Witajcie, mam mały problemik z pomidorkami, mam pełno takich malutkich koktajlowych i prosze o pomoc co z nimi robic ?? Wszędzie pęlno małych czerwonych kulek !! Jak je zaprawic ?? Macie jakis pomysł ?? Pozdrawiam Gosiula
Dojrzale pomidory przpuszczam przez sokowirowke. Otrzymany sok doprawiam do smaku i zagotowuje. Koktaliowe pomidorki nakluwam i wkladam do sloikow a nastepnie zalewam je sokiem pomidorowym. Pasteryzuje je ok 20.
dzieki za info jedyny problem jest ze nie mam sokowirówki, ale z tym mozna poradzic sobie ... chyba, obdarze te pomidory wielką czułością i wygniote je na maksa to soczek z nich wycisne cosik sie wymyśli :) zawsze sa sąsiedzi co maja sokoworówkę
A może je po prostu rozgotujesz i potem przetrzesz przez sito? Ja tak robię ze swoimi pomidorami. Potem doprowadzam sok do wrzenia, przelewam do gorących butelek (z piekarnika) i zamykam. Można pod kocyk albo do góry nogami. Świetne jest też kapslowanie, można kupić taką specjalną maszynkę i kapsle. Naprawdę polecam.
ooo kolejny dobry pomysl :) jak na razie to wcinam do chlebusia albo goszcze wszystkich znajomych, ale mam plana na wsadzenie ich do sloikow :) no soczek mniam mniam tez pyszny mozna zrobic dla zdrowotnosci ;))))
Witajcie, mam mały problemik z pomidorkami, mam pełno takich malutkich koktajlowych i prosze o pomoc co z nimi robic ?? Wszędzie pęlno małych czerwonych kulek !! Jak je zaprawic ?? Macie jakis pomysł ?? Pozdrawiam Gosiula
Sprawdź te: http://wielkiezarcie.com/przepis18984.html choć nie robiłam koktailowych tylko Lima. Pewnie trzeba je będzie krócej pasteryzować żeby się nie rozpaćkały.
Jest jeszcze jeden przepis i tam w komentarzach info o koktailowych: http://wielkiezarcie.com/przepis4755.html ale nie robiłam więc nie wiem jakie wychodzą.
dzięki za info na pewno sprawdze jak cosik wyjdzie dam znac :)
Właśnie wstawiłam przepis. Może Ci sie spodoba
Dojrzale pomidory przpuszczam przez sokowirowke. Otrzymany sok doprawiam do smaku i zagotowuje. Koktaliowe pomidorki nakluwam i wkladam do sloikow a nastepnie zalewam je sokiem pomidorowym. Pasteryzuje je ok 20.
dzieki za info jedyny problem jest ze nie mam sokowirówki, ale z tym mozna poradzic sobie ... chyba, obdarze te pomidory wielką czułością i wygniote je na maksa to soczek z nich wycisne cosik sie wymyśli :) zawsze sa sąsiedzi co maja sokoworówkę
ooo kolejny dobry pomysl :) jak na razie to wcinam do chlebusia albo goszcze wszystkich znajomych, ale mam plana na wsadzenie ich do sloikow :) no soczek mniam mniam tez pyszny mozna zrobic dla zdrowotnosci ;))))