Zamierzam uczynić rafaello według przepisu ireny sikory i chciałabym upiec biszkopt w balszce prostokątnej. Powiedzcie tylko jak mam go potem z tej blachy wyjąć żeby przekroić? Zawsze piekłam biszkopt w tortownicy, boków nie smarowałąm, tylko jej dno. Nie wiem, czy piec na papierze, czy może bez, ale czy wtedy on mi bez problemu wylezie z tej blachy?
witam ja poprostu smaruje blaszke margaryna bokki tez i biszkopt mi bez problemu wychodzi , jeśli się boisz to upiecz na piepierze , wtedy to już wyjdzie bez problemu pozdrawiam
Ja przeważnie piekę biszkopty w prostokątnej formie, gdyż upieczony w tortownicy wydaje mi się za mały do ciast Chyba, że wyjątkowo ciasto wymaga upieczenia w tortownicy, np. tort. Kiedyś dokładnie smarowałam blaszkę margaryną, następnie wysypywałam ją bułką tartą, zdarzało się że ciasto miejscami przywarło, jeśli nie posmarowałam dokładnie. Od czasu, gdy na rynku pojawił się papier do wypieków, nie wyobrażam sobie pieczenia bez niego. Ciasto bez problemu wyciągniesz z blaszki uprzednio dokładnie okrajując brzegi. Powodzenia
Wystarczy naprawdę dobrze posmarować blachę masłem lub margaryną i obsypać bułką tartą, dobrze upieczony biszkopt sam wyleci z blaszki jak przestygnie!. Upiec dobry biszkopt to sztuka nie lada, ja dostałem przepis od mistrzyni w pieczeniu a i tak piekłem go ze 20 razy aż doszedłem do perfekcji ale teraz to mi rośnie piękny, równy i nigdy nie opada, marzenie!!. Pozdrawiam!
Najczęściej piekę biszkopt w prostokątnej blaszce. Smaruję margaryną i posypuje mąką. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie wyszedł z blaszki. Pozdrawiam Mlena
Zamierzam uczynić rafaello według przepisu ireny sikory i chciałabym upiec biszkopt w balszce prostokątnej. Powiedzcie tylko jak mam go potem z tej blachy wyjąć żeby przekroić? Zawsze piekłam biszkopt w tortownicy, boków nie smarowałąm, tylko jej dno. Nie wiem, czy piec na papierze, czy może bez, ale czy wtedy on mi bez problemu wylezie z tej blachy?
witam ja poprostu smaruje blaszke margaryna bokki tez i biszkopt mi bez problemu wychodzi , jeśli się boisz to upiecz na piepierze , wtedy to już wyjdzie bez problemu pozdrawiam
Ja przeważnie piekę biszkopty w prostokątnej formie, gdyż upieczony w tortownicy wydaje mi się za mały do ciast
Chyba, że wyjątkowo ciasto wymaga upieczenia w tortownicy, np. tort. Kiedyś dokładnie smarowałam blaszkę margaryną, następnie wysypywałam ją bułką tartą, zdarzało się że ciasto miejscami przywarło, jeśli nie posmarowałam dokładnie. Od czasu, gdy na rynku pojawił się papier do wypieków, nie wyobrażam sobie pieczenia bez niego. Ciasto bez problemu wyciągniesz z blaszki uprzednio dokładnie okrajując brzegi. Powodzenia
Witam ja zawsze biszkopt który muszę wyjąć z blaszki piekę na folii aluminiowej bez żadnego smarowania i problemy POZDRAWIAM
Dziękuję, upiekłam na papierze, wyszedł super.
Wystarczy naprawdę dobrze posmarować blachę masłem lub margaryną i obsypać bułką tartą, dobrze upieczony biszkopt sam wyleci z blaszki jak przestygnie!.
Upiec dobry biszkopt to sztuka nie lada, ja dostałem przepis od mistrzyni w pieczeniu a i tak piekłem go ze 20 razy aż doszedłem do perfekcji ale teraz to mi rośnie piękny, równy i nigdy nie opada, marzenie!!. Pozdrawiam!
Iglosik, jeżeli możesz to podaj nam ten przepis.
Najczęściej piekę biszkopt w prostokątnej blaszce. Smaruję margaryną i posypuje mąką. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie wyszedł z blaszki. Pozdrawiam Mlena