Mam wielka prośbę: otóż poszukuje przepisu na ciastka, na ktore przepis jest podany na wielkim zarciu. Nie moge ich odnalezc dlatego prosze o pomoc tych którzy maja zapisany ten przepis. Sa to duze, kruche ciastka posypane cukrem. Mozna je kupic w niektórych cukierniach.prosze o pomoc i z gory dziekuje
ja wczoraj robiłam ciasteczka z przepisu który miałam na cukrze waniliowym. Przepyszne wyszły :D takie maślaneee, kruchutkie: 250 g masła 4 żółtka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy ok 2 szklanek mąki
Mam wielka prośbę: otóż poszukuje przepisu na ciastka, na ktore przepis jest podany na wielkim zarciu. Nie moge ich odnalezc dlatego prosze o pomoc tych którzy maja zapisany ten przepis. Sa to duze, kruche ciastka posypane cukrem. Mozna je kupic w niektórych cukierniach.prosze o pomoc i z gory dziekuje
Dodam, ze byly to ciastka okrągłe i przepis zamieszczony na wielkim zarciu posiadał zdjecie.
Witam wpisz w wyszukiwarkę CIASTKA Z CUKREM pozdrawiam!!
A może chodzi Ci o ciasteczka popularnie zwane ,,Amerykankami''???
a jakie to sa ciastka ,, Amerykanki"? Wpisałam taka nazwe na WZ a zadnych nie ma.
sprawdzałam...Są wpisane jako ,,Amerykany'';)))-ja zdrobniłam do amerykanek i dlatego już wyszukiwarka nie znalazła.
A może chodzi o kruche ciasteczka z cynamonem http://wielkiezarcie.com/przepis15151.html
ja wczoraj robiłam ciasteczka z przepisu który miałam na cukrze waniliowym. Przepyszne wyszły :D
takie maślaneee, kruchutkie:
250 g masła
4 żółtka
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
ok 2 szklanek mąki