W kwestii "keczupu błyskawicznego",2 jabłka jak w składnikach,czy jabłko obrane jak w przepisie?Czy ten ketchup bedzie gęsty?Ile mniej więcej słoiczków po keczupie "Pudliszki" powinno wyjść?Pozdrawiam,jutro chcę się do tego "kapciusia" przymierzyć,550 g Tomatino kosztuje u mnie w Biedronce 2,50 PLN,tyle samo co 1 kg pomidorów Lima,z których po odparowaniu zostanie chyba 100 ml przecieru (a ile godzin na gazie?).Dlatego Twój przepis wydaje mi się wprost genialny!
Odpowiedziałem Ci już w "komentarzach", nikt jakoś nie zauważył tego błędu. Ile słoiczków ...nie liczyłem ale można obliczyć sumując masę produktów, jeżeli słoiczek ma poj. ok 180 g ...będzie 6-7 słoiczków. Dość gęsty, próba "zimnego spodka " wskazana możesz jeśli będzie za gęsty dać nieco wody lub octu winnego (tylko własnej produkcji, nie mam przekonania że kupne są faktycznie czystymi winnymi octami) Pozdrawiam. Janek
W kwestii "keczupu błyskawicznego",2 jabłka jak w składnikach,czy jabłko obrane jak w przepisie?Czy ten ketchup bedzie gęsty?Ile mniej więcej słoiczków po keczupie "Pudliszki" powinno wyjść?Pozdrawiam,jutro chcę się do tego "kapciusia" przymierzyć,550 g Tomatino kosztuje u mnie w Biedronce 2,50 PLN,tyle samo co 1 kg pomidorów Lima,z których po odparowaniu zostanie chyba 100 ml przecieru (a ile godzin na gazie?).Dlatego Twój przepis wydaje mi się wprost genialny!
Odpowiedziałem Ci już w "komentarzach", nikt jakoś nie zauważył tego błędu
. Ile słoiczków ...nie liczyłem ale można obliczyć sumując masę produktów, jeżeli słoiczek ma poj. ok 180 g ...będzie 6-7 słoiczków. Dość gęsty, próba "zimnego spodka " wskazana możesz jeśli będzie za gęsty dać
nieco wody lub octu winnego (tylko własnej produkcji, nie mam przekonania że kupne są faktycznie czystymi winnymi octami)
Pozdrawiam.
Janek