Forum

Rozmowy wolne i frywolne

plackowy interesik

  • Autor: ira Data: 2006-08-25 23:17:17

    Moi Mili mam troszkę kasy i pomysł na otwarcie w naszym miasteczku /30.000 mieszańców/ plackarni. placki z kefirkiem. śmietanką, sosikiem czosnkowym , naleśniczki z różnym nadzieniem......... No i "KICHA" Jak się do tego zabrać? Mam na oku lokal ale ta strasznie dla mnie trudna kalkulacja. Wdomu placki smażę przepyszne ale jak dla większej ilości konsumentów? Hmmm.... Gdzie mam uderzyć, jak to wszystko zorganizować.????

  • Autor: olusia1 Data: 2006-08-25 23:23:18

    nie jestem szpecem , ale myślę , że na samych plackach będzie ciężko zarobić , musiałabyś do tego mieć pizze, frytki...itd ....pewnie najpierw musisz mieć lokal , potem urzedy i jeszcze raz urzedy , otwarcie działalności.....sanepid....

  • Autor: ekkore Data: 2006-08-26 08:16:25

    Pamiętaj o sanepidzie - nim wynajmiesz lokal dowiedz się jakie są wymagania, bo oni potrafią wszystko zablokować
    No i licz się z tym, że na początku każdy grosz zje Ci ZUS- bo jego trzeba płacić

  • Autor: bela48 Data: 2006-08-26 09:13:58

    Zacząć od sanepidu,plan remontu musi być  zaakceptowany przez Sanepid i trzeba  zapisać się na minimum sanitarne to jest kurs prowadzony przez pracownikow sanepidu tam kazdy kursant dowie sie co i jak się załatwia, Minimum sanitarne wazne jest dwa lata.Od tego trzeba zacząć by mieć podstawową wiedzę o prowadzeniu takiej działalności,   Zyczę powodzenia .

  • Autor: ira Data: 2006-08-26 12:24:46

    Diękuję wam za cenne informacje.Otym SANEPIDZIE nawet nie myślałam, a przecież rzeczywiście to jest najważniejsze.A ja głowię się tylko na recepturze i kalkuluję, ups chyba żadna ze mnie biznesmenka nie będzie.Jeszcze raz dzięki i całuski

Przejdź do pełnej wersji serwisu