad? A co dostaja? "kubel zimnej wody na glowe". Moze lepiej, niech takie osoby nie komentuja wszystkich wypowiedzi, jesli one nic i tak nie wnosza.
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Czasami nie chce się nawet przeglądać forum.
Podpisuję się obiema rękami. Dlatego właśnie ostatnimi czasy coraz mniej komentuję. Zauważyłam, że wiele przeze mnie lubianych osób zrobiło to samo i przestało się udzielać. A szkoda. Chyba można dawać bany za takie zachowanie?? Bez złośliwych wypowiedzi byłoby tu o wiele spokojniej, przytulniej i milej. Mam wrażenie, że niektórzy za pomocą tego forum leczą kompleksy, a to nieładnie, zwłaszcza wobec młodszych i mniej doświadczonych.
Co tu dużo gadać, spójrzcie na wątek o zadymach. Komuś zależy, żeby na forum nie było nudno. Nieważne jak o nas mówią, byleby mówili. Żenujące, doprawdy ...
W pełni się z Tobą zgadzam Cewa.. pozdrawiam serdecznie dankarz
Takie odpowiedzi sugerujące różne przywary piszącego są po prostu niegrzeczne. Masz rację, że nie znając kogoś nie można sugerować publicznie że sam swoim postępowaniem prowokuje swoje problemy osobiste. To są obraźliwe domniemania, do których odpowiadający nie ma prawa.
A moze nie wszystkie wypowiedzi są złosliwe? Pamiętajcie, że piszemy króciutkie teksty, które często są skrótami myślowymi. Może autor ma coś innego na myśli. Odmienne stanowisko, inne zdanie nie musi być wcale złośliwe.
natomiast, jeżeli ktoś czuje się urażony, dotknięty daną wypowiedzią - niech pisze do nas - maile, gg są w użytkownikach - postaramy się wszystko wyjaśnić.
bez przesady ! Jak ktoś coś o sobie pisze i prosi o radę to chyba nie spodziewa się samego słodzenia w stylu: dziecino Ty taka dobra i wspaniała i mądra i śliczna i utalentowana itd a on taki złyi nie dobry ......
komentarze są po to by pisać swoje zdanie na jakiś temat. Jest to forum, na którym nie ma chamstwa ale są rozmowy i dyskusje i są odmienne opinie, które można tu przedstawić.
Zgadzam się z Tobą Malino w 100%
Trafiłaś w sedno rzeczy , to ton tworzy muzykę!
wlasnie! Zgadzam sie: nie o to chodzi by sobie "dosladzac" lecz o to zeby sie dzielic rada (moze i krytyka - ale jakas konstruktywna, a bynajmniej nie taka ze slowami "ponizej pasa". Latwo jest oceniac jezeli sie nie ma rozmowcy przed soba ....Nieraz mam wrazenie , ze niektorzy z nas czekaja tylko na okazje by prowokowac i komus "dolozyc z grobej rury". Dziwne to... szczegolnie u kogos kto wydaje sie "z innej strony" wrazliwym czlowiekiem.
Czyli...jak polizać własny łokieć
Bahus
hihi bahusie fajne powiedzenie ale... pamietam Twoje niedawnw upomnienie pewnej maloletniej forumowiczki: byla krytyka ale konstruktywna. Brawo! Ktos inny wypowiedzial sie jako ostatni w zupelnie inny sposob: wedlug motta "na pochyle drzewo wszystkie kozy skacza. I to jest roznica! Pozdrawiam serdecznie fajnie , ze juz z Francji wrociles
Jakby nie patrzeć ...zawsze d.....z tyłu
Możesz się starać, wysilać, ale i tak, jeśli masz inne zdanie będziesz ta "be" Nikt nie lubi krytyki i ...krytyków
Pozdrawiam :-D
Interesowalaby mnie opinia Janka na ten temat
Maleno ja również się z tobą zgadzam.
Nie chciałem zabierać juz głosu w tej sprawie ale zostałem "wywołany do tablicy" ...pod pregierz. Ni bropnie się ..podtrzymyje swoje wcześniejsze wypowiedzi.
Zgadzam się z każdą i każdym z Was, jak i z tymi osobami, które nie wypowiedziały się. Wątek ma bardzo wymowny tytuł... "Ironia na forum"...Drogie dziewczyny ...przed tzw. "Wielkim Odejściem" ...poczytajcie sobie same ...jak same sobie dokładałyście ...Dankarz ...wróć do swoich niektórych wypowiedzi ( i nie tylko )... tęsknisz za tymi którzy odeszli. Fakt odeszło kilku wartościowych Żarłoków, ale odeszli też Ci którzy uważali WŻ za swój prywatny folwark(!!!) i chcieli rządzić ...niestety słowa ich były z "dużo cięższego kalibru", ...za tymi również Danusiu tęsknisz. Bardzo długo nie odzywałaś się na forum, denerwuje Cię ( i nie tylko Ciebie) brak lukru na forum w stylu: "...tak kochaniutka, jesteś biedulka bo masz faceta drania, popędź go i niech sobie idzie gdzie chce albo sama odejdź, a Ty kochaniuśka bądź wolna..." Tylko, że ten ktoś podjał już dezyzję i chce tylko potwierdzenia ...to nie ważne ...ważne jest tylko to aby zabrac głos WIELKIGO WSPÓŁCZUCIA ... i wspÓłczuć ...wszyscy mają "dmuchać w jeden gwizdek " ... delikatniutko aby broń Boże nie urazić kogoś ...właśnie ...czym, słowem(?) , mocno wypowiedzianą opinią(?) ... czu może powinienem zamiastt całego "klepania" w klawiature od razu napisać: Szanowna interlokutosko, przecież podjęłas juz decyzje i przestań (ze mnie) z nas robić bałwanów, przecież chcesz tylko potwierdzenia, że odejście od tego drania jest najlepszym rozwiązaniem, tak jak postanowiłaś ... i nie pisz, że nie wiesz co zrobić, nie zasłaniaj się córeczką i jej dobrem. Przecięż decyzja juz zapadła. Nie kpij...
"...facet to świnia..." jsak mówia słowa piosenki. A, że pozornie potrzebująca Waszej opinii(!!!???), chciała tylko utwierdzenia sie w podjetej decyzji i liczyła głosy za....i przerwałą cała "dyskusję" gdy wypowiedzi przestały byś "za rozstaniem" ..to umknęło Waszej uwadze...
To jest właśnie IRONIA ...pisana dużymi literami ...jak krzyk...
Przeczytajcie jeszcze raz cały wątek ...wołający o pomoc cały jest ...ironia... nie temat(!!!!) ale wątek..
Pozdrawiam.
Janek
No tak znowu próbujesz mnie sprowokawać nie uda ci się, ja napisałam do Cewy a ty to komentujesz?? Daruj sobie Janek ! za stara jestem na takie prowokacje ( a swoją drogą przeczytaj komentarz Cewy dokładnie chyba że ja już nie kontaktuje) dankarz