Moja mama pamiętam, robiła taką sałatkę i władała w słoiki coby było na zimę. Pamiętam tylko, że była tam też cebula i że była pyszna ! Czy ktoś może zna przepis ? Będę wdzięczna !
ja też robiłam ... swego czasu , tyle, że odkąd dowiedziałam się jak bardzo szkodliwe są zjadane zielone pomidory- wywalilam przepis do smieci, pozdrawiam inka21
Może nie mam racji ale zawsze uważałam ze taką sałatke można robić nie z zielonych pomidorów tylko już z lekko dojrzewających mają kolor biały albo lekko rózowy i nie są już tak kwaśne zostawiam takie pokrojone pomidory nawet na noc a dopiero na drugi dzień wkładam do słoików i pasteryzuje nie wykorzystuje też soku który puściły ale robie zalewe z octu cukru i wody.
Moja mama pamiętam, robiła taką sałatkę i władała w słoiki coby było na zimę. Pamiętam tylko, że była tam też cebula i że była pyszna !
Czy ktoś może zna przepis ? Będę wdzięczna !
ja też robiłam ... swego czasu , tyle, że odkąd dowiedziałam się jak bardzo szkodliwe są zjadane zielone pomidory- wywalilam przepis do smieci, pozdrawiam inka21
Popieram Inkę. Kilka lat temu strułem się taką sałatką. Poza tym solanina zawarta w zielonych pomidorach jest także szkodliwa "długofalowo"
Dodam do Uretana...nie jedzcie zielonych pomidorów...nawet kiszonych (co jest dość modne)
Bahus
Żabko-jest na stronie-np. ta- http://wielkiezarcie.com/przepis8351.html
i nie tylko ...
pozdrawiam
Ząbki sprawdź wg.przepisu,który podałam.Pozdrawiam
Może nie mam racji ale zawsze uważałam ze taką sałatke można robić nie z zielonych pomidorów tylko już z lekko dojrzewających mają kolor biały albo lekko rózowy i nie są już tak kwaśne zostawiam takie pokrojone pomidory nawet na noc a dopiero na drugi dzień wkładam do słoików i pasteryzuje nie wykorzystuje też soku który puściły ale robie zalewe z octu cukru i wody.