puszka konserwy miesnej, sloik slodkiej papryki(byle nie w zalewie octowej), cebula, sloik sosu slodko-kwasnego
Mieso wyjac z puszki i pokroic w kostke. Papryke odcedzic, cebule pokroic w talarki. Skladniki paprykarza wlozyc do garnka, podgrzac, dodac sos, wymieszac, chwile dusic.
2. Bigos od reki
sloik bigosu, 20 dag cienkiej kielbasy, cebula, 3 ugotowane ziemniaki
Ziemniaki okroic w kostke, kielbase w polplasterki a cebule w kostke. W garnku obsmazyc kielbase i cebule, dodac ziemniaki, chwile smazyc razem. Wymieszac z bigosem i ew. doprawic do smaku.
Kuskus z dowolnym sosem, np. ze słoika - szybko się gotuje! Jeśli jedziecie samochodem, można wszystko, nawet gulasz zapasteryzować w słoikach. Mięsko trza zjeść szybciej, ale za to leczo albo co może stać!
Mięso drobno pokrojone lub kiełbasa pokrojona do garnka, zalać 0,5 l wody, przyprawić wegetą i koncentratem + pieprz, pogotować 20 min, zasypać makaronem, gotować na gęsto do miękkości makaronu - 6-12 min.(makaron zagęszcza sos). Pod koniec dużo mieszać, żeby się nie przypaliło. Doprawić końcowo (korzystna jest natka lub szczypiorek). Jeść.
Niebawem wyjeżdżamy proszę o jakieś proste potrawy ,najlepiej jednogarnkowe ,które sprawdzają się na kuchence turystycznej w warunkach polowych.
1. Paprykarz z nuta miesna
puszka konserwy miesnej, sloik slodkiej papryki(byle nie w zalewie octowej), cebula, sloik sosu slodko-kwasnego
Mieso wyjac z puszki i pokroic w kostke. Papryke odcedzic, cebule pokroic w talarki. Skladniki paprykarza wlozyc do garnka, podgrzac, dodac sos, wymieszac, chwile dusic.
2. Bigos od reki
sloik bigosu, 20 dag cienkiej kielbasy, cebula, 3 ugotowane ziemniaki
Ziemniaki okroic w kostke, kielbase w polplasterki a cebule w kostke. W garnku obsmazyc kielbase i cebule, dodac ziemniaki, chwile smazyc razem. Wymieszac z bigosem i ew. doprawic do smaku.
http://wielkiezarcie.com/przepis17798.html
a takze wszystko co sie nadaje na grill, jesli bierzesz ze sba.
Kuskus z dowolnym sosem, np. ze słoika - szybko się gotuje! Jeśli jedziecie samochodem, można wszystko, nawet gulasz zapasteryzować w słoikach. Mięsko trza zjeść szybciej, ale za to leczo albo co może stać!
Mięso drobno pokrojone lub kiełbasa pokrojona do garnka, zalać 0,5 l wody, przyprawić wegetą i koncentratem + pieprz, pogotować 20 min, zasypać makaronem, gotować na gęsto do miękkości makaronu - 6-12 min.(makaron zagęszcza sos). Pod koniec dużo mieszać, żeby się nie przypaliło. Doprawić końcowo (korzystna jest natka lub szczypiorek). Jeść.