Forum

Kuchenne porady

Ratunku! Ośmiornice i krewetki atakują!

• Autor: Sunny_sky Data: 2006-08-03 15:36:33

Witam!
    Mam problem i pomyślałam, że tylko na forum "wielkiego żarcia" znajdę tak doświadczonych kucharzy którzy będą w stanie mi pomóc! Zwracam się do wszystkich którzy wiedzą coś o owocach morza i greckiej kuchni żeby podzielili się ze mną doświadczeniami związanymi z podawaniem i przyżązdaniem owoców morza, od krewetek po mule i ośmiornice, jak się je gotuje, przygotowuje do zrobienia z nich dobrego dania, proszę też o jakieś przepisy w miarę możliwości. Wyjeżdżam do Grecji i będę tam gotowała greckiej rodzince, z naszymi potrawami nie mam problemów, ale oni preferują owoce morza więc pomóżcie proszę! Wiem, że na początku będzie mi trudno ale wierzę w swoje możliwości .. tym bardziej, że liczę na pomoc Osób z "Wielkiego rzarcia" na których przepisach jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Napiszcie wszystko co wiecie o greckiej kuchni, ozwyczajach przy obiedzie,nawet jakie dodatki pasują do owoców morza, i z czego powinien się składać pożądny grecki lub w stylu śródziemnomorskim obiad. Będę dozgonnie wdzięczna za wszystkie informacje, Pozdrawiam serdecznie!!!!

• Autor: Sunny_sky Data: 2006-08-03 18:07:48

Znalazłam tu na forum w innym wątku kilka krewetkowych przepisów i widze że nie są nawet takie trudne.

• Autor: Sweetya Data: 2006-08-03 20:18:12

może i ta stronka Ci troszkę pomoże- xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Ja od siebie niestety nie mogę Ci wiele pomóc-nie znam się na przyrządzaniu owoców morza...
    pozdrawiam

• Autor: katya Data: 2006-08-03 22:25:53

obgotować w osolonej wodzie,byle sie nie ruszało,na to zasmażka,korniszon i gotowe

• Autor: Sweetya Data: 2006-08-04 09:09:22

nie bardzo rozumiem dlaczego mój link został wyiksowany???Domyślam się ,że pewnie chodzi o niereklamowanie innych stron,czy tak?
    Ale to przecież nie reklama firmy,ani nic w tym stylu!Nie pierwszy raz ktoś podaje linka czy do Czarnej Oliwki,czy gdzie indziej...przecież to ,że należymy po części do WŻ nie znaczy chyba ,że inne są zabronione...
    No ale skoro tak-to odpowiem pytającej-wpisz w Google-owoce morza-wyskoczy Ci na 1 czy 2 miejscu!;)))

• Autor: Sweetya Data: 2006-08-04 10:00:10

pomyliłam się-na szóstym!

• Autor: Sunny_sky Data: 2006-08-05 00:09:00

Bardzo dziękuję za ten adres, przepisów wystarczy co najmniej na dwa miesiące więc już chyba nie muszę się martwić:) Nie takie ośmiornice straszne jak je malują!;) Oczywiście nadal proszę o praktyczne porady jeśli ktoś ma doświadczenie w Greckiej kuchni, Pozdrawiam serdecznie!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu