Forum

Rozmowy wolne i frywolne

jaki prezent

• Autor: kawa3 Data: 2006-08-26 22:58:22

idę z męzem na wesele do kolezanki z pracy.zastanawiam się jaki prezent jej kupic.ma 24 lata.a jeśli pieniądze,to ile się teraz daje od pary?nie byłam na weselu chyba z 5 lat

• Autor: Basienkaa0 Data: 2006-08-26 23:07:08

My zawsze dajemy pieniążki i kwiaty /ostatni podobają mi się czerwone róze tylko z wstążeczką/, podobno nie daje się mniej niż 300zl od pary, ale to zależy od możliwości finansowych gości.

• Autor: kawa3 Data: 2006-08-26 23:13:50

moze jednak jakiś prezent? kasa się szybko rozchodzi.ja dostałam mało prezentów,a kasa się rozeszła

• Autor: Maniaa Data: 2006-08-26 23:25:55

Ja bym wolala prezent, jezeli juz. A czy oni maja juz gniazdo wlasne czy w trakcie np. remontowania.Bo jezeli tak to do nowych 4 scian zawsze sie cos swietnego rewelacyjnego przyda.Mam nadzieje ze wiesz jaki ma gust.

• Autor: kawa3 Data: 2006-08-26 23:28:05

coś tam sobie szykują na opoddaszu

• Autor: Maniaa Data: 2006-08-26 23:28:37

Ja dalam znajomym pieniądze. Kupilam nocnik , kase wymienilam w banku na 1 grosz, wsypalam do nocnika. zapakowalam, ulozylam w kartonie ktöry zakleilam, i bylo smiesznie....

• Autor: kawa3 Data: 2006-08-26 23:35:29

pomysł super,alr ja bym wolała coś praktycznego

• Autor: Maddalena Data: 2006-08-27 15:42:21

Wydawalo mi sie, ze z zasady pyta sie mlodych, co sobie zycza. Czy pieniadze, czy prezent. Jezeli prezent, to czy cos konkretnego, czy chca niespodzianke.
    Po prostu zapytaj kolezanke.

• Autor: frankafiranka Data: 2006-08-27 02:22:45

To może spróbuj podpytać co by chciała? Ja moją siotrę zapytałam wprost i otrzymałam konkretną odpowiedź. Wiem, że co innego zapytać siostrę, a co innego koleżankę...Tu już sama musisz wyczuć czy możesz to zrobić w każdym razie chyba bym się nie czaiła i spytała czy woli kasę czy prezent, ewentualnie jaki. Teraz jest moda na robienie listy prezentów. Może w tym przypadku też taka istnieje i ma ją ktoś z rodziny?

Pozdrawiam serdecznie:)

• Autor: woila Data: 2006-08-27 14:14:35

Tak sobie myślę, że może oprócz Ciebie zostały też zaproszone inne koleżanki z pracy i przychodzi mi pomysł, żeby zrobić zrzutkę na jeden ale dobry prezent. Mam na myśli komplet sztućców na 6 lub 12 os. firmy "Gerlach". Moim zdaniem taki upominek przyda się młodym zwłaszcza, że jest elegancki ( ładna skrzynka) i jakościowo dobry. Wiem, że jest to dość spory wydatek ale im więcej osób zdeklarowałoby się tym taniej i większy komplet można by wybrać. Miesiąc temu kupiłam kpl. na 12 os. (80 szt.) i zapłaciłam 2165 zł z dostawą do domu ale oczywiście są i tańsze modele... a z innych praktycznych rzeczy to jeszcze zestaw obiadowy lub ciśnieniowy ekspress do kawy, pod warunkiem, że oboje lubią kawę i nie są już w posiadaniu takowej machiny...

Przejdź do pełnej wersji serwisu