Moje patisony troche wyrosly, uwielbiam je smazone z wegeta ale ile mozna jesc, chetnie bym jej jakos przetworzyla, by w zimowe dni mozna po nie siegnac, moze ktos wie co z nimi zrobic, by przetrwaly zime nie tylkow we wspomnieniach :) z gory dziekuje.
mozesz rowniez patisony zetrzec na tarce i robic z nich placki, tak jak ziemniaczane, tylko, ze wyjda patisonowe:). Robilam rowniez w procporcjach pol na pol ziemniaki i patisony. Uszlachetnia smak i konsystencje plackow. Sa jedwabiste powiedzialabym. W ten sam sposb mozna wykorzystac rowniez kabaczki.
Moje patisony troche wyrosly, uwielbiam je smazone z wegeta ale ile mozna jesc, chetnie bym jej jakos przetworzyla, by w zimowe dni mozna po nie siegnac, moze ktos wie co z nimi zrobic, by przetrwaly zime nie tylkow we wspomnieniach :) z gory dziekuje.
Mniejsze zakonserwować tak jak ogorki są naprawdę wspaniale,ja wolę je od ogorków konserwowych.albo robić w cieście.
Konserwuję (pokrojone w kostkę lub "frytki"), prawie tak samo jak ogórki, tyle że dodaję troszkę więcej cukru (ok łyżeczki na duży twist)
Bahus
mozesz rowniez patisony zetrzec na tarce i robic z nich placki, tak jak ziemniaczane, tylko, ze wyjda patisonowe:). Robilam rowniez w procporcjach pol na pol ziemniaki i patisony. Uszlachetnia smak i konsystencje plackow. Sa jedwabiste powiedzialabym. W ten sam sposb mozna wykorzystac rowniez kabaczki.
dziekuje bardzo, bardzo mi pomogliscie. Zrobie jeszcze cos w rodzaju leczo lub bigosu i zamroze. W zimie jak znalazl obiadek na zapracowane dni.