Szukajac przepisu na knedle z morelami natrafilam na strone, na ktorej znalazlam przypadkiem przepisy naszych uzytkownikow z WZ, m.in. zielone pierozki Bahusa, zieline pierozki z mieskiem Sweety, makaron z klopsikami Gigi, leniwe kluski wg. Wkn. Czy wymienione osoby wyrazily na to zgode? Adres strony: www.przepisy.tmseast.com a przepisy byly w dziale kluski, ryz itp. Niech zainteresowani odwiedza ta strone, moze znajda jeszcze inne przepisy z WZ.
przecież to są linki do WŻ. Nie wiem czy jest o co wszczynać kolejną burę. To są tylko linki i od razu widać autora, może potraktujmy to jako reklamę? :)
Ja nie chcialam wszczynac awantury, tylko podwiadomic, ze inny portal umieszcza nasze przepisy. Moze tez zle sformulowalam temat. Jesli to nikomu nie przeszkadza, to juz milkne.
A tutaj można znależdż twoje - http://www.sys21.de/viewtopic.php?t=14938- może Cię zainteresuje ale też jest tylko link.Więc chyba nie ma sprawy:)) Ale decyzja należy do Ciebie.
Witajcie, pewnie znowu włożę kij w mrowisko, ale co tam...Naprawdę jestem zawsze rozbawiona , kiedy czytam jak zazdrośnie strzeżecie swoich przepisów A przecież Wy również ( w większości ) gdzieś je usłyszeliście lub przeczytaliście . Każdy dodał coś innego, pozmieniał proporcje i już traktuje przepis jak swój. Ile może być przepisów na leniwe kluski ? Tysiące , tyle , ile osób je robi. I każda z tych osób będzie uważała, że ona robi je inaczej. Można mieć pretensje jeżeli ma się patent na daną rzecz. Dlaczego nie cieszycie się ,że Wasze przepisy poszły w świat? Ja byłabym zadowolona widząc, że ktoś wykorzystuje mój przepis, widocznie tak mu smakowało ,że postanowił go opublikować , a że podaje się za jego autora? i co z tego ! Nobla za niego nie dostanie, prawda ? Pozdrawiam wszystkich
A ja znalazłam jeden ze swoich przepisów- dokładnie na sernik pod identycznym tytułem! Ja nazwałam go na WŻ "Sernik mojej mamy- cytrynowy z czekoladą" a tam jest "Sernik Mamy Nutelli- cytrynowy z czekoladą" i podpis pod przepisem, że przepis jest mój, ze strony WŻ:))))))))
A wiesz Nutella , że w tej chwili to jestem w stanie przejmować się tylko upałem ...... Antoooooonioo.... Przepisy ? Inne strony ? Sława na pół internetu ? ..... Antoooooniooo.....
Ja już dawno pozwoliłem na umieszczanie moich przepisów gdzie kto chce...miło jak jest wzmianka, że to przepis Bahusa...ale jak nie ma, to kij w oko :D Bahus
Zakoncze ten watek, gdyz to ja go zaczelam. Chyba sie poplacze....znalazlam tylko jeden swoj przepis.. a moze az jeden. Watpliwosci zostaly rozwiane, jesli przedobrzylam, to przepraszam. Wiem, wiem... co niektorzy maja ochote mnie lub . Nie chcialm zrobic takiego zamieszania. Postanawiam sie poprawic . A wszystko przez knedle z morelami.
Szukajac przepisu na knedle z morelami natrafilam na strone, na ktorej znalazlam przypadkiem przepisy naszych uzytkownikow z WZ, m.in. zielone pierozki Bahusa, zieline pierozki z mieskiem Sweety, makaron z klopsikami Gigi, leniwe kluski wg. Wkn. Czy wymienione osoby wyrazily na to zgode? Adres strony: www.przepisy.tmseast.com a przepisy byly w dziale kluski, ryz itp. Niech zainteresowani odwiedza ta strone, moze znajda jeszcze inne przepisy z WZ.
przecież to są linki do WŻ. Nie wiem czy jest o co wszczynać kolejną burę. To są tylko linki i od razu widać autora, może potraktujmy to jako reklamę? :)
Wiem, ze to sa tylko linki, ale podobno nasze przepisy nie powinny byc umieszczane na innych portalach.
Pomylilam sie i przypisalam gigi nie jesj przepis. Przepraszam za pomylke.
Ja nie chcialam wszczynac awantury, tylko podwiadomic, ze inny portal umieszcza nasze przepisy. Moze tez zle sformulowalam temat. Jesli to nikomu nie przeszkadza, to juz milkne.
a ja Ci odpisałam z propozycja by potraktować to jako reklamę Wilekiego Żarcia.
Przyjmuje ja z
A tutaj można znależdż twoje - http://www.sys21.de/viewtopic.php?t=14938- może Cię zainteresuje ale też jest tylko link.Więc chyba nie ma sprawy:)) Ale decyzja należy do Ciebie.
Łącznie 67 przepisów z Wielkiego Żarcia . Nie jest to ten rodzaj reklamy , który lubię najbardziej....Reszta w gestii Wyższych Instancji ;))))))
Witajcie, pewnie znowu włożę kij w mrowisko, ale co tam...Naprawdę jestem zawsze rozbawiona , kiedy czytam jak zazdrośnie
A przecież Wy również ( w większości ) gdzieś je usłyszeliście lub przeczytaliście . Każdy dodał coś innego,
strzeżecie
swoich przepisów
pozmieniał proporcje i już traktuje przepis jak swój.
Ile może być przepisów na leniwe kluski ? Tysiące , tyle , ile osób je robi. I każda z tych osób będzie uważała, że ona robi je inaczej. Można mieć pretensje jeżeli ma się patent na daną rzecz. Dlaczego nie cieszycie się ,że Wasze przepisy poszły w świat?
Ja byłabym zadowolona widząc,
że ktoś wykorzystuje mój przepis, widocznie tak mu smakowało ,że postanowił go opublikować , a że podaje się za jego autora?
i co z tego ! Nobla za niego nie dostanie, prawda ? Pozdrawiam wszystkich
A ja znalazłam jeden ze swoich przepisów- dokładnie na sernik pod identycznym tytułem! Ja nazwałam go na WŻ "Sernik mojej mamy- cytrynowy z czekoladą" a tam jest "Sernik Mamy Nutelli- cytrynowy z czekoladą" i podpis pod przepisem, że przepis jest mój, ze strony WŻ:))))))))
zobaczcie: http://przepisy.tmseast.com/pubuemika/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=21&start=293
Jakoś strasznie zadowolona to nie jestem ale nie będę napewno się tym przejmować:)
A wiesz Nutella , że w tej chwili to jestem w stanie przejmować się tylko upałem ...... Antoooooonioo....
Przepisy ? Inne strony ? Sława na pół internetu ? ..... Antoooooniooo.....
Oj tak, masz rację till, zresztą jak pomyślę, że miałabym teraz piec jakiś sernik czy coś innego i włączać piecyk...
A może by tak bardzo zimną herbatkę z mięty? Sączę już drugi litr.
Bahus
Dobry pomysł Bahusie, chyba rzeczywiście zaraz taką zrobię- dostałam świeżą miętę prosto z działki więc będzie akurat:D
Ja obskubalam swoja, co mi kolo balkonu rosnie. Lysa jakos sie zrobila. Ale herbatka z niej pyszna.
..."Odp: Czyzby plagiat?..."
...pomysłu...
Janek
Ja już dawno pozwoliłem na umieszczanie moich przepisów gdzie kto chce...miło jak jest wzmianka, że to przepis Bahusa...ale jak nie ma, to kij w oko :D
Bahus
Nie kij w oko , bo okulistom też jest gorąco ....
Zakoncze ten watek, gdyz to ja go zaczelam. Chyba sie poplacze....znalazlam tylko jeden swoj przepis.
.
lub
. Nie chcialm zrobic takiego zamieszania. Postanawiam sie poprawic
. A wszystko przez knedle z morelami.
a moze az jeden. Watpliwosci zostaly rozwiane, jesli przedobrzylam, to przepraszam. Wiem, wiem... co niektorzy maja ochote mnie
Cholera, a mojego żadnego ... Jak szukałaś
!! ...psiakrew, masz
..
Janek