Ostatnio kupiłam sobie gofrownicę i zastanawia mnie bardzo to, do jakiej wysokości mam wlewać do niej ciasto. Czy ma ono zakrywać wystające z niej ząbki, czy też mają one trochę wystawać ponad ciasto. Proszę o odpowiedź i może jakieś fajne porady co do gofrów
Ostatnio kupiłam sobie gofrownicę i zastanawia mnie bardzo to, do jakiej wysokości mam wlewać do niej ciasto. Czy ma ono zakrywać wystające z niej ząbki, czy też mają one trochę wystawać ponad ciasto. Proszę o odpowiedź i może jakieś fajne porady co do gofrów
ja daje tak do wysokości ząbków, te ząbki zakrywam dosłownie dwu milimetrową warstwą ciasta....
choć jeszcze zależy jakie ciasto robisz.....
dodałam tutaj przepisik na gofry, przepyszne wychodzą
dzięki za informację, przepisik też fajniutki . jutro zabieram się do dzieła
no to powodzenia ;) i SMACZNEGO :D
ja jutro chyba też zrobię......... ;)
Smacznego!
Ja zawsze zalewam tak by nie było widać kostek, jak za dużo troszkę nalejesz to najwyżej się wyleje!!. hi,hi!