Maniusiu! dobrze pymyslales!! to moglo by sie przydac w artykulach szkoly gotowania!! nie chcialo by ci sie przepisac jeszcze raz?? he?? bitte? prosze? pleace? pozdrowienia Glumanda
Maniusiu! tam jest "szkola gotowania" i dodaj artykul, a na dole potem decydujesz do jakiej grupy artykulow chcesz dolozyc swoj - i wybierasz "szkole gotowania". Gotowe Wlasciwie to mozesz skopiowac to co tu napisales i tam przelozyc. Bardzo sie to na pewno przyda, szczegolnie mlodym kucharzom i kucharkom.
Jeśli chodzi o kminek, to dodaję go do pieczenia i duszenia mięsa wieprzowego. To zdecydowanie poprawia smak, no i ten aromat. Dobry jest też twarożek z kminkiem, ale tu lepszy bywa zmielony (choć ja lubię gryźć ziarenka).
Użytkownik Glumanda napisał w wiadomości: > Maniusiu! dobrze pymyslales!! to moglo by sie przydac w artykulach szkoly > gotowania!! nie chcialo by ci sie przepisac jeszcze raz?? he?? bitte? prosze? > pleace? pozdrowienia Glumanda
Przeniesione do szkoły gotowania w dział porady pozdrawiam
Jest, jest! Cut to jakiś, bo onegdaj nie było, jak bonie dydy! Dobrze, że dwie dziouszki się przyczepiły, bo jedną mógłbyś posądzić o ślepotę alibo inne złe zamiary
Alez maniusiu!! spojrz na date i godzine, kiedy to pisalysmy to naprawde jeszcze tego nie bylo.... zreszta wyGaduGadalismy sobie ta sprawe i jest ok!!! Mysle , ze moj komentarz otrzymales?
tymianek -- do pieczonych ziemniaków, jajecznicy

farszów mięsnych, smażonych ryb
zawiesistych zup z warzyw strączkowych.
bazylia -- do wszystkich dań warzywnych, a zwłaszcza pomidorów
kapusty,bobu,ogórków konserwowych
sera,masła,omletów i makaronów.
rozmaryn -- do pieczonej wołowiny i cielęciny,a także drobiu
zup jarzynowych,potraw z warzyw i do twarogu.
cząber -- do grzybów,sałatek mięsnych i ziemniaczanych
oraz dań rybnych.
jałowiec -- do mięs (zwłaszcza tłustych ,jak np.wieprzowina,baranina)
i dziczyzny oraz dyni,kapusty kwaszonej czy czerwonej.
liść laurowy -- do ryb,drobiu.dziczyzny różnych gulaszów
warzywnych marynat pasztetu i rosołu.
majeranek -- do zawiesistych zup,grzybów,pieczonego mięsa
sosów i potraw z grochu.
kminek -- do wytrawnych wypieków (np. chleba)
oraz do ziemniaków.
porady te zaczerpnąłem z Poradnika Pani Domu
pozdrawiam
Dzięki przyda się
Maniusiu! dobrze pymyslales!! to moglo by sie przydac w artykulach szkoly gotowania!! nie chcialo by ci sie przepisac jeszcze raz?? he?? bitte? prosze? pleace? pozdrowienia Glumanda
a jak to tam napisać nie ma opcji nowy wątek ?
Maniusiu! tam jest "szkola gotowania" i dodaj artykul, a na dole potem decydujesz do jakiej grupy artykulow chcesz dolozyc swoj - i wybierasz "szkole gotowania". Gotowe
Wlasciwie to mozesz skopiowac to co tu napisales i tam przelozyc. Bardzo sie to na pewno przyda, szczegolnie mlodym kucharzom i kucharkom.
Jeśli chodzi o kminek, to dodaję go do pieczenia i duszenia mięsa wieprzowego. To zdecydowanie poprawia smak, no i ten aromat. Dobry jest też twarożek z kminkiem, ale tu lepszy bywa zmielony (choć ja lubię gryźć ziarenka).
Zasada, której się zawsze trzymam: koperek nie może występować łącznie z majerankiem
Użytkownik Glumanda napisał w wiadomości:
> Maniusiu! dobrze pymyslales!! to moglo by sie przydac w artykulach szkoly
> gotowania!! nie chcialo by ci sie przepisac jeszcze raz?? he?? bitte? prosze?
> pleace? pozdrowienia Glumanda
Przeniesione do szkoły gotowania w dział porady
pozdrawiam
Niestety manius cos chyba niewidzialne ziolko z Ciebie albo my mamy szklane oko!!! chyba nie zrobiles "udostepniony"!!!
Nie wiem dlaczego u Was nie ma ja wchodzę na stronke mam widoczne
między grilowaniem inki21 i jak ulepić baranka skolopendry
U mnie też jest :))
Malinko i Glumandziu , może i u Was się już pokazało ??
Dobrze, że dwie dziouszki się przyczepiły, bo jedną mógłbyś posądzić o ślepotę alibo inne złe zamiary
Alez maniusiu!! spojrz na date i godzine, kiedy to pisalysmy to naprawde jeszcze tego nie bylo.... zreszta wyGaduGadalismy sobie ta sprawe i jest ok!!! Mysle , ze moj komentarz otrzymales?
Ciesze się że jest ok bo już myślałem że taki gamoń ze mnie
pozdrawiam