Moi kochani WZ-towicze, postanowiłam się trszeczkę pochwalić. Otóż ostatnio w irlandzkiej, dublińskiej telewizji nakręcono programik o gotowaniu... Czym się tu chwalić ? Otóż miałam swój udział w tym programie. Chodzi o to, że w Irlandii jest tylu Polaków, że ta telewizja ma program skierowany do nich własnie. W ramach tego przedsięwzięcia nakręcony został program o tym jak łatwo i niedrogo można zrobić niebanalny posiłek. I to własnie ja pokazywałąm co można zrobić. Najpierw nakręcone zostały ujęcia z zakupów (zarówno w irlandzkiej sieci marketów oferującej polskie produkty, jak i w "etnicznym", polskim sklepie) a potem jak już przygotowuję te smakołyki. Zrobiłam chłodnik (tu też ciepło choć nie taki tropik jak w Polsce), papryki nadziewane ryżem i mięsem a potem duszone + na deser bezy z bitą smietaną i lesnymi owocami. Program podobno wyszedł super, będzie w TV za 2 tygodnie, jeszcze nie widziałam... Wiem, że nie zobaczycie, ale pochwalić się musiałąm ;)) A poza tym wszystkim realizatorom (kamerzyscie, etc.) bardzo smakowało :D Mrruczące pozdrówka znad Liffey
gratuluję, wiem jak to jest także kiedyś brałam udzial w takim przedsiewzięciu - przyjemne wielce, pouczające,wielka frajda... ale i męczace, życzę dalszych sukcesów na tym polu Słodka Mruczko :)))
dzieki za gratulacje, jeszcze nie wiem czy jest czego :)) Owszem meczace, ale frajda jest niesamowita .... ja bym juz mogla tak na stale :) Mrruczace pozdrowka
No nie, polski "kizior", na dodatek gotujący, w Irlandzkiej telewizji ....ależ "miejscowe" Kociska wszelkiej rasy i maści (w kraju na WŻ) będą teraz ogony w górę zadzierać. Nie pogada człek teraz z Nimi!!
A na poważnie całkiem: Gratulacje.(przez duże "G") Janek
Ach Mruczusiu!!! To wspaniale!!! bardzo sie ciesze Twoim osobistym wystepem w programie TV. Wiem jaka to radosc i duma, przezyc cos takiego!!! Moje dzieci wystepowaly kiedys w wiadomosciach regionalnych!!! W programie o roznicy miedzy nowoczesnych kalkulatorach a starodawnych liczydlach!!! 3 godziny krecenia.. a na koncu 3 minuty w TV. Mam nadzieje , ze Ciebie bedzie mozna ogladac dluzej! i jaka to bedzie TV? bo moze Bede Cie mogla przez Satelite zobaczyc??? Pozdrawiam serdecznie i gratuluje!
Hej :)) Telewizja nazywa sie City Channel, czy jest dostepna przez satelite, nie wiem, bo..... w Irlandii nie mam telewizora ;) Jak juz bede wiedziec kiedy dokladnie pojawi sie na antenie, dam znac, obiecuje, moze masz GG to tez ci napisze? Mrruczace pozdrowka
Nareszcie wiem , co miała na myśli Nieletnia meldując , że jakaś ciocia gra w Lublinie .... Etniczna Mrruuuu ... no gratuluję !!! Zaczyna się dobrze :)))))
Zosia w aktorkę się zmieniła, nasze przepisy w TV przedstawiła. Wielką radość wszystkim sprawiła, że polskie jedzenie obcym zachwaliła. Wszyscy Ci Zosiu składamy życzenia, w tej materii dalszego powodzenia.
Dziekuje, dziekuje, dziekuje... wszystkim razem i kazdemu z osobna... :)) Milo, ze cieszycie sie razem ze mna. Bardzo, zaluje ze nie da sie tego zobaczyc ... ale moze jakos przez satelite sie da? TV nazywa sie City Channel, a czy jest dostepny przez satelite nie mam pojecia, bo .... w Irlandii nie mam telewizora :) W kazdym razie, jak juz bede pewna terminu emisji, na pewno napisze o tym na forum. Wiem ze dostane kasete z nagraniem, wiec jak cos moge podrzucic w Polsce, albo zrobic tour po WZtowiczach w Polsce i mozemy razem ogladac, niemal jak tournee gwiazdy :P Jesli bede miec i plytke, to dla chetnych zawsze przegram. No i naturalnie jesli beda jakiekolwiek zdjecia, to umieszcze - choc jeszcze nie umiem tego robic. Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziekuje za gratulacje. Mrruczace pozdrowka znad Liffey Mrruczka w czepku (kucharskim) urodzona :D
No no no.... Co raz więcej sław na WŻ. Jeszcze trochę i zrobimy tu klub VIP-ów hi hi hi... Moje serdeczne gratulacje, super przeżycie godne pozazdroszczenia.
