Forum

Kuchenne porady

Krewetki

• Autor: Mario Data: 2006-08-23 11:14:05

Witam wszystkich. Chciałem zrobić szaszłyki z grilla z krewetkami, ale ponieważ nigdy nie miałem odczynienia z nimi, moje pytanie jest następujące. Po czym poznać, że krewetki są już dobre i można je jeść? Zresztą to samo pytanie dotyczy się także smażenia krewetek na patelni. Mam oczywiście na myśli mrożone krewetki. Z góry dziękuję za odpowiedź.

• Autor: Boshka Data: 2006-08-23 12:24:44

Morozone krewetki sa zazwyczaj juz ugotowane, dlatego tez sa gotowe do zjedzenia po rozmrozeniu.
    Jeszli godzi o grilowanie, to nie nalezy przesadzic z czasem, poniewaz jesli sa poddawane obrobce termicznej (znaczy gotowane lub grilowane itp) za dlugo, to staja sie twarde.
    Czy twoje krewetki maja kolor lekko rozowy czy szary? Jesli sa po rozmrozeniu szare, to znaczy ze miales szczescie kupic krewetki surowe, ktore moinm zdaniem sa smaczniejsze, ale to kwestia gustu. Te z kolei sa gotowe to jedzenia w momencie, kiedy pod wplywem ciepla zmienia kolor na rozowy, co nastepuje po paru minutach.

• Autor: Kostka Data: 2006-08-23 12:29:53

Tu był szeroko omawiany temat krewetek, może się przyda http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=72677&post=72677&offset=0&all=1

• Autor: Beata567 Data: 2006-08-23 13:34:33

Ja też miałam problem z krewetkami - wyszły twarde i mało smaczne. Może kiedyś zdecyduję się spróbować jeszcze raz...

• Autor: Mario Data: 2006-08-25 16:04:15

Wielkie dzięki za pomoc

Przejdź do pełnej wersji serwisu