Forum

Kuchenne porady

bez ości ...

• Autor: till Data: 2006-08-21 14:54:22

alisja w dniu 2006-08-21 napisał(a):Witam wszystkich :) mam pytanko dotyczące rybek. Ponieważ nie za bardzo znam się na rybach a bardzo lubię ale te bez ości i oto moje pytanie czy znacie jakieś rybki bez ości ale oprócz pangi? będę wdzięczna. Pozdrawiam :)

przeniosłam tutaj pytanie alisji , zadane w komentarzach .

• Autor: kucharkalitewska Data: 2006-08-21 15:05:58

W supermarketach praktycznie wszystko mozna kupić bez ości,nawet słodkowodne,karpie ,pstrągi,również leszcze odfiletowane.No i w każdym supersamie mrozonki ,płaty lub kostki z mintaja (bo morszczuka nie osmiele się polecić).Sprawdzić oferty firm Frosta czy Fisher King,kostki ,paluszki,burgery,to wszystko jest bez ości.No i polecam solę ( w stylu pangi tylko droższa).

• Autor: emiloos Data: 2006-08-21 15:09:55

Filety w sklepach są bez ości. No czasem może się jakaś trafić ale to bardzo rzadko. Dorsza plecę takiego świeżego znaz morza....mniam mniam...

• Autor: kucharkalitewska Data: 2006-08-21 15:26:43

Dorzucę jeszcze łososia i ewentualnie w wersji skromniejszej mirunę.Są jednak ryby i o nich musze wspomnieć,bo uwielbiam,z oscmi ale tak łatwo oddzielającymi się,że jakoby ich nie było to miętus i kargulena!

• Autor: Urszula15 Data: 2006-08-21 16:08:21

Najlepsze są rybki ,które maja ości. Nie przepadam za filetami, to troche namiastka ryby, przynajmniej dla mnie. Leszcz jest bardzo ościsty,ale mozna go zrobic w occie.

• Autor: Urszula15 Data: 2006-08-21 16:41:57

A gdzie się podziały nasze słodkowodne ? Nie ma jak okoń, szczupak, sandacz, skromniejsza płoć czy doskonały smakowo lin. Jeszcze trochę zostało, ale wielbiciele naszych rybek je znają. Teraz można prędzej niz kiedyś dostać w sklepie  nawet taką świeżą rybkę.

• Autor: emiloos Data: 2006-08-22 12:50:33

Ja tam lubię każdą rybkę

Wiadomi, że wolę świeżego szczupaka od pangi ale jak się nie ma co się lubi...

• Autor: emeska1974 Data: 2009-07-11 22:52:33

Polecam Miętusa ości odchodzą i wydaje się, że ich nie ma - smaczna rybka!

Przejdź do pełnej wersji serwisu