Forum

Galeria

rameczki na ścianę własnej roboty

• Autor: Wróbelek Data: 2006-08-06 17:17:16

dawnom się niczym nie chwaliła, ale już wracam do formy:)
    Oto ramki na ścianę z wykałaczek szaszłykowych. Wszystkie są takie same, tylko motyw dekoracyjny jest w każdej inny. Natomiast w środku jest motyw kwiatowy(wedle życzenia mamy bo to ona chciała czegoś na ścianę)

Oto pierwsza:

Druga wygląda tak:

trzecia rameczka:

I ostatnia, czwarta ramka:

a tak najprawdopodobniej będą wisiały, jeszce tylko haczyki z tyłu muszę dokleic. Narazie leżą na stole:

Pozdrawiam

Ania

• Autor: kawka Data: 2006-08-06 17:57:20

Wróbelku, piękne ramki oraz kwiaty - masz talent i cierpliwość. Jestem pod wrażeniem twich wyrobów. Pozdrawiam

• Autor: Bada Data: 2006-08-06 18:31:33

kochana Aniu ale napisz cos wiecej jak to kleisz i czym i wogole jak to robisz bo ja jestem nowicjuszka,ale ladnie to wyglada  i moze bym sie skusila zrobic .Z gorydzieki za odpowiedz.

• Autor: Wróbelek Data: 2006-08-06 18:58:47

To jest taka tektóra, nigdy nie wyrzucam sztywnuch podełek po butach i innych takich bo się przydajądo takich właśnie celów. Na to przyklejam klejem do drewna (wikolem) wykałaczki, wycinam środek jak wyschną. I tak generalnie jak robięramki to przyklejam taką fosię przezroczystą, sztywną, taką na dokumenty. W tym przypadku nie przyklejałam wyjątkowo bo te kartki z kalendarza są sztywne i błyszczące(no to te obrazki przyleiłam do tektóry wiec z tyłu tektóra jest już zbyteczna). A ten element dekoracyjny to już jak kto woli. jan iczego nie wyrzucam, rózne ozdoby które są przy bukietach czy przy opakowaniu prezentów. No i zbieram różne "dary natury". A te elementy już kropelką przyklejam. Z tułu dodatkowo tektóry,tylko z jednego boku nie przyklejona żeby zdjęcie można było włożyć. jak do powieszenia to haczyk z drutu z tyłu przykleić a jak do postawienie to taka podstawka, też wycinami ją z tektóry. Ja ją albo przyklejam klejem albo zanim tektórę z tyłu przykleję to podstawkę zszywaczem do niej przytwierdzam.
    A tak wyglądają takie do postawienie:

To tak naprawdę nie jest trudne takżę polecam i życzę udanej pracy twórczej.

• Autor: sylwia123 Data: 2006-08-06 20:20:40

Aniu należy Ci się pochwała i jak się okazuje nawet wykałaczki są przydatne.

• Autor: agness Data: 2006-08-06 21:04:34

i kto by pomyslał ze z takch wykalaczek mozna zrobi tak sliczne i oryginalne ramnki-Aniu podziwiam Twoje umiejetnosci BRAVO :))))))

• Autor: tajger Data: 2006-08-08 09:21:16

Swietne!!! Kocham takie rzeczy,więc jak masz coś jeszcze to się chwal!!! Pozdrawiam:)

• Autor: Elek Data: 2006-08-08 10:29:10

Wróbelku-ćwirku !! Pokazuj nam swoje prace - ja osobiście bardzo lubie je oglądać .

Nawet właśnie wróciłam z oglądania Twoich wcześniejszych-równie superanckich prac !!

Pozdrawiam Cię - Elek .

• Autor: Wróbelek Data: 2006-08-08 17:10:26

Dziękuję za miłe słowa. I napewno będę się chwaliła jak coś znowu stworzę.

• Autor: Wróbelek Data: 2006-09-18 16:44:13

zamiast zaczynać nowy wątek kontynułując ten pokazać chcę kolejne rameczki:

a tak na ścianie będą wisiały:

• Autor: makusia Data: 2006-09-24 00:38:21

śliczne pozdrawiam cieplutko

• Autor: zabki Data: 2006-09-24 17:41:31

Masz duszę artystyczną Wróbelku i złote ręce !

• Autor: elianna Data: 2006-10-16 23:10:47

Aniu to jest naprawdę śliczne , już wiem co będę robiła z moimi wnuczkami w długie zimowe wieczory.

• Autor: sylwia123 Data: 2006-10-17 08:11:57

Przejdź do pełnej wersji serwisu