witam serdecznie, jadlam ostatnio u znajomej pyszna salatke na slodko. zrobiona byla z makronowych kokardek, ananasa puszkowego, rodzynek i pestek slonecznika. wiem tez ze dodano do jej sosiku duzo czosnku, ale nie mam pojecia jaka postac mial sosik. chcialabym zrobic jutro ta salatke, i w zwiazku z czym chcialam Was drogie kuchareczki prosic o sugestie, z czego powinnam zrobic sosik, co by najbardziej pasowalo? czy jakis dressing, sos winegret, zwykla oliwka z czosnkiem, tza tzyki czy smietana..??
witam serdecznie,
jadlam ostatnio u znajomej pyszna salatke na slodko. zrobiona byla z makronowych kokardek, ananasa puszkowego, rodzynek i pestek slonecznika. wiem tez ze dodano do jej sosiku duzo czosnku, ale nie mam pojecia jaka postac mial sosik.
chcialabym zrobic jutro ta salatke, i w zwiazku z czym chcialam Was drogie kuchareczki prosic o sugestie, z czego powinnam zrobic sosik, co by najbardziej pasowalo? czy jakis dressing, sos winegret, zwykla oliwka z czosnkiem, tza tzyki czy smietana..??
a może poprostu zrobić taki delikatny sosik - jogurt naturalny, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku....