Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wypadanie wlosow

• Autor: lucka33 Data: 2006-08-19 21:15:52

Czy ktos moze mi poradzic co mam zrobic aby przestaly mi wypadac wlosy ? Stosowalam juz rozne mikstury ( olej rycynowy cytryna  zoltko ) i jeszcze jadlam witaminy w tabletkach . i nic z tego dalej wypadaja nagminnie ?

• Autor: mloda21 Data: 2006-08-19 21:47:13

a łykałas tabletki drożdżowe? np Humawit
    ok 200 tabletek kosztuje ok 10 zł
    Mi pomógł.........
    albo Silica....

poczytaj ten wątek
    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=78325&post=78329

• Autor: Glumanda Data: 2006-08-19 21:49:34

Czasami tak sie zdarza, ze wlosy sie odnawiaja i wypadaja aby potem wyrosnac na nowo. Ja walczylam tak w zeszlym roku. Zaczelam brac regularnie witamine H - biotyne. I pomoglo na tyle, ze pierwszy raz mam dluzsze wlosy!!! Niestety w tym roku bylam dlugo chora i bralam antybiotyki... i znowu mi wypadaja ale wiem, ze to przejdzie. Nadal biore biotyne, polecam wyprobowac. Pozdrawiam i zycze gestych wlosow!!

• Autor: jola Data: 2006-08-19 22:00:38

Spróbuj płukać włosy pokrzywą, mnie to pomogło.Pozdrawiam

• Autor: Dorota zza plota Data: 2006-08-21 08:06:47

ale prosze nie uzywaj jesli jestes blondynka naturalna badz farbowana! Pokrzywa (choc sama w sobie jest swietna na wzmocnienie wlosow) barwi takowe na zielonkawo! No nie beda calkiem zielone ale zzielenieja. Wiem z doswiadczenia! Pozdrawiam serdecznie.

• Autor: dana39 Data: 2006-08-19 22:19:11

Ja zaczęłam brać kapsułki Skrzypovita, ktoś na forum je polecał, niestety biorę dopiero tydzień więc na efekty trzeba poczekać

• Autor: lucka33 Data: 2006-08-19 22:31:09

Bralam juz humawit i nawet plukalam wlosy piwem ale nic z tego , mojw wlosy nie wypadaja a wylatuja jak sie czesze to na szczotce mam cala ich gars . Nawet bylam u fryzjera zeby obciac i dalej to samo

• Autor: woila Data: 2006-08-19 22:32:36

A może do tych wszystkich specyfików należy dodać odpowiednią dietę...? Podobno najlepiej zacząć leczyć się od środka czyli kontrolować co się je. Możliwe, że jadasz za mało produktów bogatych w witaminę E i A, właściwie brak jakijekolwiek witaminy lub minerału może spowodować "skutki uboczne" w postaci wypadania włosów i innych dolegliwości. No i stres jest sprzymierzeńcem tych dolegliwości, dlatego proponuję połączyć kurację "zewnętrzną" z "wewnętrzną" i gwarantuję, że zdrówko się poprawi. Tu jest link o przyczynach wypadania włosów: http://www.resmedica.pl/ffxart40012.html i jeszcze jedna stronka, która zawiera trochę cennych info http://samozdrowie.interia.pl/uroda/pielegnacja_wlosow/news?inf=483330 ... Pozdrawiam i życzę sukcesów w kuracji!

• Autor: lucka33 Data: 2006-08-19 23:19:54

Moze masz racje nie jadam miesa ani kielbas to tez sa chyba witaminki ?

• Autor: woila Data: 2006-08-19 23:51:36

Wiesz, nie jestem specjalistką ale skoro już rezygnujesz z mięsa, to musisz to czymś zastąpić, chodzi o skład witamin i minerałów. Zeby w organizmie wszystko dobrze funkcjonowało musi być równowaga witaminowa dlatego nie można decydować się na rezygnację z mięsa nie przewidując produktów zastępczych.... A propos: nie jesz mięsa, bo jesteś wegetarianką czy po prostu nie lubisz i unikasz go?

• Autor: lucka33 Data: 2006-08-20 00:05:25

Nie jem miesa bo mi nie smakuje wegetarianka nie jestem . A moze znasz czym to uzupelniac w diecie ?

• Autor: woila Data: 2006-08-20 11:44:20

Niestety, nigdy nawet nie myślałam o przejściu na wegetarianizm, za bardzo kocham mięsko ale miałam koleżanki - wegetarianki, z tym, że zanim to zrobiły uczyły się wszystkiego co jest związane z tym stylem życia, łącznie z doborem produktów zastępujących mięso ale ja nie mam pojęcia co i jak. Ja natomiast próbuję "złapać" nowy sposób na życie tj diete montignac. Gdybyś była zainteresowana to więcej o tej diecie w tym wątku: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=76565&post=76565&offset=0&PHPSESSID=b4c38f34a3bde55922101549370277ea , tam są też podane linki dotyczące tej dietki. Wiesz, ja też nie jadam wszystkich mięs, bo po prostu nie wszystko mi odpowiada np baranina czy tłuste kiełbasy ale lubię np krwiste steki wołowe, jagnięcinę i drób, wybieram chude kawałki, choć czasem skuszę się na boczek z grila. Myślę, że to kwestia nastawienia i odpowiedniego przyrządzenia mięska, żeby móc rozkoszować się ich smakiem. Mówię Ci to wszystko, po to, byś jednak nie rezygnowała z mięsa, bo szkoda zdrowia, chyba, że nie jest to zgodne z Twoimi przekonaniami... wtedy oczywiście nie mogę Ci narzucać, co masz jeść.
    Wśród Wużetowców są wgetarianie więc możesz zapytać ich szczegóły w sprawie zdrowego odżywiania. Znalazłam też wątek: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=43288&post=43379 - przeczytaj do końca! Pozdrawiam - woila

• Autor: lucka33 Data: 2006-08-21 09:36:19

Przeczytalam i dzieki za dobre rady , ale po tym wszystkim co przeczytalam chyba zaczne troche " dziobac " miesko .

• Autor: kucharkalitewska Data: 2006-08-21 13:37:18

Lucka,a kiedy robiłaś badanie morfologii krwi?Przy niskiej hemoglobinie cebulki włosowe sa niedotlenione i bardzo wypadają włosy.Jeśli masz znaczną niedokrwistość podgryzanie mięska nie wystarczy.Trzeba uzupełnić żelazo preparatem o odpowiedniej dawce.Idż do lekarza rodzinnego a zaraz Ci da skierowanie,albo do dermatologa,po co sie męczyć i zgadywać,może to,a może tamto a włosy dalej wypadają.

• Autor: elo Data: 2006-08-25 14:11:25

"Wspaniałe rezultaty daje spożywanie cytryny jako środka zapobiegającego wypadaniu włosów. Jeśli macie Państwo łupież i wypadają Warn włosy należy nacierać skórę głowy kawałkami cytryny przez 10 dni. Łupież zniknie, a włosy staną się silne." z książki Michała Tombaka, warto spróbować.

• Autor: kremowa Data: 2006-08-25 23:56:55

Skrzyp polny  /na włosy i paznokcie/ i jedzenie dobrych rzeczy/takich jakie twój organizm podpowiada/

Przejdź do pełnej wersji serwisu