Forum

Gawędy o jedzeniu

przetwory z patisonow

  • Autor: belaiza Data: 2006-08-23 16:49:43

    Moje patisony troche wyrosly, uwielbiam je smazone z wegeta ale ile mozna jesc, chetnie bym jej jakos przetworzyla, by w zimowe dni mozna po nie siegnac, moze ktos wie co z nimi zrobic, by przetrwaly zime nie tylkow we wspomnieniach :) z gory dziekuje.

  • Autor: bela48 Data: 2006-08-23 18:29:58

    Mniejsze zakonserwować tak jak ogorki są naprawdę wspaniale,ja wolę je od ogorków konserwowych.albo robić w cieście.

  • Autor: bahus Data: 2006-08-23 18:45:57

    Konserwuję (pokrojone w kostkę lub "frytki"), prawie tak samo jak ogórki, tyle że dodaję troszkę więcej cukru (ok łyżeczki na duży twist)
    Bahus

  • Autor: Maddalena Data: 2006-08-23 23:09:32

    mozesz rowniez patisony zetrzec na tarce i robic z nich placki, tak jak ziemniaczane, tylko, ze wyjda patisonowe:). Robilam rowniez w procporcjach pol na pol ziemniaki i patisony. Uszlachetnia smak i konsystencje plackow. Sa jedwabiste powiedzialabym. W ten sam sposb mozna wykorzystac rowniez kabaczki.

  • Autor: belaiza Data: 2006-08-24 16:02:42

    dziekuje bardzo, bardzo mi pomogliscie. Zrobie jeszcze cos w rodzaju leczo lub bigosu i zamroze. W zimie jak znalazl obiadek na zapracowane dni.

Przejdź do pełnej wersji serwisu