Mam w ogrodzie duze drzewko aronii i chce z niej zrobic nalewke oraz inne przetwory, ale nie wiem kiedy powinnam ja zerwac? Kiedy powinno sie zrywac aronie? Jak poznac kiedy jest dojrzała? Prosze o odpowiedz
kiedys czytalam ze powinno sie ja dopiero zbierac po pierwszych przymrozkach ale nigdy tego nie praktykowalam ja zbieram poprostu jak opada i robie pyszna nalewke
Użytkownik nikolka19 napisał w wiadomości: > kiedys czytalam ze powinno sie ja dopiero zbierac po pierwszych przymrozkach > ale nigdy tego nie praktykowalam ja zbieram poprostu jak opada i robie pyszna > nalewke
Nikolka, a może zdradzisz przepis na swoja nalewkę? :-)
Mam w ogrodzie duze drzewko aronii i chce z niej zrobic nalewke oraz inne przetwory, ale nie wiem kiedy powinnam ja zerwac? Kiedy powinno sie zrywac aronie? Jak poznac kiedy jest dojrzała? Prosze o odpowiedz
Ale czy powinno sie zrywac aronie w sierpniu czy we wrzesniu?
ja zrywam w pazdzierniku jest bardzo bobra
W tym roku swoją zerwę pewnie na początku września bo jest już fajna. U mnie Malućki robi z niej pyszniutkie winko.
kiedys czytalam ze powinno sie ja dopiero zbierac po pierwszych przymrozkach ale nigdy tego nie praktykowalam ja zbieram poprostu jak opada i robie pyszna nalewke
Użytkownik nikolka19 napisał w wiadomości:
> kiedys czytalam ze powinno sie ja dopiero zbierac po pierwszych przymrozkach
> ale nigdy tego nie praktykowalam ja zbieram poprostu jak opada i robie pyszna
> nalewke
Nikolka, a może zdradzisz przepis na swoja nalewkę? :-)