Kochani bardzo proszę o przepis na winko z czerwonych buraków. Podobno bardzo smaczne i zdrowe. Pozdrawiam :-)
Dzięki, tucha jesteś wielka!!!!! Wpisywałam w wyszukiwarce i nie mogłam znaleźć. Jeszcze raz dziękuję.
Na wstępie masz ...a jak będzie dobre to ...pomyślę, ok?Janek
Chmurka, bardzo polecam pyszne i obrośnięte polską tradycją winko z ziemniaczków. Jednak radzę przed spożyciem je przedestylować Bahus
Ziemniaczki jakoś mnie nie pociągają i to pod żadną postacią. Jednak wszystko zależy od smaku i możliwości!!!
Lepsze z żyta, oczywiście po przedestylowaniu.
A spróbuj z winogron lub śliwek, przedestylować i na pół roku (minimum) wlanej do dębowej baryłeczki, pierw przepłukanej (po ściankach wewnętrznych) karmelem z odrobiną alkoholu, porządnie potem wysuszonej. Najlepiej w piecyku.Janek
Kochani bardzo proszę o przepis na winko z czerwonych buraków. Podobno bardzo smaczne i zdrowe. Pozdrawiam :-)
Dzięki, tucha jesteś wielka!!!!! Wpisywałam w wyszukiwarce i nie mogłam znaleźć. Jeszcze raz dziękuję.
Na wstępie masz
...a jak będzie dobre to ...pomyślę, ok?

Janek
Chmurka, bardzo polecam pyszne i obrośnięte polską tradycją winko z ziemniaczków. Jednak radzę przed spożyciem je przedestylować
Bahus
Ziemniaczki jakoś mnie nie pociągają i to pod żadną postacią. Jednak wszystko zależy od smaku i możliwości!!!
Lepsze z żyta, oczywiście po przedestylowaniu.
A spróbuj z winogron lub śliwek, przedestylować i na pół roku (minimum) wlanej do dębowej baryłeczki, pierw przepłukanej (po ściankach wewnętrznych) karmelem z odrobiną alkoholu, porządnie potem wysuszonej. Najlepiej w piecyku.
Janek