mam pytanie? czy ktos z Was korzysta moze z tzw rzymskiego garnka(taka gliniana brytfanka)moze jakies rady?porady ?propozycje?spostrzezenia?PRZEPISY itd???-dziekuje
U mnie używa się go głównie do zapiekania ziemniaków i do jeszcze jednej potrawy, ktora jest wariacją na temat ziemniaków po cabańsku (inaczej - DUSZONKI, KOCIOŁEK, a chyba w przepisach ineczki jest to jako DYMFOWANE ziemniaki). Nie mam kociołka i nie robię tego w ognisku, a skladniki po prostu szatkuję, mieszam i zapiekam
jak mi się uda i odszukam mini książeczkę kucharską,jak była dołączona do garnka, jak znajdę czas na przetłumaczenie to podam Ci kilka przepisów. A na pewno rodzaje potraw, bo na to trzeba niewiele czasu.
7 ekkore-serdecznie dziekuje i przepraszam za klopot!bede wdzieczna za wszelkie przepisy i spostrzezenia! mam elekryczny piekarnik i.......................od dzisiaj jestem na wczesniejszej emeryturze spowodownej kontuzja(jestem 65 rocznik-troche to przezywam!!!)mam nowa kuchenke z piekarnikiem elektrycznym jeszcze nie wyrpobowanym!!!nowy garnek rzymski-bez doswiadczenia ......duzo jak na pierwszy dzin emerytury,wiec wszelkie wsparcie-pomoc-rady-mile widziane!!!!za co-SERDECZNE-DZIEKI!!!!!!! -moj adres e-maile kasiaskalska@tlen.pl
piekarnik elektryczny polecam do wypieku ciast, chlebów, pieczeni mięsnych - jednym słowem prawie wszystkiego. zobaczysz ile dań jest takich, ktore wymagają jakieś 5 -10 minut roboty, a potem robią się same. Przykładem niech będzie kurczak na kapuście
z przepisów;
kaczka w czerwonym winie kurczak po prowansalsku zapiekanka warzywna (ratatuille) jabłka w drożdżowych ubrankach (to już przeze mnie nadany tytuł na podstawie opisu)
i tyle, zważywszy, że przepisy są w 5 czy w 6 językach, to na objętośc książki jest ich niewiele. Gotować (piec) należy w zamkniętym naczyniu, przy ciastowym wkładać do zimnego piekarnika, przy innych danaich podane, ze piec w temperaturze
mam pytanie? czy ktos z Was korzysta moze z tzw rzymskiego garnka(taka gliniana brytfanka)moze jakies rady?porady ?propozycje?spostrzezenia?PRZEPISY itd???-dziekuje
ja mam już tylko połowę (drugie poł sie stłukło). Robiłam w nim wszelkie potrawy zapiekane, podobnie jak w naczyniu żaroodpornym.
dziekuje za odpowiedz!od dzisiaj jestem na emeryturze,wiec....trzeba sie czyms zajac!pozdrawiam!
Jak na rozpoczęcie emerytury , to trafiłaś najlepiej jak mogłaś :))))) Z WŻ człowiek zdecydowanie się nie nudzi :))))
U mnie używa się go głównie do zapiekania ziemniaków i do jeszcze jednej potrawy, ktora jest wariacją na temat ziemniaków po cabańsku (inaczej - DUSZONKI, KOCIOŁEK, a chyba w przepisach ineczki jest to jako DYMFOWANE ziemniaki).
Nie mam kociołka i nie robię tego w ognisku, a skladniki po prostu szatkuję, mieszam i zapiekam
dziekuje!-kociolek mam,znam.!!!!!! ...no a w rzymskim garnku zaczne moze wreszcie eksperymentowac!jeszcze raz -dziekuje
jak mi się uda i odszukam mini książeczkę kucharską,jak była dołączona do garnka, jak znajdę czas na przetłumaczenie to podam Ci kilka przepisów. A na pewno rodzaje potraw, bo na to trzeba niewiele czasu.
7 ekkore-serdecznie dziekuje i przepraszam za klopot!bede wdzieczna za wszelkie przepisy i spostrzezenia! mam elekryczny piekarnik i.......................od dzisiaj jestem na wczesniejszej emeryturze spowodownej kontuzja(jestem 65 rocznik-troche to przezywam!!!)mam nowa kuchenke z piekarnikiem elektrycznym jeszcze nie wyrpobowanym!!!nowy garnek rzymski-bez doswiadczenia ......duzo jak na pierwszy dzin emerytury,wiec wszelkie wsparcie-pomoc-rady-mile widziane!!!!za co-SERDECZNE-DZIEKI!!!!!!! -moj adres e-maile kasiaskalska@tlen.pl
piekarnik elektryczny polecam do wypieku ciast, chlebów, pieczeni mięsnych - jednym słowem prawie wszystkiego. zobaczysz ile dań jest takich, ktore wymagają jakieś 5 -10 minut roboty, a potem robią się same. Przykładem niech będzie kurczak na kapuście
z przepisów;
kaczka w czerwonym winie
kurczak po prowansalsku
zapiekanka warzywna (ratatuille)
jabłka w drożdżowych ubrankach (to już przeze mnie nadany tytuł na podstawie opisu)
i tyle, zważywszy, że przepisy są w 5 czy w 6 językach, to na objętośc książki jest ich niewiele. Gotować (piec) należy w zamkniętym naczyniu, przy ciastowym wkładać do zimnego piekarnika, przy innych danaich podane, ze piec w temperaturze
DZIEKUJE! dziekuje-za poswiecony czas i rady!!!!
http://www.hausfrauenseite.de/index.shtml?http://www.hausfrauenseite.de/rezepte/brot/
http://www.hausfrauenseite.de/index.shtml?http://www.hausfrauenseite.de/rezepte/brot/
http://www.hausfrauenseite.de/index.shtml?http://www.hausfrauenseite.de/rezepte/brot/
A tu masz po niemiecku przepisy na chleb i bułki pieczone właśnie w takim naczyniu - ale po niemiecku
Bardzo proszę:
http://gotowanie.onet.pl/17622617,1,0,33,ksiazka.html
dziekuje slicznie za przepisy!!!!!
a tak z innej beczki chyba rencistką bo na emerturę tos za młodę dziewcze;)