Mam do Was pytanie, jako, że jestem z Wami od niedawna nie chciałabym złamać przyjętych na WŻ zasad. Otóż znalazłam na innej stronie kulinarnej świetny przepis na rogaliki maślane, zrobiłam je i były pyszniutkie. Czy mogę umieścić na WŻ ten przepis z podaniem autora i strony internetowej z której pochodzi, czy raczej nie ma sensu tego robić. Będę wdzięczna za wszystkie wypowiedzi w tej kwestii.
Alisiu, sprawdź w naszym "zestawie", czy już nie ma tych rogalików. Co do "plgiatów", raczej nie ryzykuj. Prawo autorskie i inne normy prawne są tak pogmatwane, nie wiadomo czy autor życzy sobie zaistnieśc na naszych stronach. Janek
Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Macie rację, nie będę ryzykować, po co mi kłopot. Przykro mi, ale nie mam gg-tak nawiasem mówiąc sama nie wiem dlaczego . Zainteresowanych proszę o e-maile.
Uważam, że o ile na tamtej stronie przepis nie jest ZASTRZEŻONY - to nie ma przeciwwskazań aby go zamieścić u nas z podaniem źródła. Tu na WZ jest przecież mnóstwo takich właśnie przepisów.
Mam do Was pytanie, jako, że jestem z Wami od niedawna nie chciałabym złamać przyjętych na WŻ zasad. Otóż znalazłam na innej stronie kulinarnej świetny przepis na rogaliki maślane, zrobiłam je i były pyszniutkie. Czy mogę umieścić na WŻ ten przepis z podaniem autora i strony internetowej z której pochodzi, czy raczej nie ma sensu tego robić. Będę wdzięczna za wszystkie wypowiedzi w tej kwestii.
Alisiu, sprawdź w naszym "zestawie", czy już nie ma tych rogalików.
Co do "plgiatów", raczej nie ryzykuj. Prawo autorskie i inne normy prawne są tak pogmatwane, nie wiadomo czy autor życzy sobie zaistnieśc na naszych stronach.
Janek
Plagiat plagiatem ale... na gg po cichu możesz mi przesłać ten przepisik bo nazwa brzmi bardzo smakowicie? Moje gg: 4348768
Emi
hi hi hi --- i do mnie też :) bardzo proszę :)
To ja też proszę o przepis.
Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Macie rację, nie będę ryzykować, po co mi kłopot. Przykro mi, ale nie mam gg-tak nawiasem mówiąc sama nie wiem dlaczego
. Zainteresowanych proszę o e-maile.
Wysłałam przepisy do tych, którzy o to prosili i mieli widoczny e-mail w profilu. Myślę, że będą smakowały
Dostałam !Dziękuję-już odpowiedziałam!
Rogaliki piękne!!!Pozdrawiam
Tez prosze bardzo az ,i slinka kapie
zkozlowska@eklon.pl
........ a ja nie dostałam :(( .........
Czy mogę raz jeszcze poprosić ??
Pozdrówka - Elek
Uważam, że o ile na tamtej stronie przepis nie jest ZASTRZEŻONY - to nie ma przeciwwskazań aby go zamieścić u nas z podaniem źródła. Tu na WZ jest przecież mnóstwo takich właśnie przepisów.
Marinik, znalazłem odpowiedź Shoofixa na podobne pytanie zadane przez Ciebie.
Faktycznie przy zachowaniu pewnych warunków można.
Podaję wątek, wiadomość:"10"
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=21235&post=21271
Janek
Tylko że Marinik żadnego pytania nie zadał
Bahus
Aha teraz dopiero się zorientowałem, że zadał...ale dość dawno
Ja także proszę o przepis : nb_swallow11@wp.pl
Dziewczyny wysłałam-sprawdźcie pocztę i smacznego
Dziekuje, jest w skrzynce - bede piec w przyszlym tygodniu :)
Slodki buziak
Alisiu, zerknij na "13" ...i wklepuj w przepisy, jako wzór Masz "mój ": Sambal chili...
Janek
hmmm,brzmi apetycznie. Mogę prosić o przepisik skoro nie będziesz go wklepywać tutaj to na maila: ania_wrobelek@wp.pl
ty się martwisz o zrobienie plagiatu a ktoś tu niedawno wkleił zamiast przepisu całą kartkę z jakiejś strony zeskanowaną:)))))))))))
Dobra, przekonaliście mnie, wklepuję. A tak poza tym dziękuję wszystkim za rady, a szczególnie Tobie Janku
A pycholka nie dostałem za to....
Janek
........byś tylko pycholkował ........ i pycholkował
A Ty tylko byś mi żałowała i żałowała ... i sama, pycho podstawiała..
Janek
Nio dobra
Z łaski tylko ...
, bez ochoty ...nie dawaj pycha byle jak, nawet dla
starego niecnoty...
Janek
Ty to poetą jesteś czy co???? Ja jestem tu nowa i mało obeznana.....
a moze tak zerknać na punkt drugi regulaminu?
Czyżby Shooffix nie wiedział co pisze(?!) w "10"wiadomości tegoż : http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=21235&post=21271 wątku?
Janek
I znowu mam dylemat....
Dziękuję ekkore.
A może po prostu podać link do tego przepisu? Każdy sobie wejdzie i spisze bez żadnych problemów. Pozdrawiam. Marcin.