Forum

Kuchenne porady

Adżika

  • Autor: grako Data: 2006-08-28 09:30:06

    Dzieńdoberek! Wyprodukowałam adżikę i sama w sobie jest pyszniuchna, ale może ktoś ma jakieś przepisy na jej stosowanie? Byłabym wdzięczna:-))

  • Autor: gancia Data: 2006-08-28 11:20:13

    Ja dodaję do sosu na gołąbki, do spagethii, do lecza.

  • Autor: grako Data: 2006-08-28 18:30:19

    Dziękuję - skrzętnie robię notatki:-))

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-08-28 11:20:24

    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=8463&post=8504 zajrzyj tutaj.

  • Autor: grako Data: 2006-08-28 18:31:17

    Dzięki! :-))

  • Autor: marinik Data: 2006-08-28 11:22:56

    W komentarzach do mojego przepisu jest zastosowanie wymyślone przez wariację : Śledzie w adżice - POLECAM.

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-08-28 11:47:48

    a i do wszelkiego rodzaju mięsiwka na grila.

  • Autor: grako Data: 2006-08-28 18:33:22

    Ale to jako dodatek - np. do posmarowania? Na pewno smakuje zbójecko:-))) Dzięki!

  • Autor: grako Data: 2006-08-28 18:32:03

    Adżika jest super a i śledzie lubię:-)) skorzystam jak nic - dzięki!

  • Autor: Maddalena Data: 2006-08-31 00:09:29

    mam pytanie do marinika, ale wczesniej cytuje sklad Twojej adziki:
    - 3 kg pomidorow,
    - pol kg marchwi,
    - pol kg antonowek,
    - pol kg czerwonej papryki,
    - pol kg cebuli,
    - 6 glowek czosnku,
    - 10 ostrych papryczek,
    - pol szklanki cukru
    - lyzka soli (to wg mnie bylo za malo - pozniej soli dodalem do smaku).

    1. czy koniecznie musza byc antonowki? czy antonowki, to sa kwasne jablka?
    2.ostre papryczki, tzn. chili?
    3. ile sloiczkow wyszlo t tej ilosci?
    Z gory dzieki.

  • Autor: marinik Data: 2006-08-31 09:06:56

    ad 1. - na pewno nie musza być antonówki - ot - takie właśnie miałem. Atutem antonówek jest ich rozpadanie się, ale przecież i inne jabłka mają te właściwość
    ad 2. - w życiu nie widziałem chili w innej postaci niż w proszku i nie mam pojęcia, czy te małe podłużne ostre papryczki, które teraz właśnie są do nabycia to chili czy jakaś inna odmiana - mają być ostre i tyle,
    ad 3. - nie pamiętam :(

  • Autor: gancia Data: 2006-08-31 10:19:26

    Ostre papryczki chili są tez pod nazwą piri piri jedna szt. ok 50gr

Przejdź do pełnej wersji serwisu