Forum

Kuchenne porady

Jaś fasola

  • Autor: turasol Data: 2006-08-26 09:02:17

    Witajcie . Dostałam dzisiaj od znajomej prawie wiadro świeżej fasoli i nie wiem co mam z tym zrobić .POMOCY!!!

  • Autor: elo Data: 2006-08-26 09:09:54

    Najlepiej po bretońsku, i albo w słoiki, albo zamrozić.

  • Autor: ekkore Data: 2006-08-26 09:26:03

    albo po bretońsku, jak radzi elo - ale wtedy masz już tylko fasolkę i żadnych innych możliwosci wykorzystania. Albo zostawić i w ciagu roku wykorzystywać do bieżącego gotowania fasoli, zupy fasolowej, barszczu z fasolą, ugotowanej do sałatek, kombinacji mnóstwo. Musze tylko zaznaczyć, że fasola musi być w stanie takim jak kupujesz w sklepie w torebkach

  • Autor: turasol Data: 2006-08-26 10:38:18

    Dzięki za pomoc ale ta fasola nie jest jeszce sucha - jest nawet lekko zielonkawa i obawiam się, że w takiej formie nie przetrwa zimy.Może macie jakiś pomysł na przetwory lub mrożenie.

  • Autor: basia19 Data: 2006-08-26 14:47:11

    A nie można jej poprostu wysuszyć? wtedy będzie taka jak w sklepie i nie trzeba jej będzie ani mrozić, ani na szybko jeść.

  • Autor: turasol Data: 2006-08-26 22:14:58

    Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem - ponieważ nie mam możliwości wysuszenia fasoli to ją pomrożę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu