Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Nowy szczeniak w domu i wielki problem, pomozcie

• Autor: erka Data: 2006-08-19 14:05:53

Moi Kochani,
    Mam nadzieje, ze ktos bedzie mi mogl pomoc, bo sama nie wiem co zrobic. Mamy 2 dorosle psy -rok i trzy lata -owczarki niemieckie, pies -bardzo przyjazny -mozna doslownie mu na glowe wejsc, suczka troche mniej. Poniewaz mamy warunki - duzo prestrzani, jezioro itd.  i oboje z mezem jestesmy "psiarzami" maz wczoraj zrobil mi niespodzianke i kupil mi 8 tygodniowego owczarka pirenejskiego, no i tu zaczynaja sie schody - moje psy totalnie go ignoruja, Tores nawet na niego powarkuje, biedna psinka chodzi i piszczy a ja jestem zalamana ze bede go musiala oddac z powrotem. Prosze poradzcie, czy to przejsciowe, czy ten 3 piesek bedzie zawsze na uboczu. dzieki Ela

• Autor: malina Data: 2006-08-19 15:14:44

Nie oddawaj go, przeczekajcie. One same sobie poukładają stosunki "międzypsie". Szczeniaczek rośnie z każdym dniem, przestanie popłakiwać lada dzień. Staruchy też są zdezorientowane nową sytuacją domową. Wszystko minie, zaprzyjaźnią się, tylko go nie oddawajcie, takie cudo

• Autor: Sweetya Data: 2006-08-19 15:21:09

Erko-pewnie ,że nie oddawaj.Twój Tores powarkuje-bo pewnie daje odczuć maluchowi kto tu rządzi;)))
    No i tak jak napisała Malinka-pieski są pewnie zdziwione nową sytuacją-nagle ktoś wchodzi na ich teren i do tego ma jakieś przywileje tam gdzie tylko one je miały.
    Trzeba im pozwolić przywyknąć do siebie nawzajem-potrzebują czasu.Zobaczysz jeszcze będą razem szalały.Pozdrawiam

• Autor: frankafiranka Data: 2006-08-19 15:20:58

Fachowcem nie jestem, ale od kiedy pamiętam w moim domu były psy. Myślę sobie, że jeden dzień to zbyt mało czasu, aby podejmować tak drastyczną decyzję jak oddanie szczeniaczka (tym bardziej, że jest przesłodki:)). Dorosłe psy czują się u siebie, więc na pewno musi upłynąć więcej czasu zanim zaakceptują nowego domownika. Jeżeli nie są agresywne, wstrzymałabym się przynajmniej przez kilka dni, obserwując zachowanie piesków. Życzę powodzenia.

Pozdrawiam serdecznie:)

• Autor: erka Data: 2006-08-19 15:32:22

Dziewczyny,
    Dzieki bardzo, przeczekam, bo az mi sie chce plakac na sama mysl, ze moglabym go oddac, tym bardziej ze przekonywanie mojej "polowki" odnosnie 3 psa zajelo mi troche czasu, Dzieki bardzo, Ela

• Autor: katya Data: 2006-08-19 15:38:50

myślę, że maluch piszczy, bo jeszcze trochę obco czuje sie w nowym środowisku, raczej nie jest to reakcja na lekceważenie ze strony psich kolegów.mój jamniczek pierwszy dzień w naszym domu spędził łażąc z kąta w kąt i lamentując w niebogłosy;)koniecznie zaczekaj kilka dni, niech się psinka zaaklimatyzuje, potem będzie ok:)

• Autor: Ifasia Data: 2006-08-19 16:49:36

Elu ale ŚLICZNY!! nie oddawaj, zobaczysz będzie dobrze!! przyzwyczają się do siebie i raem jeszcze będą chasać! pozdrawiam!!

• Autor: erka Data: 2006-08-19 21:18:03

Ifasiu,
    Dziekuje ci bardzo, faktycznie jest taki fajniutki i grzeczny. trzymaj sie cieplutko, Ela

Przejdź do pełnej wersji serwisu