Odpowiedz do ekkore i wszystkich zainteresowanych: Moja bytnosc w City Channel zaczela sie od tego, ze znam Polke , Izę , ktora jest prezenterka tejze telewizji, ma ona tez swoj wlasny program "Oto Polska" Kiedys Iza spytala mnie czy chcialabym poprowadzic taki programik o polskiej kuchni, to bylo w odpowiedzi na moje stwierdzenie, ze pasjonuje sie gotowaniem. Ja powiedzialam, ze naturalnie, z wielka checia. Zadzwonila do mnie okolo tydzien temu z potwierdzeniem, mowiac ze sprawa jest "klepnieta" i bedziemy krecic. I tak to wyszlo :)) Mrruczace pozdrowka
Pewnie, że pogadamy, tym bardziej, że być może niedługo będziemy "krajankami". Pozdrawiam serdecznie!! PS. Zerknij do galerii, zamieściłam tam parę fotek z mojego pobytu w Galway.
no no - gratulacje Zosiu i wielkie brawa - z niecierpliwoscią czekam na zdjecia (a może płytke z nagraniem?) - rozsławiaj nasz kraj i nasze umiejętności kulinarne za granicą - niech wiedzą ,że polki to mistrzynie - Pozdrawiam! irenka
No, kiciunia, brawo. Jestem z ciebie bardzo dumna.
Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie powiedziała: nie spocznij przypadkiem na laurach. Nie byłabym też sobą, gdybym nie powiedziała: talent to zaledwie 20% sukcesu, a reszta to praca, praca i jeszcze raz praca, a także dbanie o szczegóły oraz śmiałe i perspektywiczne myślenie. Myślę, że człowiek jest naprawdę szczęśliwy, jeżeli angażuje się w to co robi i dąży w tej dziedzinie do doskonałości (co nie zanaczy, że ją osiąga). Krótko mówiąc, nie o to chodzi, by złapac króliczka, ale by gonić go.
Cieszę się, że tak ci dobrze poszło nagranie, że wszyscy się zajadali twymi smakołykami. Strasznie żałuję, że nie mogę tego zobaczyć :( Jestem pewna, że ślicznie wyglądałaś, mądrze mówiłaś i zręcznie wszystko przygotowywałaś, jak na Sar-offspring przystało.
Buziaczki
Moi kochani WZ-towicze,
postanowiłam się trszeczkę pochwalić. Otóż ostatnio w irlandzkiej, dublińskiej telewizji nakręcono programik o gotowaniu...
Czym się tu chwalić ? Otóż miałam swój udział w tym programie. Chodzi o to, że w Irlandii jest tylu Polaków, że ta telewizja ma program skierowany do nich własnie. W ramach tego przedsięwzięcia nakręcony został program o tym jak łatwo i niedrogo można zrobić niebanalny posiłek. I to własnie ja pokazywałąm co można zrobić.
Najpierw nakręcone zostały ujęcia z zakupów (zarówno w irlandzkiej sieci marketów oferującej polskie produkty, jak i w "etnicznym", polskim sklepie) a potem jak już przygotowuję te smakołyki.
Zrobiłam chłodnik (tu też ciepło choć nie taki tropik jak w Polsce), papryki nadziewane ryżem i mięsem a potem duszone + na deser bezy z bitą smietaną i lesnymi owocami.
Program podobno wyszedł super, będzie w TV za 2 tygodnie, jeszcze nie widziałam... Wiem, że nie zobaczycie, ale pochwalić się musiałąm ;)) A poza tym wszystkim realizatorom (kamerzyscie, etc.) bardzo smakowało :D
Mrruczące pozdrówka znad Liffey
gratuluję,
wiem jak to jest także kiedyś brałam udzial w takim przedsiewzięciu - przyjemne wielce, pouczające,wielka frajda... ale i męczace, życzę dalszych sukcesów na tym polu Słodka Mruczko :)))
dzieki za gratulacje, jeszcze nie wiem czy jest czego :)) Owszem meczace, ale frajda jest niesamowita .... ja bym juz mogla tak na stale :)
Mrruczace pozdrowka
No nie, polski "kizior", na dodatek gotujący, w Irlandzkiej telewizji ....ależ "miejscowe" Kociska wszelkiej rasy i maści (w kraju na WŻ) będą teraz ogony w górę zadzierać. Nie pogada człek teraz z Nimi!!
