Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Rany oparzeniowe II stopnia

• Autor: Sylwkowa Data: 2006-08-17 23:24:07

Mam pytanie ,moze koś doradzi jak złagodzić ból a zarazem co zastosować w przypadku rany na oparzonej nodze /wrzątkiem z tłuszczem /.
    Jest wszystko pod kontrola lekarza ,ale chcę aby zastosować jakieś sposoby naturalne  i wspomagajace leczenie mojego kuzyna.Sylwkowa

• Autor: marinik Data: 2006-08-18 07:33:44

Maść propolisowa !!!!!!!!!!!

• Autor: siljed Data: 2006-08-18 11:25:31

Znalazlam w ksiazce o leczniczych sposobach naturalnych, ze pomaga sok ze swiezego aloesu lub krem z aloesu, pod warunkiem ze nie ma sie problemow z sercem i nie przyjmuje sie zadnych lekow rozcienczajacych krew. Inny sposob, gdy oparzenie zaczyna sie goic, mozna otworzyc kapsle z witamina E i plyn wtrzec na rane. To robi dobrze i zapobiega pozniejszym bliznom. To na tyle ksiazka, ale wiele razy z niej korzystalam i mnie nigdy nie zawiodla. Ja sama oparzenia nie mialam, wiec nie sprawdzilam tych metod. Pozdrawiam i zycze kuzynkowi szybkiego powrotu do zdrowia. Sylwia.

• Autor: ksantypa Data: 2006-08-18 22:56:59

Leczymy sie u homeopatki i ona nam poradziła,żebyśmy używali na oparzenia różnego rodzaju (słoneczne, pieluszkowe w przypadku niemowląt) i i inne,maści z nagietka i to Ziaji. Bardzo spaliłam się-niechcąco -na słońcu,także nie mogłam nic robić. Zaczęłam sie smarować tą maścią i faktycznie działa,gdzyż mogłam normalnie spać w nocy i stosunkowo szybko zaczęły ustępować zaczerwienienie,pieczenie,i ból. Po 3 dniach właściwie już nic nie czułam,a i skóra zeszła mi tylko w jednym ,małym miejscu. Takze,kiedy oparzyłam sie od patelni ta maść mi pomogła.Jeśli nie ma otwartej rany mozna swobodnie ją zastosować. Powodzenia.

• Autor: Maddalena Data: 2006-08-18 23:04:11

metoda moze troche kontrowersyjna....ale skuteczna. Rany goja sie jak na przyslowiowym psie. Mam na mysli urynoterapie, czyli oklady z wlasnego moczu. Powiedz kuzynowi, niech sprobuje i na pewno sie nie zawiedzie:) Jak bedzie pieklo, to dobrze, znaczy dziala! Mocz dziala jak naturalny antybiotyk.>Jedna uwaga, nie powinien w czasie kuracji pic alkoholu.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2006-08-19 11:37:50

No i mocz powinien byc swiezy i uzyty ze srodka strumienia. Pierwszy i ostatni (przepraszan za wyrazenie ale nic innego nie przyszlo mi do glowy) "sik" zawieraja zbyt wiele bakterii

• Autor: Maddalena Data: 2006-08-19 22:00:18

jol!!!
    a jak juz wnikamy w szczegoly, to mocz powinien byc poranny, pierwszy po wstaniu z lozeczka:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu