Forum

Kuchenne porady

Knedle ze śliwkami

• Autor: moniczka6 Data: 2006-07-24 17:58:03

Witam wszystkich. Mam taki mały problem. Otóż chciałam mojemu mężowi zrobić przyjemność i pomyślałam o zrobieniu knedli ze śliwkami, ale tu pojawia się problem. Mój mąż wraca zazwyczaj dosyć późno z pracy i jako że nie mieszkamy sami nie zawsze jest możliwość (a i chęci też czasami brak ) na to żeby wieczorem robić te knedle. Pomyślałam więc czy nie można zrobić knedli w dzień a potem zamrozić. No właśnie tylko jak je zamrozić, tzn. surowe czy ugotowane?? Czy ktoś kto mógłby mi poradzić bo ja w gotowaniu właściwie dopiero stawiam pierwsze kroki i kompletnie nie wiem z której strony się zabrać do tego mrożenia..... Z góry dziękuję za każdą pomoc...

• Autor: Malena Data: 2006-07-24 18:58:43

Ja zamrazam zawsze ugotowane, ale najpierw je studze. Potem juz zimne nakladam na tycke i wkladam do zamrazalnika. Gdy juz sie zamroza wyjmuje je z zamrazalnika i wkladam dopiero do woreczkow lub pojemnikow do mrozenia. Najwazniejsze jest to, aby pyzy nie lezaly za scisle na tacce, bo sie posklejaja.

• Autor: mloda21 Data: 2006-07-24 19:01:06

ja je gotuję, potem mieszam z jakimś tłuszczem, studze i do worka, a potem zamrażam :D

• Autor: Glumanda Data: 2006-07-24 20:33:53

A ja zamrazam na tacce surowe, i potem wrzucam na wrzatek, osolony oczywiscie i powolutku gotuje. Tak samo jak robi sie z kupnymi mrozonkami, typu pierogi czy knedle. Wlasciwie to mozesz je i tak i tak zamrozic, surowe czy ugotowane, wazne zeby oddzielnie.

• Autor: moniczka6 Data: 2006-07-25 07:15:29

Dziękuję Kochani za pomoc :). NO to zabieram się dzisiaj za knedelki... Ech, aż mi ślinka cikenie ;) . Ciumek dla wszystkich

Przejdź do pełnej wersji serwisu