Gratulacje.(przez duże "G")
A na poważnie całkiem:
Janek
........i ja pozwolę sobie przyłączyć się do tych wspaniałych Gratulacji !!
Cieszę się SłodkaMruczko Twoim sukcesem :))))
Pozdrawiam - Elek
Po to mamy ogonki, zeby je zadzierac ;)) a tak sero bardzo dziekuje za gratulacje
Mrruczace pozdrowka
Ach Mruczusiu!!! To wspaniale!!! bardzo sie ciesze Twoim osobistym wystepem w programie TV. Wiem jaka to radosc i duma, przezyc cos takiego!!! Moje dzieci wystepowaly kiedys w wiadomosciach regionalnych!!! W programie o roznicy miedzy nowoczesnych kalkulatorach a starodawnych liczydlach!!! 3 godziny krecenia.. a na koncu 3 minuty w TV. Mam nadzieje , ze Ciebie bedzie mozna ogladac dluzej! i jaka to bedzie TV? bo moze Bede Cie mogla przez Satelite zobaczyc??? Pozdrawiam serdecznie i gratuluje!
Hej :)) Telewizja nazywa sie City Channel, czy jest dostepna przez satelite, nie wiem, bo..... w Irlandii nie mam telewizora ;)
Jak juz bede wiedziec kiedy dokladnie pojawi sie na antenie, dam znac, obiecuje, moze masz GG to tez ci napisze?
Mrruczace pozdrowka
Mam GG podane na stronie uzytkownika, ale nie iwem czy moj satelita odbiera program City Channel ;...(
Nareszcie wiem , co miała na myśli Nieletnia meldując , że jakaś ciocia gra w Lublinie .... Etniczna Mrruuuu ... no gratuluję !!! Zaczyna się dobrze :)))))
wow!! Szkoda, ze nie mozemy tego zobaczyc>!! Wielkie gratulacje:))))
dziekuje nieletniej za raport :))))
sciskam serdecznie was wszystkich
Mrruczace pozdrowka
Gratulacje !!!
Zosiu!!! Gratulacje, cisze się , że trafiła Ci się taka przygoda z gotowaniem.Amoze jakieś fotki z tego bedziesz miala, chetnie obejrzymy.
Jezeli beda jakiekolwiek fotki na 100% wstawie :)
Mrruczace pozdrowka
Serdecznie ci gratuluje
Zosia w aktorkę się zmieniła,
nasze przepisy w TV przedstawiła.
Wielką radość wszystkim sprawiła,
że polskie jedzenie obcym zachwaliła.
Wszyscy Ci Zosiu składamy życzenia,
w tej materii dalszego powodzenia.
Gratulacje!!!
Jesteśmy dumni z Ciebie!!! Szkoda, że nie będzie nam dane obejrzeć tego programu.
Mruczuniu słodka dzięki od kamyxyz
wielkie dzięki,,,,,
gratulacje, grtulacje, gratulacje!!!!
wiwaty i owacje
niech sie nasza kuchnia SlodkaMruczka wslawi
Goscinnym Irlandczykom wspomnienie zostawi
Bo najlepiej przyjaciol poznac przy jedzeniu
gdzie mieszaja sie smaki, poglady i menu
SERDECZNE GRATULACJE
niech cały świat nie tylko Irlandia dowiedzą się że nasza kuchnia jest pyyyyszna !!!!!!!
Dziekuje, dziekuje, dziekuje... wszystkim razem i kazdemu z osobna... :))
Milo, ze cieszycie sie razem ze mna.
Bardzo, zaluje ze nie da sie tego zobaczyc ... ale moze jakos przez satelite sie da? TV nazywa sie City Channel, a czy jest dostepny przez satelite nie mam pojecia, bo .... w Irlandii nie mam telewizora :) W kazdym razie, jak juz bede pewna terminu emisji, na pewno napisze o tym na forum.
Wiem ze dostane kasete z nagraniem, wiec jak cos moge podrzucic w Polsce, albo zrobic tour po WZtowiczach w Polsce i mozemy razem ogladac, niemal jak tournee gwiazdy :P
Jesli bede miec i plytke, to dla chetnych zawsze przegram. No i naturalnie jesli beda jakiekolwiek zdjecia, to umieszcze - choc jeszcze nie umiem tego robic.
Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziekuje za gratulacje.
Mrruczace pozdrowka znad Liffey
Mrruczka w czepku (kucharskim) urodzona :D
Gratulacje!!!!
A zdradź nam w jaki sposób znalazłaś się w telewizji? jak zaczęła się Twoja przygoda z gotowaniem na ekranie. Umieramy (przynajmniej ja) z ciekawości
Kicia, ja ci powiem, jak sie zamieszcza zdjecia. No problem :)
MRUCZKO GRATULACJE
A nie dałoby rady żeby ktoś nagrał?Bardzo chciałabym Cię zobaczyć!Gratuluję!
Ja też. GRATULACJE !!!!!
Bahus
Moje Gratulacje
No no no....
Co raz więcej sław na WŻ. Jeszcze trochę i zrobimy tu klub VIP-ów hi hi hi...
Moje serdeczne gratulacje, super przeżycie godne pozazdroszczenia.
Moje gratulacje cieszę się Twoim sukcesem.Dzięki Tobie Polska kuchnia przypadnie im do gustu.
No proszę, moje gratulacje:)
Odpowiedz do ekkore i wszystkich zainteresowanych:
Moja bytnosc w City Channel zaczela sie od tego, ze znam Polke , Izę , ktora jest prezenterka tejze telewizji, ma ona tez swoj wlasny program "Oto Polska"
Kiedys Iza spytala mnie czy chcialabym poprowadzic taki programik o polskiej kuchni, to bylo w odpowiedzi na moje stwierdzenie, ze pasjonuje sie gotowaniem.
Ja powiedzialam, ze naturalnie, z wielka checia. Zadzwonila do mnie okolo tydzien temu z potwierdzeniem, mowiac ze sprawa jest "klepnieta" i bedziemy krecic.
I tak to wyszlo :))
Mrruczace pozdrowka
Mrru, taki off-topic. A w Galway byłaś ? :))))
Juz jakis czas temu, ale bylam - jak chcesz mozemy kiedys poggadac na GG :)
Mrruczace pozdrowka ze slonecznej Irlandii
Pewnie, że pogadamy, tym bardziej, że być może niedługo będziemy "krajankami". Pozdrawiam serdecznie!!
PS. Zerknij do galerii, zamieściłam tam parę fotek z mojego pobytu w Galway.
Moj wystep bedzie w City Channel o 11 w sobote a o 10 w niedziele.
Jesli ktos moze, to zachecam do obejrzenia :))
Usciski
trzymamy kciukiiiiiiiiiii:))
bardzo, bardzo chcialabym obejrzec ten program, ale nie mam satelitarnej;(((
no no - gratulacje Zosiu i wielkie brawa - z niecierpliwoscią czekam na zdjecia (a może płytke z nagraniem?) - rozsławiaj nasz kraj i nasze umiejętności kulinarne za granicą - niech wiedzą ,że polki to mistrzynie - Pozdrawiam! irenka
No, kiciunia, brawo. Jestem z ciebie bardzo dumna. Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie powiedziała: nie spocznij przypadkiem na laurach. Nie byłabym też sobą, gdybym nie powiedziała: talent to zaledwie 20% sukcesu, a reszta to praca, praca i jeszcze raz praca, a także dbanie o szczegóły oraz śmiałe i perspektywiczne myślenie. Myślę, że człowiek jest naprawdę szczęśliwy, jeżeli angażuje się w to co robi i dąży w tej dziedzinie do doskonałości (co nie zanaczy, że ją osiąga). Krótko mówiąc, nie o to chodzi, by złapac króliczka, ale by gonić go. Cieszę się, że tak ci dobrze poszło nagranie, że wszyscy się zajadali twymi smakołykami. Strasznie żałuję, że nie mogę tego zobaczyć :( Jestem pewna, że ślicznie wyglądałaś, mądrze mówiłaś i zręcznie wszystko przygotowywałaś, jak na Sar-offspring przystało. Buziaczki
BRAWO !!!!!!